Kyselica (polévka z Vlčnova)
Polévky z kysaného zelí jsou pestré obsahem surovin. Každá oblast má svého favorita. Vyzkoušejte recept pocházející ze slováckého Vlčnova. Patří do něho houby, které klasickou zelňačku mohou popostrčit i do vašich oblíbených pokrmu.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 165 kJ / 1 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,65 g |
Tuky | 94,85 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 898 mg |
Sodík | 2,73 g |
Sůl | 6,78 g |
Sacharidy | 52,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 1. 2017 19:32
27. 1. 2017 06:41
25. 1. 2017 20:38
25. 1. 2017 17:21
Deň zelá 2017
Slávnosti kapusty patria od roku 1996 medzi najväčšie festivaly na Záhorí a účinkujúci hostia prichádzajú i zo susedných regiónov Weinviertel - Dolné Rakúsko (A), Jižní Morava (CZ) a Moszony-Soprony-Gyor (HU).
Hlavnou myšlienkou festivalu je zachovanie tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré boli a sú známe svojou špecifickou chuťou a vynikajúcou kvalitou.
Festival je zároveň regionálnymi folklórnymi slávnosťami s cieľom udržať a zachovať tradičnú kultúru.
Slávnosti kapusty sa v Stupave budú konať 29.9.-1.10.2017
25. 1. 2017 17:08
„Zemáky a zelé, živobytí celé“
25. 1. 2017 16:58
25. 1. 2017 16:46
25. 1. 2017 16:44
25. 1. 2017 16:42
25. 1. 2017 16:40
Znovu máme doma něco s tím kupovaným nesrovnatelně dobrého, voňavého a lahodného, co není třeba před vařením mohutně proplachovat vodou, aby to nebylo jako šťovík. Kupovali jsme kvašené zelí různých značek, ale bez výjimky byla překyselená. Pokud to půjde, budeme zas kvasit to svoje
25. 1. 2017 16:33
25. 1. 2017 16:26
25. 1. 2017 16:22
Občas se podaří koupit kvašené zelí, které je měkké až tak, že ho už nevařím (dal bych citát o vaření kvašeného zelí, ale bylo by v něm slovo nadužívané Hradním pánem)
No, vždy ale napřed z koupeného zelí slévám zelovou vodu a teprve podle chuti jí okyselím polévku (či moravské zelí)
25. 1. 2017 16:11
25. 1. 2017 16:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 23 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
danila uvařila před 49 minutami
Kynutý koláč s jablečnou náplní
keijei uvařil před 57 minutami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
Manelka uvařila před 1 hodinou
Kotlety se šlehačkou
jalamo uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
sikorovaadel uvařila před 8 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
Petra.kaw uvařila před 10 hodinami
Tvarohový dezert do skla
Jamca uvařila před 11 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
lambadario uvařila před 12 hodinami
Ředkvičkový salát s majonézou
busy_dad uvařil před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: moravská kyselica zelová polévka moravská kyselica recept zelová polévka jako od babičky zelovka polévka recept polevka z kvaseneho zeli kyselica recept zelova polívka moravská kyselice cervena kyselica kyselica moravská kyseliv polska kyselica polefka kyselica bramborove kyselica o zelova polévka recept moravská kyselica polévka recept zelovka polévka valašská kyselica moravske kyselica
Suroviny: zelí kysané, brambory, houby sušené, smetana ke šlehání, mouka hladká, vejce, sůl
Kyselica (polévka z Vlčnova)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3m0R
36 názorů