Moravská kyselica podle naší babičky
Když za okny padá sníh, v kamnech práská dříví a mrzne, přijde vhod tato zdravá a vydatná polévka, která zahřeje a pomůže s bojem proti nachlazení. Moravská kyselica, připravovaná podle receptury našich babiček, postaví na nohy snad každého.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,86 g |
Tuky | 22,53 g |
Vláknina | 5,51 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 16,04 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2020 18:39
10. 8. 2016 14:47
10. 8. 2016 14:36
27. 11. 2014 16:49
27. 11. 2014 12:12
26. 11. 2014 22:57
24. 11. 2014 22:37
24. 11. 2014 19:13
24. 11. 2014 17:23
24. 11. 2014 10:39
A k tomu zelí.Domácí kysané zelí nedělám, pro malou rodinu se to nevyplatí. Jinak kysané zelí je kysané zelí a je jedno, zda v tomto případě jde do polévky to sudové nebo ze sklenice. Ale naprosto chápu, že jsou fajnšmekři, kteří dávají přednost domácímu nakládanému zelí dle vlastních receptur.
Zelové vody je ve sklenici pramálo, takže se stejně musí přidat voda, která kyselost zmírní a jak sám název říká, je to kyselica a ta má mít přeci kyselý říz
24. 11. 2014 04:26
23. 11. 2014 20:40
Kdo má, tak zajisté dá zelí ze zeláku...
Rcp ani jen nenaznačuje co se zelovou vodou Já dávám část vody bokem a až podle potřeby jí posléze polévku dokyselím (kdo má domácí zelí, tak toto asi neřeší)
23. 11. 2014 19:22
23. 11. 2014 19:22
23. 11. 2014 18:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 12 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 17 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 3 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 3 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 3 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 7 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 7 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitka ozdobí jarní stůl a příjemně dochutí vaječná, tvarohová a další jídla. Podívejte se, jak ji můžete využít
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kynuté knedlíky trochu jinak: Nadýchaný alpský knedlík maxi velikosti s mákem a vanilkovou omáčkou chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: zelová polévka jako od babičky zelová polévka krkonošská kyselica moravská kapustnica polévka kyselica oravvska kyselica recept na moravskou kyselici kýselica moravská kyslyca moravské polévky recept na kyselicu recept na moravskou kyselicu krkonošska kyselica recept moravská fazolačka moravské presnaky kyselice moravska kyselioca moravskakyselica moravská polévka pravá moravská kapustnica
Suroviny: zelí kysané, voda, smetana kysaná, maso uzené, koření nové koření, kmín mletý, chilli, pepř mletý, sůl, cukr, mouka hladká, vejce, pažitka
Moravská kyselica podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w8w
16 názorů