Polévka z petrželové natě

spagetka Kuchařka: spagetka

Polévky 5 názorů

Suroviny

1 l vody
2 plné hrsti nadrobno nakrájené zelené petrželky
libeček nebo maggi
sůl
muškátový květ
pepř na dochucení
máslová jíška:
máslo
hl. mouka
0,5 l kyšky
1 nakrájená mrkev pro barvu (nemusí být)
Na noky:
2 vejce
krupice
muškátový květ
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nasekanou nať dáme vařit do vroucí vody, přidáme koření.

  2. Mezitím si připravíme nočky - v misce smícháme uvedené přísady - krupici přisypáváme tak, aby vzniklo husté těsto, které se dá vykrájet lžičkou (záleží hodně na velikosti vajec).

  3. Pak malou lžičkou vykrájíme nočky, které hned hážeme do vroucí polévky.

  4. Nakonec si připravíme máslovou jíšku, kterou rozšleháme v kyselém mléce a přes cedník ji vlijeme do polévky.

  5. Provaříme, až nočky vyplavou na povrch, mělo by to být hotové. Dochutíme, podáváme.

Poznámka

Doporučuji na zkoušku vytáhnout nok a rozkrojit, zda je uvařený. Já jsem tam ještě těsně před dovařením pro barevnější vzhled nakrájela mrkev a asi 3 min povařila, aby chrupala.Ale nutné to není.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z petrželové natě

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jani - já taky kefír!!!! to kyselé mléko je prostě původní recept!!!;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ladi, polívka byla skvělá:yes: Možná jsem úplně nedodržovala postup, podle tvého obrázku- já ji měla bělejší, použila jsem půl litru kefíru ty nočky byly skvělé, naše babina si strašně pochutnala a můj syn taky.Takže, ta jednička ode mne ti patří právem!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mno, dala jsem si to do oblíbených.Polévky, to je má slabá strana.Ne, že bych je neuměla, ale někdy už fakt nevím, jakou.Takže, udělám tu jíšku a naleji ji do toho kyselého mléka. Ale ne-jak říkám já :-D to říkáš ty!!:-))A určitě to vyzkouším!;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    přesně jakříkáš - jíška do mléka a pak přes to síto, aby nebyly hrudky, ale ani to síto není nutné ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No Ladi, vypadá to skvěle! Jen fakt nerozumím máslové jíšce, kterou rozšlehám v kyselém mléce. Snad kyselé mléko naleju do té jíšky, ne? Nebo-je jíška takové to, co se dělá na másle, či sádle, aby to zrůžovělo a pak se většinou zalévá vodou? To jen, kdyby se to krajově říkalo jinak, jinak snad vím, co to je.:-)):-D:-)):-D;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: petrželová nať zavařování hotových jídel maslova jiska nať z mrkve recepty nať z mrkve petrželové noky petrželová nát sušení nat petržele jak se dela jiška petrželová nať recept maslove noky do polevky petrželové recepty máslové noky kyselá polívka petrželová nať cena nat z petržele mrkev nat nát petrželová nať zpracovaní krupicový nok

Zapomněl/a jsem heslo