Valašská kyselice

anete Kuchařka:

Doba přípravy: 1/2hodiny 5 porcí Polévky 24 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

350g kysaného zelí(může být i míň)
2 středně velké brambory
Nyní v akci
1 klobásu
Nyní v akci
1 smetanu ke šlehání
Nyní v akci
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
2 lžičky majoránky
1/2 lžičky kmínu
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí zaliju vodou a dám vařit.

  2. Přidám koření, kmín, majoránku, nové koření, bobkový list.

  3. Asi po 15 minutách vaření přidám nakrájené brambory a klobásku a ještě dalších zhruba 20 minut pozvolna vařím.

  4. Ve smetaně a troše vody rozmíchám mouku a zahustím kyselici. Dochutím solí,pepřem. Podávám s chlebem.

Poznámka

Pokud je zelí hodně kyselé, ještě před vařením ho propláchnu vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Valašská kyselice

  • Ilona Ilona

    Dnes jsem vařila tuto polévku,je výborná.Jen jsem vařila zelí s kořením v jednom hrnci a restovanou cibulku brambory a uzené žebírko v druhém hrnci,pak jsem zelí přendala i s vývarem do hrnce s žebírkem a zahustila a dochutila dle návodu.

    Odpovědět

  • Daniela Daniela

    Je výborná,taky ji dělavam:yes:

    Odpovědět

  • sany sany

    Baby netreba davat cukr staci kdyz poradne oplachnete kysele zeli :)

    Odpovědět

  • Kris Kris

    Vynikající kyselice! Díky moc za recept :-8

    Odpovědět

  • Veronika Veronika

    I já se prádávám, dnes jsem ji vařila poporvé podle Vašeho receptu a je výýborná, také jsem ale přidala trošku cukru ... jinak nic.
    Děkuji :yes:

    Odpovědět

  • Dadula Dadula

    Tak jsem právě dojedla.. přidala malou lžičku cukru, aby to nebylo tak kyselé, ale jinak je polívečka na jedničku! Díky moc za recept :-)

    Odpovědět

  • LenuleT LenuleT

    Je úžasná, jedna z mých oblíbených... :yes:

    Odpovědět

  • kodfl kodfl

  • Isabelle Isabelle

    Už ji vařím po několikáté a vždy dostanu pochvalu:-p Tak i já Vás chválím:-)):yes:

    Odpovědět

  • Vlasta Vlasta

    Hned ji jdu vyzkoušet :-p mám krásné uzené žebra plná masa, tak doufám, že bude výborná :-K

    Odpovědět

  • janis06 janis06

    výborná :yes::yes: :-p bodík poslaný :yes:;-)

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka

    leah: V čem to sní nemá nic společného?

    Odpovědět

  • Lucci Lucci

    Našla jsem si více receptů na Valaškou kyselici, ten váš mě lákal nejvíce a musím říct, že jsme si s manželem mooc pochutnali. Posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • leah leah

    Tady to nemá s kyselicou nic společného:-(, tak se mi zdá, že recepty se dědí s generace na generaci ale jen na Valašsku kde umí uvařit tu správnou kysesicu;-).

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    jitka:já vařím brambory vždy zvlášť,pak ke konci je přidám i s vodou ve které jsem je vařila;-)Dělám nejdříve cibuli restovat, na ní zelí a klobásku,když mám tak ke konci dám i uzené maso,je to pak mňamka:-p,ale každý děláme jak jsme zvyklý;-):yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo