Anglická pomerančová marmeláda
Objevte tradiční britskou chuť s touto pomerančovou marmeládou s kousky kůry. V Anglii je velmi oblíbená ke snídani, na opečeném křupavém toustovém chlebu. Je také výborná do dezertů nebo k sýrům.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 26 711 kJ / 6 384 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 572,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj-2000 nejlepších receptů české a zahraniční kuchyně
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 5. 2019 12:33
Venezia: v té době jsem ho neměla
31. 5. 2019 08:02
A proč šťávu budu mačkat přes gázu. Proč nepoužít odšťavňovač?emakessner@seznam.cz
3. 11. 2013 19:38
Veronika.Hrozna: Taky doufám
3. 11. 2013 18:07
Jana Remkova:Díky za trpělivost s dotazy.Doufám ,že si mi to povede.
3. 11. 2013 16:32
Veronika.Hrozna: No, u nás hgo holky snědly hlavně na rohlíku s máslem, ale klidně bych dala i na perník
3. 11. 2013 14:40
Jana Remkova: Aha,proto ty pomeranče s hrubou kurou ! Výsledek je potom sladce hořký a hodně pomerančový ,už tomu rozumím !
K čemu se se dá kromě chleba s máslem ten džem ještě vhodně použit ,třeba k pečení ??? Jako náplň třeba do sušenek?
K čemu se se dá kromě chleba s máslem ten džem ještě vhodně použit ,třeba k pečení ??? Jako náplň třeba do sušenek?
3. 11. 2013 13:32
Veronika.Hrozna: Tak, jak to je na obrázku. Ta dužina tam zůstává
3. 11. 2013 12:31
Mám dotaz ! Ta kura se ořeže i s tím horkým podkladem,aby zustala jenom dužnina ,nebo se tam to bílé horké nechá na těch pomeračích a vaří se to s tím ???? Kura to vidím na fotce ,že je bez bílého podkuří,krasně očištěná.
Ale jelikož jsou pomeranče v síti tak to není vidět jestli je tam i to bílé pod kurou.
Nikdy jsem zavařeninu z pomeranču neochutnala,natož vařila ,ale mám chuť to vyzkoušet.
Ale jelikož jsou pomeranče v síti tak to není vidět jestli je tam i to bílé pod kurou.
Nikdy jsem zavařeninu z pomeranču neochutnala,natož vařila ,ale mám chuť to vyzkoušet.
20. 4. 2010 12:07
Nora - vari se to po dve hodiny kvuli uvolneni pektinu a samozdrejme zmeknuti samotnych pomerancu
10. 3. 2010 11:15
Tak tohle mi uniklo, kdysi jsem ji dělala ještě se zázvorem.Jani
10. 3. 2010 11:09
suzanna uff, to jsem si oddechla
10. 3. 2010 11:05
Jani, to vůbec neva, takhle mi to stačí. Marmeládu jsem nikdy nedělala, tak nedokážu odhadnout, jestli těch skleniček bude 5 nebo 15 Takhle aspon vím, že můžu zkusit klidně z celé dávky. Plus mínus čtyři skleničky určitě zbaštíme Díky
9. 3. 2010 11:24
suzanna já se strašně omlouvám, ale fakt už nevím, snad 4 skleničky? Už nemám ani jednu a v tom množství, kolik toho zavařuji každý rok v tom mám fakt zmatek
9. 3. 2010 11:20
Jani, prosím tě, kolik skleniček marmelády jsi z toho asi tak měla? Stačí přibližně. Chtěla bych vyzkoušet, jen nevím, jestli z celého množství nebo by mi stačilo z poloviny.... A ja chuťově dobrá?
8. 3. 2010 20:33
dvě hodiny se to vaří protože to tak má být
tak se neptejte a vařte neděkuju doupě (nora)
tak se neptejte a vařte neděkuju doupě (nora)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 7 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 3 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 3 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 3 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 4 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 4 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 5 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Jak zpracovat pomeranče. Chutné recepty z oblíbeného ovoce, které podpoří zdraví
Jak poznat správně uvařenou marmeládu. Jednoduché želírovací zkoušky znaly už naše babičky. Stačí se podle nich řídit
Další recepty
Tématické fráze: domácí pomerančová marmeláda pomerančová marmeláda se zázvorem pomerančový džem se zázvorem recept na pomerančovou marmeládu pomerančová marmeláda se zázvorem recept vánoční marmeláda marmeláda marmelády recepty pomerančový džem pomerančová marmeláda se zázvorem recepty anglická kuchařka pomerančová zavařenina recepty z pomerančů pomerančový džem recept skleničky na marmeládu recepty na marmelády recept na pomerancovou marmelada marmeláda recept domácí marmeláda z pomerančů pomeračová marmeláda
Suroviny: cukr želírovací, pomeranče
Anglická pomerančová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86VW
17 názorů