Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie19 819 kJ / 4 737 kcal
Bílkoviny5,32 g
Tuky3,87 g
Vláknina26,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 094,51 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krájení jablek si můžeme usnadnit tím, že použijeme kolečko, které používáme na bramborový salát. Pokud jsou jablka tvrdší, pokrájíme je neoloupaná na dílky, odstraníme jadřinec a protlačíme až k slupce (obr.2 a 3). Pak slupku odtrhneme nebo zespoda odřízneme. Pokud jsou jablka měkčí, oloupeme je a po kouskách "protlačujeme", až nám zbyde v ruce ohryzek (obr.4).

Zdroj: noviny Blesk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Hella

19. 10. 2013 19:22

Tynaja: Pokud jsi tam přidala tresť, tak se ani nedivím, že to nechutnalo. Já bych jí v žádném případě nepřidávala, nebudu tam přidávat chemickou chuť, když si právě kvůli chemické chuti nekupuju pomerančovou marmeládu v obchodě. Ale je to věc názoru, Někomu v kupovaném chutná ta pokrájená kůra, mě ne.

Tynaja

19. 10. 2013 17:33

Hella:
Džem jsem uvařila,přidala jsem i trochu pomerančové trestě pro intenzivnější pomerančovou chuť. Je to dobré, ale u nás se asi neujme. Každopádně zkusím letos na spojování lineckého. Přidávám foto.

Hella

9. 9. 2013 19:09

Tynaja: ;-)

Tynaja

9. 9. 2013 18:55

Hella: Omlouvám se, avšak přirovnání ke "staré bačkoře" bylo patrně špatně pochopeno. O hodnotě receptu nepochybuji (chystám se ho dělat), spíš jsem měla obavy, abych vynecháním rumu nepřipravila džem zásadním způsobem o rozvinutí vůně pomerančů či jablek.
Přijmi omluvu - :-K:-K:-K.

Hella

6. 9. 2013 15:04

Tynaja: Alkohol tam není potřeba, funguje tady spíš jako konzervant, přidávám ho do všech marmelád. A jen tak mimochodem, něco, co stojí za starou bačkoru bych si sem nedovolila přidávat.

Tynaja

6. 9. 2013 12:47

Je tam ten alkohol potřeba? U nás ne všem vyhovuje ....:-( Je tam "jen" na chuť nebo na tu pikantnost? Chci to zkusit, ale asi bez toho alkoholu, pro jistotu se ptám, kdyby to už někdo zkoušel a stálo to za starou bačkoru, tak mne, prosím varujte! Díky ;-)!!

Hella

2. 12. 2011 09:15

marcela: Když si sečteš všechny váhy, zjistíš, že je toho skoro 2 kila, něco se vařením odpaří.

marcela

1. 12. 2011 18:10

Jaké množství toho je? (ml, l..) Děkuji:-?

Hella

7. 11. 2011 16:44

Ivana S.: Jsem ráda, že chutná. Já ho dost spotřebuji do vánočního pečiva. Má opravdu pomerančovou chuť a chutná mi víc než drahé nahořklé pomerančové džemy s chutí chemie a bílých kousků kůry.

Ivana S.

5. 11. 2011 18:59

Vynikající džem, máme už ze 4 kg jablek.Díky za receptík. Ivana

Vaclav Fronek

28. 9. 2010 09:55

A zase +bodík 5

suzanna

27. 9. 2010 14:08

pomeranče zbavené dužiny? to si nedovedu představit:-O

eva hubova

27. 9. 2010 13:48

Ten musí být dobrý:-p:yes:+4

misza

27. 9. 2010 12:56

:-*:yes:

MISI-NNKA

27. 9. 2010 12:43

+:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jablková marmeláda jablečný džem s pomerančem jablečná marmeláda s pomerančem dýnový džem s jablky jablková marmeláda recept jablková marmeláda recept jablečná marmeláda pikantní marmeláda jablečná marmeláda se zázvorem recept na jablečný džem s pomerančem dýňový džem recept dýňový džem se zázvorem jablečná marmeláda s pomeranci staré recepty na marmelády dýňový džem marmeláda z jablek a citron dýňový džem s pomerančem recept recept na dýňový džem dýňový džem s pomerančem bezinková marmeláda s jablky

Suroviny: jablko, pomeranče, citron, kyselina citronová, gelfix, cukr, rum

TopRecepty.cz

Jablkovo-pomerančový pikantní džem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q7g0