Žebra marinovaná v pomerančovo - zázvorové marmeládě

Suroviny

1 kg vepřových žeber
sůl
Na marinádu smícháme:
pomerančovo - zázvorová marmeláda (viz. foto, koupena v Albertu)
3 polévkové lžíce sójové omáčky
1 polévkové lžíce oleje
1 kávová lžička sladké papriky nebo pálivé papriky
3 posekané stroužky česneku
Na podlití:
1/4 l černého piva Svijany (není hořké), popř. voda

Postup přípravy receptu

  1. Žebra večer před pečením naporcujeme, osolíme a potřeme hojně marinádou.

  2. Druhý den dáme žebra v pekáčku do rozpálené trouby, podlijeme trochou piva a vody, přiklopíme a zprvu asi půl hodiny dusíme, dokud nezměknou. Podléváme a obracíme.

  3. Poté maso odkryjeme, poléváme výpekem a dopečeme.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Žebra marinovaná v pomerančovo - zázvorové marmeládě

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: vepřová žebra s limetkou marinování žeber marinovaná žebra-recept zázvorový džem marinovanazebra žebra z divočáka recept vepřová žebra s limetkou recept marynovana zebra pomerančovo zázvorový džem marmeláda se zázvorem na žebra marinovaná marinovana veprova zebra marinovaná hovězí žebra telecí žebra recepty žebra z divocaka teleci zebra recept pomerančovo-zázvorová marmeláda kančí žebra pečená marino pečené kančí žebro teleci zebra