Žebra marinovaná v pomerančovo - zázvorové marmeládě

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 31 názorů

Suroviny

1 kg vepřových žeber
sůl
Na marinádu smícháme:
pomerančovo - zázvorová marmeláda (viz. foto, koupena v Albertu)
3 polévkové lžíce sójové omáčky
1 polévkové lžíce oleje
1 kávová lžička sladké papriky nebo pálivé papriky
3 posekané stroužky česneku
Na podlití:
1/4 l černého piva Svijany (není hořké), popř. voda
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žebra večer před pečením naporcujeme, osolíme a potřeme hojně marinádou.

  2. Druhý den dáme žebra v pekáčku do rozpálené trouby, podlijeme trochou piva a vody, přiklopíme a zprvu asi půl hodiny dusíme, dokud nezměknou. Podléváme a obracíme.

  3. Poté maso odkryjeme, poléváme výpekem a dopečeme.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 123 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žebra marinovaná v pomerančovo - zázvorové marmeládě

1 2 3

Tématické fráze: vepřová žebra s limetkou marinování žeber marinovaná žebra-recept zázvorový džem marinovanazebra žebra z divočáka recept vepřová žebra s limetkou recept marynovana zebra pomerančovo zázvorový džem marmeláda se zázvorem na žebra marinovaná marinovana veprova zebra marinovaná hovězí žebra telecí žebra recepty žebra z divocaka teleci zebra recept pomerančovo-zázvorová marmeláda kančí žebra pečená marino pečené kančí žebro teleci zebra

Zapomněl/a jsem heslo