Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

tara23: tuhle variantu sice znám, ale já dělám jen ovocné knedlíky plněné, těsto buď bramborvo-tvarohové nebo odpalované. Jak se říká, jiný kraj, jiný mrav 👍

Hezký den, od brzkého rána tady máme děti.Nechtěla jsem měnit plány s jídelníčkem, tak jsem dětem udělala knedlíky s jahodama. 😁. A jinak podle plánu bramboračka a škvarkové placky😋👍:-K. Děti nejí žádnou polévku, placky jí.
Knedlíky jsem vyndala z mrazáku.
U nás se plněné knedlíky s jahodama nikdy nevařily, jen kynuté přelité .
Maminka říkala, že se do plněných vejde málo jahod 😁

Hezký den:-K dnes zeleninová polévka a sumeček s bramborem a salát😋

Nadja: Není nic jednoduššího než roastbeef. Jen maso musí být vybrané a uleželé správně. Já tři dny marinuju v oleji,soli a koření. Každý den promasíruji sáček s masem. Pak peču přesně 30 minut, aby byl uvnitř lehce propečený. Čas 30 minut, na kilo roštěné, ne víc, ani míň!

Pěknou sobotu😊, i když u nás je počasí jak na houpačce, dopoledne svítilo sluníčko a odpoledne chvíli liják a bouřka, pak zase sluníčko.
My jsme si dnes udělali výlet do Chomutova, navštívili jsme farmářské trhy, pak něco pokoupili, manželovi jsem koupila novė rifle a hned jsme si dali i jídlo. Vepřovou panenku se slaninou a hranolky, pak ještě kávičku a dortík. Doma jsem už jenom udělala třešňovo-mandarinkovo-jablečný džus a k večeři dojíme včerejší kuře.

MarcelaPa: já to mám stejně , napíšu si nákup, a papír zůstane na stole....

Jajajajaapaja: tak si to, děvčata, musíte zapsat. Já, co si nenapíšu, hned zapomenu.🙈

tara23: já, když se mi něco povede, si říkám, tohle si budu pamatovat , ještě se mi ani jednou nestalo, že bych si to pamatovala 🤔

Hezký sluníčkový den, dneska konečně došlo na krůtí játra 😀. Pekla jsem je v troubě, k nim byly opečené brambory a hlávkový salát😀😋:-K.
Manžel mi řekl, abych si recept pamatovala😁, ale to mu se svou pamětí slíbit nemůžu. Malinko jsem se inspirovala tady na Topkách, ale dál už jsem si jela po svém😀.
Od rána musím myslet na Simču, počasí mají luxusní, tak jim určitě jde práce rychle od ruky

Jajajajaapaja: to bývalo kdysi, když na všechno byly normy ČSN. Dneska nemáš šanci, každý si to dělá po svém. A tak, pokud nekoupíš od stejného výrobce, chutná to úplně jinak.

:-K tara23: Věrko, až tu sušenou krev vyzkoušíš, tak dej vědět.
U nás v masně také mají jelítka, prejt, i ostatní zabijačkové zboží jen v zimě.
:-K Simčo, tak ať se zadaří vše jak má. Odměna bude výborná!!!

Příjemný večer všem
hazel: tak jste si na roastbeefu určitě pochutnali. Já ano. Jen je mezi námi tak trochu rozdíl - Ty jsi ho pekla, já koupila. Nikdy jsem neměla odvahu pustit se do jeho pečení.
:-D
Pěkný moučníček, a je jedno, jestli to je jablečná buchta nebo perník s jablky, hlavně, že chutná. Ale také nemám ráda názvy, které avizují něco jiného, než co to je. Hlavně na youtube - ve stylu "jen 3 ingredience, hotovo za 5 minut" a napočítáš 10 surovin a jen video trvá 12 minut.

tara23: Věruš, objednáváme, ale tak 3x - 4x do měsíce. Jsme zvyklí jezdit občas do Chomutova na farmářské trhy a tam má jeden pán stánek jenom s krůtím masem, máme vyzkoušeno a vynikající.

tara23: oni vymyslí všechno, ale, když to dovedou ochutit, proč ne. Ono se řekne "vinná klobása" , měla by být všude stejná, není, každý se snaží ošidit jak jen může, asi jako všechno 😮

MarcelaPa: Marcel, vy už neobjednáváte Rohlík? Tam jí maji pořád.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek