

Čínský okurkový salát
Suroviny
- 1 salátová okurka
- 1 cibule
- 3 lžíce octa
- 2-3 lžíce oleje
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého kmínu
- špetka chilli
- sůl
Postup přípravy receptu
Z octa, cukru, oleje, chilli, sójové omáčky, kmínu a soli ušleháme zálivku.
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rozebereme je, posolíme a necháme odležet.
.Okurku nakrájíme na "vějířovitá" kolečka a to tak, že vždy dva řezy nedokrojíme zcela a třetí ano (viz. foto). Tento způsob krájení umožní lepší přilnutí zálivky k plátkům okurky.
Vše opatrně, ale důkladně promícháme, případně dosolíme a necháme asi dvě hodiny rozležet na chladném místě
Poznámka od kuchařky
Upraveno podle kartiček s recepty "Čínská kuchyně" z 80. let.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čínský okurkový salát
-
Jo! Tenhle okurkový salát si přesně z těch kartiček matně pamatuji, je moc dobrý....už jsem ho leta nedělala...Ale mám pocit, že v něm nebyla cibule byly tam chilli papričky na plátky...Děkuji za připomenutí....
-
To je ten okurkový salát co mají v čínských restauracích?
-
Zvláštní, ale docela dobrý salát...
-
-
Eli
, moc zajímavý salátek, pošmákli jsme si na něm
. Letí Ti 6. bodík a fotečka
.
-
Zajímavý receptík
-
Díky za bodíky a komentáře.
Ve výsledku je zálivky postatně víc, protože okurka samozřejmě pustí vodu. Způsob krájení má svůj důležitý význam, kdo vyzkouší, pochopí...A ten kmín v kombinaci s ostatním chutná úplně jinak (a dobře), než jak jsme zvyklí třeba na pečivu nebo právě v kombinaci s česnekem.
-
opět moc pěkné foto
zajímavá zálivka
možná bych ještě přidala jeden strouček česneku
+1
-
Zajímavé - ten kmín s okurkou je hodně netradiční - jo hold China je China
-
Eli, Pavlovův reflex funguje!!!!