Nevíte, kolik cukru dát do rybízové marmelády? Začátečníkům poradíme
Rybízová marmeláda je jednoduchá. Potřebujete jen rybíz a cukr. Kyselkavý rybíz je oblíbená surovina nejen na moučníky, ale i na zavařeniny. A nejběžnější využití rybízové marmelády je použít ji jako náplň lineckých koláčů a cukroví.
Rybíz se snadno sklízí, protože se trhají celé kranečky s bobulemi. Po omytí se z nich otrhají kuličky - vyzkoušejte to pomocí našich vychytávek. Na marmeládu potřebujete protlak. Ten připravíte několika způsoby. Buď v speciálním ručním nebo elektrickém (příslušenství k robotu) mlýnku na protlak, kam se vkládají celé třapiny a vytéká čistý protlak. Druhou možností je rozvaření kuliček rybízu a následné vystření přes síto na protlak. Třetí možnost je kuličky rozmixovat a protlak přecedit. Získaný protlak zvažte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kolik cukru na rybízovou marmeládu
Vyplatí se nahlédnout do sešitů po babičce a marmeládu připravit podle nich.
- Na 1 kg protlaku potřebujete 0,8 kg cukru.
- K protlaku přidejte asi třetinu cukru a vařte 10 minut.
- Bez přerušení varu pomalu dosypte zbytek cukru a proveďte rosolovací zkoušku.
- Hotovou marmeládu lijte ještě horkou do suchých nahřátých skleniček, zavřete víčkem a otočte na 5 minut dnem vzhůru, aby se vysterilovalo víčko.
Jak je vaření rybízové marmelády snadné, to dokazuje i náš videorecept, který začátečníkům ukáže názorný postup krok za krokem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře