Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

janaka Kuchařka: janaka

Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 78 názorů

Suroviny

2,5 hrníčku (250 ml) polohrubé mouky
3/4 hrníčku cukru moučka
3/4 hrníčku oleje nebo rozpuštěného tuku
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 vejce (žloutky)
3/4 hrníčku mléka (dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech)
Nahoru:
sníh (ze 4 bílků)
3/4 hrnku cukru
0,5 l rybízu (mistička)
Recept si zatím oblíbilo 80 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky trochu utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypřícím práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo na plech vymazaný a vysypaný moukou, jak je kdo zvyklý. Navrch natřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidali nejdříve cukr a potom opatrně rybíz. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 716 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

  • Sarovka Sarovka

    Buchta je opravdu báječná a rychlá:yes::-) Děkuji.

    Odpovědět

  • JanikM JanikM

    Dobrý den, buchtička byla výborná. Díky za recept:yes:

    Odpovědět

  • Pejtricka Pejtricka

    Zdravím můžu dát normální třtinový cukr? Moučkový nepoužívám.

    Odpovědět

  • isindy isindy

    za mě paráda, výborná, díky za recept :yes:

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Darina Radkovičová: Pečte na 150 stupnů 8minut!

    Odpovědět

  • abuela abuela

    Vynikající! Tu si určitě upečte :yes: Děkuji za recept :-K

    Odpovědět

  • Darina Radkovičová Darina Radkovičová(neregistrovaný)

    Tento recept bych chtěla zkusit, ale nevím, jak dlouho a na kolik stupňů ji mám péct, abych nepokazila sněhovou pokrývku?

    Odpovědět

  • Geryyy Geryyy

    Upekla jsem a je dobrý, jen nevypadal tak krásně jako na fotkách:-(;-)
    Pro Janu K. : šlehat sníh a cukr postupně přisypávat...tak to dělala já.

    Odpovědět

  • miluska miluska(neregistrovaná)

    Buchtička jednouchá chutná jako báseň,ale dala bych více ovoce a příště jí dám na větší plech.Podařila se mi udělat taková vysoká buchta a neuměrně k porci ovoce a sněhu,nicménědávám jedničku:-K:yes: moc dobroučká a sladoučká

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Dekuji, tenhle recept mi dala moje teta a ja ho nekde zalozila, a az ted jsem ho nasla,moc vyborna buchta, jsme schpni ji snist jeste teplou.:-D:no:

    Odpovědět

  • Jana K. Jana K.(neregistrovaný)

    Ten cukr vyšlehat s bílky nebo do hotového sněhu přimíchat? dík

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Výborná :yes:

    Odpovědět

  • zephy zephy(neregistrovaný)

    hosta: Díky moc za rady. Příště to tak vyzkouším a snad už se zadaří :-).

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    zephy: mastná mouka již nemá schopnost tolik přijímat tekutinu, mléko se nevpije. Obráceně když mouka "nabobtná" mlékem, olej ji již tak nerozředí. Tu zkušenost mám u kynutých těst, tady to musí fungovat obdobně;-)

    Odpovědět

  • zephy zephy(neregistrovaný)

    hosta: Díky za tip. Já to dělal přesně jak je nahoře v postupu napsáno, tzn. do rozetřených žloutků s cukrem jsem přiléval olej, mouku s kypř. práškem a nakonec do toho přiléval mléko. A pak už začínal být ten problém, že to začínalo být moc řídké a víc mléka už jsem neriskoval. Tak příště to zkusím opačně :-), tak jak píšeš ty. Díky.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: rybízová buchta buchta s rybízem rybízová buchta se sněhem rychla buchta s rybizem buchta s rybízem a sněhem rychlá buchta buchta se sněhem buchta z rybízu recept na rybizovou buchtu rybízová buchta na plech rybízová buchta recept ribízová buchta buchty s rybízem rybízový koláč se sněhem výborná rybízová buchta rybízové buchty recept rybízová buchta recept na buchtu s rybizem rybizova buchta s tvarohem buchta rybízová

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít