jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička

Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička
nahoru
Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso
Doba přípravy Doba přípravy: jak je kdo šikovnej .
Počet porcí Počet porcí: snad 10

Suroviny:

Ingredience:
1 kg vepřové plece bez kůže
0.6 kg tučného vepř bůčku bez kostí a kůže
3 ks suché žemle
0.2 l bílého vína samozřejmě dobrého .
0.2 l mléka stačí 0.1 l smetany 33% a doplnit vínem pokud není už
vypité.
Koření: 2 gr.mletého pepře ,1.gr muškátového květu , a stejně tolik citrónové kůry /strouhaná/ a sůl
vše je třeba ochutnat, sůl podle toho jak solí asi 30 gr,podle chuti
skopová ale i vepřová střívka , lze objednat v každém slušném řeznictví, nebo koupit v Makru. Kdo umí zamáčkne kdo ne použije špejle jako na jitrnice.

Postup přípravy receptu

Příprava:
Večer maso nakrájíme na kostky cca 1x1 cm nebo i menší, osolíme a opepříme, pak si dáme dvojku vínka, maso dáme do ledničky a jdeme chrnět .
Ráno masíčko semeleme, libové a tučné každé zvlášť, libové co nejjemněji raději dvakrát. Housky namočíme do mléka a rozetřeme na velmi jemnou hmotu, přidáme semleté maso a mícháme dokud nás nebolí ruka, to je hmota spojená. Potom přidáme zbylé koření a víno,
zamícháme a nakonec domícháme tučné mleté maso, aby se nám spojilo. Když je hmota příliš hustá, přidáme víno. Naplníme do střívek, zadrhneme nebo zašpejlujeme a pečeme podle chuti, obalené v hladké mouce nebo trojbalu / mouka ,vejce strouhanka / .... pečeme z obou stran, příloha - co komu chutná a nezapomeňte ten zbytek vína, ten až k jídlu. Jinak by za vás mohl dovařovat někdo jiný a jíst také. Jde to upéct i jako prejt, ale střívko je nejlepší. Přeji bon appetit neboli dobrou chuť.

Jo, abych nezapomněl, jak vyzkoušet chuť klobásy: do malého šálku dejte trochu hmoty a strčte do mikrovlny. Nezapomeňte otočit časovačem asi na třicet vteřin až minutu, sakra psal jsem trochu do šálku, ne všechno a dát ochutnat druhým, nesežrat všechno sám.

Pravidlo starých kuchařů zní do jídla se dává to co tam patří a ne to co nám chutná. Nepřidávat jiné přísady pak je to, něco jiného to je všeobecné pravidlo.
Doporučená příloha:
Brambory samozřejmě vařené , pečivo ale klidně i brambor. salát

Autor Autor: (Honza Alois)
Datum vložení Datum vložení:
18 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička"

autor: Tibor (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.12.2013 07:32:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moucha:na 1 kg hmoty 1,5 m střeva

autor: jan.alois. Autor (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.12.2013 08:04:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moucha. Kupte střívka jeden balíček dnes už i v Kauflandu a co vám zbude zasypejte solí a dejte do mrazáku tam vydrží rok i více. Metr střívka podle průměru skopová asi půl kila a vepřová jako na jitrnice něco málo přes kilo.

autor: Moucha (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2013 18:48:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nevíte někdo,kolik kilo na kolik střeva?díkysmajlik

vloženo: 08.03.2013 12:53:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik Parádní foto, Evismajlik

autor: babca1948
vloženo: 08.03.2013 12:35:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to bezva receptíksmajlik Jen já nescháním žádná střívka,normálně stoho dělán karboše a osmahnu na pánvičce.dobré jsou i obalené jako řízky.smajlik

autor: louskaček (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.12.2012 12:01:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moje mati ji děla klasicky obal.v mouce a nema to chybu!!do tehle varianty bych asi nešel!!!!!!!!!!!!!!!!!smajlikhonzacekr@seznam.cz

autor: jan.alois
vloženo: 09.12.2012 16:06:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lomacka:Na masový strojek se dá kopit nastavec z umělé hmoty a vyndá se nůž a kolečo a tí se naplní střívka , ta se dají koupit v kauflandu.

autor: lomacka
vloženo: 09.12.2012 14:07:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No jo, ale to musíš cpát nějakou špičkou nésmajliksmajlik
Jinak parádasmajliksmajliksmajlik

autor: lomacka
vloženo: 09.12.2012 14:05:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paprika:Já se přidám smajliksmajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 09.12.2012 08:24:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tphle mě láká vyzkoušetsmajlikMilujeme bílé vinné klobásysmajliksmajliksmajlikSuper napsaný receptsmajlik

autor: jan.alois
vloženo: 08.12.2012 23:22:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

eva hubova: Dekuji Evičce za fotky . Psal jsem uplně super protože vím ,že je super.

autor: eva hubova
vloženo: 08.12.2012 20:12:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jan.alois: Honzo je opravdu supersmajliksmajlik určitě brzy zopaknu, přidávám Ti foto a zasloužený smajlik

autor: trampzelva (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.12.2010 16:24:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikNevím zda je to jedlé,patlat dva druhy klobás v jeden nevím.......Vinná klobása je bez mléka a je tam bílé víno.Bílá klobása je bez vína je tam mléko případně smetana-Rozdíl je velký-bílá klobása převažuje na moravě-Vinnásmajlik kl.zase v čechách.Jinak je vše ostatní perfektně popsáno,dobrou chuť.

autor: ivannka
vloženo: 30.06.2010 21:55:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

super,zkusím to bez strívek))))))))))))))))
miluju bílou klobásu a takhle to vyřeším když mám maso.
děkuji za skvělé receptysmajlik

autor: miška (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.03.2010 12:52:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dotázek:Co když to nehodlám dávat do střívek(fujho),ale rovnou do vymazanýho pekáčku???smajlikŠlo by to???Poraďte

autor: jan.alois
vloženo: 28.02.2010 12:56:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pro Papriku a co takhle udělat karbanátek a dát opéct do livanečníku. Je to momentální nápad nemám to odzsmajlikkoušené.

autor: jan.alois
vloženo: 28.02.2010 12:54:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hello opravdu se jedná o gramy , ale doporučuji postup jako v pohádce : přiměřeně prostě od oka dej koření ochutnej a poznáš. Ono i koření tak jako sůl od každého výrobce jiná síla.
smajlik

autor: bara.it
vloženo: 28.02.2010 10:07:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je parada, ja si porad stezuji, ze tady ty bile klobasy nemame - urcite vyzkousim a diky za receptsmajlik7smajlik

autor: spagetka
vloženo: 28.02.2010 10:02:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle bude muset ocenit i vyzkoušet manžel,bílé klobásky jsou jeho výsostným územím smajliksmajliksmajlik

autor: Paprika
vloženo: 28.02.2010 09:43:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik Jendo.Aloisi - máš super sloh smajliksmajlik, ale já se střívkama neumím pracovat, takže tvůj recept asi nevyzkouším. Ale pokud by někdo dělal, ráda se postavím k jeho mikrovlnce a budu čekat až cinkne ten první vzorek smajliksmajliksmajlik +smajlik

autor: Hella
vloženo: 28.02.2010 09:00:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No konečně příjdou k užitku moje lékárnické váhy, které mám jen na ozdobu. Zatím je to bodík, vypadá to velice dobře smajlik

autor: vybusna
vloženo: 27.02.2010 22:24:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no...ktovie kde v mnichove predavaju crievka smajlik

autor: HankaPu
vloženo: 27.02.2010 22:21:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik +

autor: Bibinka
vloženo: 27.02.2010 21:50:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo.Aloisi, to teda musím vyzkoušet a připadá mi to jako bombasmajlik Jóóó, naše babičky, ty uměly všechno a dobře. Snad na to seženu všechny ingrediencesmajlik1. Boda máš ihned, je mi to jasnýsmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jak připravit vinnou klobásu skopové klobásy vinná klobása vinná klobásá recepty klobásy na víně vinná klobása složení vinná klobasa domaci vinná klobása na víně priprava vinne klobasy vina klobasa recept střívka na vinné klobásy jak se dela vinna klobasa vinná klobása výroba bílá klobása bílé vinné klobásy recept klobása na víně skopová střívka vinne klobasy recept vinna klobasa recept strivka na klobasy vine klobasy vepřová střívka recept vina klobasa recept na vinne klobasy smetanove klobasy vina klobasa recepty vinné klobásy na víně recept vinna klobasa bílá vinná klobása recepty jak upéct vinnou klobásu recept na vinnou klobásu domácí vinná klobása vina klobasa vyroba vinne klobasy skopove strivka vinná klobása příprava kde koupit střívka na klobásy vinné klobásy jak opéct vinnou klobásu vinná klobása recept na výrobu bílá vinná klobása vepřová střívka na klobásy




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz