Skopové na víně s rozmarýnem

maris Kuchařka:

Jiné maso 12 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

skopová kýta
100 g slaniny
česnek
200 ml červeného vína (suchého)
sušený mletý rozmarýn
větvička čerstvého rozmarýnu
sůl
bílý pepř
olej
máslo
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu očistíme.

  2. Slaninu nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu.

  3. Maso prošpikujeme a ke každému klínku slaniny přidáme půlku podélně rozkrojeného stroužku česneku.

  4. Povrch kýty osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji.

  5. Podlijeme vínem, přidáme 4-5 celých stroužků česneku, přiklopíme a pečeme doměkka. V případě potřeby podléváme vínem, nebo vodou.

  6. Ke konci pečení odkryjeme a přidáme čerstvý rozmarýn.

  7. Do vypečené šťávy zašleháme kousek čerstvého másla pro zjemnění.

Poznámka

Podáváme nejlépe s bramborem / nebo bramborovým knedlíkem / a fazolkami, případně špenátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Skopové na víně s rozmarýnem

  • Pajaska Pajaska

    Skopové je výborné,jde také o zvyk.Pokud je dobře připravené, je to pochoutka.Škoda,že je drahé,jedlo by se v našich končinách daleko víc.Oproti jehněčímu má chuť silnější a vyzrálejší a proto komu nevadí, či ji vyhledává je toto super recept.Pokud se udělá s verzí na česneku,tak ten ji trochu potlačí a je to také pochoutka.Takže kdo rádi skopce,jděte do toho.Důležité je jen podávat horké a nejlépe na nahřátých talířích,kvůli loji!!:yes::yes::yes::-p:-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-O:-O:-O páááne jo...to je krááása:-8:-K:-K:-K;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Draku pozor, abych Tě nevzala za slovo:-D:-D:-))

    Odpovědět

  • Drak Drak(neregistrovaný)

    Za dobře udělaným skopovým:-p bych šel světa kraj.Kdy ž se to podá v pravý čas na předehřátém talíři.:-K Můžete mít jakákoliv přání.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    a toto som nevidela:-! moj muz je na jahnacie a divinu a kralikov ako besny...uz aj ukladam

    Odpovědět

  • Marta Marta

    moc pěkné fotky :yes:, zvěřina mi nevadí - naopak :-p:-p, skopové jsem ještě snad nejedla :-(

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Jendo, Jani, určitě by šlo maso předem naložit, ale u nás jde o to, že já se nesnažím tu charakteristickou chuť skopového / ale i zvěřiny / potlačit. Nám nevadí - naopak - moc chutná. Znám ale dost lidí ve svém okolí, kteří by skopové ani zvěřinu nevzali do pusy - nemusím chodit moc daleko - jsou to i moje děti:-D:-))
    Elizo, naservíruju moc ráda,;-) ale někdy příště, už není:-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já jsem také skopové nikdy nedělala a nejspíš ani nebudu, ale ty fotografie jsou překrásné...:-p Možná, kdyby mi to Maris naservírovala, změnila bych názor. Jinak se "bez žíněnky nebudu pouštět do větších akcí..." (Jáchyme, hoď ho do stroje) :-*:-D Nejspíš škoda pro mě i pro okolí... Vypadá to opravdu báječně!!

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jendo, máš pravdu, já bych taky prubla nějakou marinádu v případě skopového. Kdysi jsem dělala zajíce, už si nevzpomínám na ten lák, škoda, ale vím, že jsem si pak podusila mrkev na másle, přidala trochu vody a po celou dobu dušení jsem tím zajíce polévala. Neměl chybu!! Hodně lidí říká, že divočinu a masa, která mají pro nás nezvyklou vůni, máme naložit do kyšky, tak nevím, já jsem blázen, vyzkouším všechno, jen aby mne pak neopustil přítel za ty moje experimenty!:-)):-D:-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Moc velké zkušenosti se skopovým nemám, ale pokud bych měl tu možnost, asi bych šel do nějaké marinády s bobkovým listem, novým koření, pepřem, jalovcem, česnekem, kořenovou zeleninou min. na 24 hodin a pak prošpikovat a tepelně upravit.:-)
    Chce to taky důkladně odblanit a odstranit lůj.:-//
    Maso však je zdravé, a proto posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Jani, vyzkoušej, ale skopové má svou specifickou vůni, která hodně lidem vadí, tak nevím, když jsi ho ještě nevařila, jestli Ti bude takhle napoprvé chutnat. Myslím, že by bylo pro Tebe lepší jehněčí, které je jemnější, ale taky, bohužel, podstatně dražší;-(.Jestli uděláš, dej vědět, jsem zvědavá:-8:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, skopové jsem ještě nikdy nedělala, určitě to mám v plánu. Vidím, že je to docela tmavé masíčko.:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo