Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená vinná klobása v kynutém těstě

Znáte zapékance nebo také šoldry? Jde o zapečenou vinnou klobásu v kynutém těstě, jídlo, které se na Těšínsku podává jako tradiční na Bílou sobotu nebo o Velikonoční neděli, ale pochutnat si na něm můžete kdykoliv.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

6. 7. 2008 22:32

Suroviny pro 6 kusů

6 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 068 kJ / 3 362 kcal
Bílkoviny98,90 g
Tuky70,08 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 393 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy571,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

U nás se tato klobása zapéká vždy na Velikonoce, někdy i na Vánoce a říkáme tomu zapékance. Znám taky název šoldry.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

21. 1. 2015 11:19

katka: Vinné klobásy, takové hrubší jako jsou na fotu, se prodávají hlavně v období Velikonoc a Vánoc;-) Jinak mám taky problém, je sehnat. Klasické vinné, nekořeněné žádným výrazným kořením, které tam nepatří.:-)

katka

11. 1. 2015 09:13

mrzímě že už se nedělají takové poctivé klobásky ale jen ty tenké vinné klobásky jeto jak dlouhý párek a je to piplačka :-/

Merylas Merylas

28. 4. 2011 20:58

laros: U nás už jsou tyto zapečené klobásy na Velikonoce tradicí. A vylepšit něčím těsto....proč by ne. Já bych asi byla jen pro ten kmín, ale každý má své chutě;-):-K

laros

23. 4. 2011 11:45

do těsta dávám trochu drceného kmínu a špetku papriky - pak je to zvláště dobré na Velikonoce, pro dospělé. :-8

Merylas Merylas

28. 12. 2009 17:24

Kami, děkuji a jsem opravdu moc ráda, že se povedly a chutnaly. A taky děkuji za přání:-K

kammia

24. 12. 2009 11:45

Dnes ráno jsem pekla, přesně podle receptu a jsou úžasné. U nás taky patří zapékané klobásy k vánočním tradicím. Díky za recept Merylas a hezké Vánoce.:-K:-8

Boubelinda

9. 4. 2009 12:35

Koukám jak :-O to neznám. No jo jiný kraj, jiný mrav. ;-)U nás máme klobásku rádi, ale toto bych taky mohla zkusit.

Merylas Merylas

9. 4. 2009 10:50

Velikonoce bez Zapékanců, to by u nás nešlo :-))

Merylas Merylas

6. 7. 2008 23:10

Někdy mám na nich těsta víc, někdy méně, prostě jak to vyjde :-)) Ale dělám jen z tohoto kynutého, je to už taková tradice.

Hella Hella (moderátorka)

6. 7. 2008 23:04

Jsem zvyklá zapékat vinné klobásy do listového těsta (ovinout jako kremrole). S takovým množstvím těsta na klobáse bych asi doma neuspěla.:-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zapekane klobasy těsto na zapékané klobásy zapékaná klobása šoldry zapékance zapekane klobasy v teste vinná klobása v listovém těstě klobasy v teste testo na klobasy klobasa v teste velikonoční zapečené klobásy velikonoční zapekaná klobasa velikonoční zapékané klobásy zapékané klobásy z kynutého těsta těsto na šoldry těsto na šoldry recept na vinnou klobásu zapečená bílá klobása v těstě domaci klobasy videorecept těsto na vinnou klobásu

Suroviny: mouka polohrubá, sůl, máslo, žloutek, mléko, cukr, droždí čerstvé, klobása vinná, tuk

TopRecepty.cz

Zapečená vinná klobása v kynutém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NP2