Zapečená vinná klobása v kynutém těstě
Znáte zapékance nebo také šoldry? Jde o zapečenou vinnou klobásu v kynutém těstě, jídlo, které se na Těšínsku podává jako tradiční na Bílou sobotu nebo o Velikonoční neděli, ale pochutnat si na něm můžete kdykoliv.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 14 068 kJ / 3 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,90 g |
Tuky | 70,08 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 393 mg |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 571,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
U nás se tato klobása zapéká vždy na Velikonoce, někdy i na Vánoce a říkáme tomu zapékance. Znám taky název šoldry.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2015 10:19
katka: Vinné klobásy, takové hrubší jako jsou na fotu, se prodávají hlavně v období Velikonoc a Vánoc Jinak mám taky problém, je sehnat. Klasické vinné, nekořeněné žádným výrazným kořením, které tam nepatří.
11. 1. 2015 08:13
mrzímě že už se nedělají takové poctivé klobásky ale jen ty tenké vinné klobásky jeto jak dlouhý párek a je to piplačka
28. 4. 2011 19:58
laros: U nás už jsou tyto zapečené klobásy na Velikonoce tradicí. A vylepšit něčím těsto....proč by ne. Já bych asi byla jen pro ten kmín, ale každý má své chutě
23. 4. 2011 10:45
do těsta dávám trochu drceného kmínu a špetku papriky - pak je to zvláště dobré na Velikonoce, pro dospělé.
28. 12. 2009 16:24
Kami, děkuji a jsem opravdu moc ráda, že se povedly a chutnaly. A taky děkuji za přání
24. 12. 2009 10:45
Dnes ráno jsem pekla, přesně podle receptu a jsou úžasné. U nás taky patří zapékané klobásy k vánočním tradicím. Díky za recept Merylas a hezké Vánoce.
9. 4. 2009 11:35
Koukám jak to neznám. No jo jiný kraj, jiný mrav. U nás máme klobásku rádi, ale toto bych taky mohla zkusit.
9. 4. 2009 09:50
Velikonoce bez Zapékanců, to by u nás nešlo
6. 7. 2008 22:10
Někdy mám na nich těsta víc, někdy méně, prostě jak to vyjde Ale dělám jen z tohoto kynutého, je to už taková tradice.
6. 7. 2008 22:04
Jsem zvyklá zapékat vinné klobásy do listového těsta (ovinout jako kremrole). S takovým množstvím těsta na klobáse bych asi doma neuspěla.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 19 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
Fitulka uvařila před 6 minutami
Domácí chléb bez hnětení
Fitulka uvařil před 10 minutami
Tofu placičky
Denade uvařila před 12 minutami
Cottage s hlávkovým salátem a ředkvičkami
Denade uvařila před 12 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Šumavský bramborák, pečený v troubě
barbar uvařil před 1 hodinou
Vepřové výpečky na černém pivu
Hana2123 uvařila před 1 hodinou
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zapekane klobasy těsto na zapékané klobásy zapékaná klobása šoldry zapékance zapekane klobasy v teste vinná klobása v listovém těstě klobasy v teste testo na klobasy klobasa v teste velikonoční zapečené klobásy velikonoční zapekaná klobasa velikonoční zapékané klobásy zapékané klobásy z kynutého těsta těsto na šoldry těsto na šoldry recept na vinnou klobásu zapečená bílá klobása v těstě domaci klobasy videorecept těsto na vinnou klobásu
Suroviny: mouka polohrubá, sůl, máslo, žloutek, mléko, cukr, droždí čerstvé, klobása vinná, tuk
Zapečená vinná klobása v kynutém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NP2
10 názorů