Zapečená vinná klobása v kynutém těstě
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 639 kJ / 3 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,48 g |
Tuky | 56,88 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,66 g |
Sacharidy | 576,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
U nás se tato klobása zapéká vždy na Vánoce a hlavně Velikonoce a říkáme tomu Zapékance.Znám taky název Šoldry.Jinak těsto taky zadělá domácí pekárna.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2015 11:19
katka: Vinné klobásy, takové hrubší jako jsou na fotu, se prodávají hlavně v období Velikonoc a Vánoc Jinak mám taky problém, je sehnat. Klasické vinné, nekořeněné žádným výrazným kořením, které tam nepatří.
11. 1. 2015 09:13
mrzímě že už se nedělají takové poctivé klobásky ale jen ty tenké vinné klobásky jeto jak dlouhý párek a je to piplačka
28. 4. 2011 20:58
laros: U nás už jsou tyto zapečené klobásy na Velikonoce tradicí. A vylepšit něčím těsto....proč by ne. Já bych asi byla jen pro ten kmín, ale každý má své chutě
23. 4. 2011 11:45
do těsta dávám trochu drceného kmínu a špetku papriky - pak je to zvláště dobré na Velikonoce, pro dospělé.
28. 12. 2009 17:24
Kami, děkuji a jsem opravdu moc ráda, že se povedly a chutnaly. A taky děkuji za přání
24. 12. 2009 11:45
Dnes ráno jsem pekla, přesně podle receptu a jsou úžasné. U nás taky patří zapékané klobásy k vánočním tradicím. Díky za recept Merylas a hezké Vánoce.
9. 4. 2009 12:35
Koukám jak to neznám. No jo jiný kraj, jiný mrav.
U nás máme klobásku rádi, ale toto bych taky mohla zkusit.
9. 4. 2009 10:50
Velikonoce bez Zapékanců, to by u nás nešlo
6. 7. 2008 23:10
Někdy mám na nich těsta víc, někdy méně, prostě jak to vyjde Ale dělám jen z tohoto kynutého, je to už taková tradice.
6. 7. 2008 23:04
Jsem zvyklá zapékat vinné klobásy do listového těsta (ovinout jako kremrole). S takovým množstvím těsta na klobáse bych asi doma neuspěla.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pomazánka z králičího masa
Přidáno před 4 hodinami

Králík v sladkokyselé omáčce s houbami
Přidáno před 9 hodinami

Ovesno-kokosové sušenky
Přidáno před 9 hodinami

Pečená zelenina s rybou
Přidáno před 15 hodinami

Muffiny s čokoládovo-avokádovým krémem
Přidáno před 15 hodinami

Pomazánka z avokáda s tuňákem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Sýrový koláč à la pizza
uvařil/a Jan Nemec
před 3 hodinami

Fazolkový salát se sýrem a vejci
uvařil/a migro
před 3 hodinami

Univerzální těsto na koláče, buchty, vdolky a sladké knedlíky
uvařil/a Werena
před 4 hodinami

Jahodová buchta hrnková rychlá
uvařil/a PetraCy
před 4 hodinami

Vydatná vločková polévka s česnekem
uvařil/a TedUL
před 4 hodinami

Hospodský zelný salát
uvařil/a Mettynka
před 4 hodinami

Americké okurky
uvařil/a Mettynka
před 4 hodinami

Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
uvařil/a veverka1953
před 5 hodinami

Okurkový salát
uvařil/a Janule25
před 5 hodinami

Zapečená kolínka
uvařil/a Janule25
před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zapekane klobasy těsto na zapékané klobásy zapékaná klobása šoldry zapékance zapekane klobasy v teste vinná klobása v listovém těstě klobasy v teste testo na klobasy klobasa v teste velikonoční zapečené klobásy velikonoční zapekaná klobasa velikonoční zapékané klobásy zapékané klobásy z kynutého těsta těsto na šoldry těsto na šoldry recept na vinnou klobásu zapečená bílá klobása v těstě domaci klobasy videorecept těsto na vinnou klobásu
Suroviny: mouka polohrubá, sůl, tuk hera, žloutek, mléko, cukr, droždí čerstvé, klobása vinná, tuk
Zapečená vinná klobása v kynutém těstě
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NP2
10 názorů