Zapečená vinná klobása v kynutém těstě

Merylas Kuchařka:

Slané pečivo 10 názorů

55

Suroviny

750 g polohrubé mouky
1 lžička soli (vrchovatá)
60 g Hery (rozpuštěné)
1 žloutek
450 ml mléka (vlažného, dle potřeby)
1 lžička cukru
30 g čerstvého droždí v kostce
6-8 ks vinné klobásy
trochu tuku (rozpuštěného, na potření povrchu)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se solí, přidáme mléko s rozkvedlaným žloutkem, cukr, vlahou rozpuštěnou Heru, rozdrobíme droždí, chvíli necháme stát a zaděláme těsto tuhé asi jako na rohlíky a housky. Taky můžeme udělat klasicky kvásek.

  2. Necháme vykynout, rozdělíme na díly, vytvoříme obdélníky, zabalíme do nich vinné klobásy, spoj dobře zmáčkneme a tímto spojem klademe na plech s papírem na pečení, nebo musíme plech vymazat tukem.

  3. Necháme už jen krátce kynout, povrch potřeme vlahou rozpuštěnou herou, dáme do předehřáté trouby a asi po 10 minutách zmírníme a zvolna dopečeme, aby se klobásy dobře propekly.

  4. Po vytažení můžeme ještě jednou potřít tukem.

  5. Necháme vychladnout.

Poznámka

U nás se tato klobása zapéká vždy na Vánoce a hlavně Velikonoce a říkáme tomu Zapékance.Znám taky název Šoldry.Jinak těsto taky zadělá domácí pekárna.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená vinná klobása v kynutém těstě

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    katka: Vinné klobásy, takové hrubší jako jsou na fotu, se prodávají hlavně v období Velikonoc a Vánoc;-) Jinak mám taky problém, je sehnat. Klasické vinné, nekořeněné žádným výrazným kořením, které tam nepatří.:-)

    Odpovědět

  • katka katka(neregistrovaná)

    mrzímě že už se nedělají takové poctivé klobásky ale jen ty tenké vinné klobásky jeto jak dlouhý párek a je to piplačka :-/

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    laros: U nás už jsou tyto zapečené klobásy na Velikonoce tradicí. A vylepšit něčím těsto....proč by ne. Já bych asi byla jen pro ten kmín, ale každý má své chutě;-):-K

    Odpovědět

  • laros laros(neregistrovaný)

    do těsta dávám trochu drceného kmínu a špetku papriky - pak je to zvláště dobré na Velikonoce, pro dospělé. :-8

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Kami, děkuji a jsem opravdu moc ráda, že se povedly a chutnaly. A taky děkuji za přání:-K

    Odpovědět

  • kammia kammia

    Dnes ráno jsem pekla, přesně podle receptu a jsou úžasné. U nás taky patří zapékané klobásy k vánočním tradicím. Díky za recept Merylas a hezké Vánoce.:-K:-8

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Koukám jak :-O to neznám. No jo jiný kraj, jiný mrav. ;-)U nás máme klobásku rádi, ale toto bych taky mohla zkusit.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Velikonoce bez Zapékanců, to by u nás nešlo :-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Někdy mám na nich těsta víc, někdy méně, prostě jak to vyjde :-)) Ale dělám jen z tohoto kynutého, je to už taková tradice.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Jsem zvyklá zapékat vinné klobásy do listového těsta (ovinout jako kremrole). S takovým množstvím těsta na klobáse bych asi doma neuspěla.:-(

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zapekane klobasy těsto na zapékané klobásy zapékaná klobása šoldry zapekane klobasy v teste zapékance vinná klobása v listovém těstě testo na klobasy klobasa v teste recept na vinnou klobásu klobasy v teste domaci klobasy videorecept těsto na vinnou klobásu zapékané klobásy z kynutého těsta zapekane klobasy recept velikonoční zapekance těsto na šoldry těsto na šoldry zapékané klobásy v listovém těstě vánoční klobása

Zapomněl/a jsem heslo