Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota13 639 kJ / 3 260 kcal
Bílkoviny98,48 g
Tuky56,88 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol240 mg
Sodík3 486 mg
Sůl8,66 g
Sacharidy576,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

U nás se tato klobása zapéká vždy na Vánoce a hlavně Velikonoce a říkáme tomu Zapékance.Znám taky název Šoldry.Jinak těsto taky zadělá domácí pekárna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Merylas

21. 1. 2015 11:19

katka: Vinné klobásy, takové hrubší jako jsou na fotu, se prodávají hlavně v období Velikonoc a Vánoc;-) Jinak mám taky problém, je sehnat. Klasické vinné, nekořeněné žádným výrazným kořením, které tam nepatří.:-)

katka

11. 1. 2015 09:13

mrzímě že už se nedělají takové poctivé klobásky ale jen ty tenké vinné klobásky jeto jak dlouhý párek a je to piplačka :-/

Merylas

28. 4. 2011 20:58

laros: U nás už jsou tyto zapečené klobásy na Velikonoce tradicí. A vylepšit něčím těsto....proč by ne. Já bych asi byla jen pro ten kmín, ale každý má své chutě;-):-K

laros

23. 4. 2011 11:45

do těsta dávám trochu drceného kmínu a špetku papriky - pak je to zvláště dobré na Velikonoce, pro dospělé. :-8

Merylas

28. 12. 2009 17:24

Kami, děkuji a jsem opravdu moc ráda, že se povedly a chutnaly. A taky děkuji za přání:-K

kammia

24. 12. 2009 11:45

Dnes ráno jsem pekla, přesně podle receptu a jsou úžasné. U nás taky patří zapékané klobásy k vánočním tradicím. Díky za recept Merylas a hezké Vánoce.:-K:-8

Boubelinda

9. 4. 2009 12:35

Koukám jak :-O to neznám. No jo jiný kraj, jiný mrav. ;-)U nás máme klobásku rádi, ale toto bych taky mohla zkusit.

Merylas

9. 4. 2009 10:50

Velikonoce bez Zapékanců, to by u nás nešlo :-))

Merylas

6. 7. 2008 23:10

Někdy mám na nich těsta víc, někdy méně, prostě jak to vyjde :-)) Ale dělám jen z tohoto kynutého, je to už taková tradice.

Hella

6. 7. 2008 23:04

Jsem zvyklá zapékat vinné klobásy do listového těsta (ovinout jako kremrole). S takovým množstvím těsta na klobáse bych asi doma neuspěla.:-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: zapekane klobasy těsto na zapékané klobásy zapékaná klobása šoldry zapékance zapekane klobasy v teste vinná klobása v listovém těstě klobasy v teste testo na klobasy klobasa v teste velikonoční zapečené klobásy velikonoční zapekaná klobasa velikonoční zapékané klobásy zapékané klobásy z kynutého těsta těsto na šoldry těsto na šoldry recept na vinnou klobásu zapečená bílá klobása v těstě domaci klobasy videorecept těsto na vinnou klobásu

Suroviny: mouka polohrubá, sůl, tuk hera, žloutek, mléko, cukr, droždí čerstvé, klobása vinná, tuk

TopRecepty.cz

Zapečená vinná klobása v kynutém těstě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NP2