Zapečená vinná klobása v kynutém těstě
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 639 kJ / 3 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,48 g |
Tuky | 56,88 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,66 g |
Sacharidy | 576,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
U nás se tato klobása zapéká vždy na Vánoce a hlavně Velikonoce a říkáme tomu Zapékance.Znám taky název Šoldry.Jinak těsto taky zadělá domácí pekárna.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2015 10:19
katka: Vinné klobásy, takové hrubší jako jsou na fotu, se prodávají hlavně v období Velikonoc a Vánoc
Jinak mám taky problém, je sehnat. Klasické vinné, nekořeněné žádným výrazným kořením, které tam nepatří.


11. 1. 2015 08:13
mrzímě že už se nedělají takové poctivé klobásky ale jen ty tenké vinné klobásky jeto jak dlouhý párek a je to piplačka 

28. 4. 2011 19:58
laros: U nás už jsou tyto zapečené klobásy na Velikonoce tradicí. A vylepšit něčím těsto....proč by ne. Já bych asi byla jen pro ten kmín, ale každý má své chutě



23. 4. 2011 10:45
do těsta dávám trochu drceného kmínu a špetku papriky - pak je to zvláště dobré na Velikonoce, pro dospělé. 

28. 12. 2009 16:24
Kami, děkuji a jsem opravdu moc ráda, že se povedly a chutnaly. A taky děkuji za přání

24. 12. 2009 10:45
Dnes ráno jsem pekla, přesně podle receptu a jsou úžasné. U nás taky patří zapékané klobásy k vánočním tradicím. Díky za recept Merylas a hezké Vánoce.



9. 4. 2009 11:35
Koukám jak
to neznám. No jo jiný kraj, jiný mrav.
U nás máme klobásku rádi, ale toto bych taky mohla zkusit.


9. 4. 2009 09:50
Velikonoce bez Zapékanců, to by u nás nešlo 

6. 7. 2008 22:10
Někdy mám na nich těsta víc, někdy méně, prostě jak to vyjde
Ale dělám jen z tohoto kynutého, je to už taková tradice.

6. 7. 2008 22:04
Jsem zvyklá zapékat vinné klobásy do listového těsta (ovinout jako kremrole). S takovým množstvím těsta na klobáse bych asi doma neuspěla.

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Indické kuřecí biryani
Přidáno před 5 hodinami

Šťavnatý salát z červené řepy a křenu
Přidáno před 21 hodinami

Mrkvový salát s jablkem a pistáciemi
Přidáno před 23 hodinami

Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
Přidáno 24. 3. 2023 12:11

Smažený camembert s bramborovo-celerovou kaší
Přidáno 24. 3. 2023 11:16

Zapečené penne se zeleninou a kuřecím masem
Přidáno 24. 3. 2023 10:44
Právě bylo uvařeno:

Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
uvařil/a Blazenka
před 21 minutami

Krakonošův mazanec
uvařil/a Jajka70
před 44 minutami

Domácí krtkův dort
uvařil/a Petulina33
před 51 minutami

Banánový zákusek
uvařil/a Petulina33
před 52 minutami

Svíčková na smetaně
uvařil/a kyskamaryska
před 1 hodinou

Morkové knedlíčky jemné - zavářka do polévky
uvařil/a Wanilor
před 1 hodinou

Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
uvařil/a knihomolka
před 2 hodinami

Vídeňské brambory
uvařil/a Lucie1001
před 2 hodinami

Carpaccio z červené řepy
uvařil/a sweeddy
před 2 hodinami

Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)
uvařil/a sweeddy
před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zapekane klobasy těsto na zapékané klobásy zapékaná klobása šoldry zapékance zapekane klobasy v teste vinná klobása v listovém těstě klobasy v teste testo na klobasy klobasa v teste velikonoční zapečené klobásy velikonoční zapekaná klobasa velikonoční zapékané klobásy zapékané klobásy z kynutého těsta těsto na šoldry těsto na šoldry recept na vinnou klobásu zapečená bílá klobása v těstě domaci klobasy videorecept těsto na vinnou klobásu
Suroviny: mouka polohrubá, sůl, tuk hera, žloutek, mléko, cukr, droždí čerstvé, klobása vinná, tuk
Zapečená vinná klobása v kynutém těstě
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NP2
10 názorů