Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 2,5-3 hodiny 4 porce Hovězí maso 14 názorů

Suroviny

1 kg hovězích líček
300 g cibule
4 hřebíčky
8 celých pepřů
4 nová koření
1 tmavé pivo
hovězí bujón nebo vývar
sádlo
sůl
čerstvě mletý pepř
Pyré:
750 g brambory
250 g pastináku
mléko
sůl
2 dcl smetany
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Líčka nakrájíme přibližně na velikost dlaně bez prstů, osolíme, opepříme a na lžíci sádla osmahneme pořádně ze všech stran, aby se dobře zatáhla.

  2. Pak je vyjmeme a zakryjeme alobalem.

  3. Přidáme do pánve další sádlo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme koření v celku a trpělivě restujeme jako na guláš.

  4. Pak zalijeme pivem, vložíme maso, přivedeme k varu a chvíli vaříme nezakryté, aby se vypařil alkohol. Dolijeme vývarem, aby bylo maso ponořené a zvolna dusíme do měkka.

  5. Mezitím vaříme oloupaný a nakrájený pastinák v osolené směsi mléka a vody (1/2 na 1/2) 10 minut, pak přidáme oloupané a nakrájené brambory, případně dolijeme tekutinu a vaříme, dokud není vše měkké. Scedíme, rozšťoucháme, zalijeme horkou smetanou a vyšleháme na hladké pyré.

  6. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.

  7. Omáčku přecedíme, propasírujeme a na plameni zredukujeme na 1/2-1/3 objemu, dochutíme. Líčka podáváme s bramborovo pastinákovým pyré a omáčkou.

Poznámka

Zdroj: http://www.pepato.eu/, trošku upraveno.

Autor doporučuje pyré pouze z pastináku, já jsem neměla odvahu tak výraznou chuť předložit rodině, tak jsem zvolila kompromis. Pastináková chuť krásně doplňuje chuť omáčky, vyzkoušejte :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 711 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce

  • Eliza Eliza

    zizala: já jen tak rýmovala :-8, ale za pokus nic nedáš...:-))

    Odpovědět

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    Martin: Ty jsi dobrý a kde ty jatka mám hledat:-?
    Jó až budou padat politický papulky, ty budou mít líčka:-8:-D Určitě i ovárku bude dost.:-!

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Eliza: :-)) S tím dýškem to budu muset doma prodiskutovat ;-)
    Děkuju za pochvalu :-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Líčka, to je moje gusto...:-p:yes: ...když je na talíři líčko, tak má kuchař dobrý dýško...život se dá zkrátka žít, jen když je co jíst...
    Ale vážně, Jarko, to se ti povedlo.+:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KMoc hezký recept:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Děkuju všem za zájem o recept :-K

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    rebeka:Martin: Já jsem líčka u řezníka sehnala, měl je ale jen mražená, za 105 Kč/kg.

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Pro všechny, kteří shání líčka. V řeznictví normálně nejsou, ale zkuste si je objednat přímo na jatkách. Dělám to už dlouho a stojí cca 76,- Kč/kg.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hmm:-//:-// asi nikdy neuvařím, protože líčka prostě u nás neseženu:no::-(
    ale recept se mi líbí, a moc:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    To musí být lahoda pro jazýček i žalůdeček:-*:-KRecept se mi i s přílohou moc líbí:-p+:yes:

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Je to výborné, dělal jsem je minulý týden. Opravdu je potřeba, vařit alespoň tři hodiny, aby byla hezky měkká.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jaruš, líííbííí, ukládám :-p:-p:yes::yes:, líčka mám slíbený, tak jsem zvědavá ;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Hmm, tak to bych si dala hned:-p:-p:-O:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    :yes: Hmm s tím pyré...:-K:-K ukládám a brzy zkusím:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vaříme hovězí líčka hovězí líčka na smetaně omacka z hovezich licek guláš z hovězích líček hovězí líčka guláš hovězí líčka guláš z líček hovězí líčka příprava hovězí líčka recept omáčka z líček jak připravit hovězí líčka kuchařka-hovězí líčka hovězí líčka omáčka vaříme líčka pyré z pastináku výborná hovězí líčka hovězí guláš z líček bramborovo pastinakove pyre pyré z brambor a pastináku vařime z líček

Zapomněl/a jsem heslo