

Muškátovo-zázvorové nudličky na smetaně,z papiňáku
Suroviny 3 porce
- 400 g vepřového plecka
- 2 pl oleje
- 1 kl mletého muškátového květu
- 1 kl mletého zázvoru
- 1/2 kl drceného kmínu
- dále budeme potřebovat
- 2 pl oleje
- 1 větší cibuli
- 8 menších žampionů
- 2 pl rajčatového protlaku
- 1 pl hladké mouky
- 250 g 30% smetany ke šlehání(trvanlivá v krabičce)
- 1 pl octa
- dle potřeby sůl
- na jednu porci na ozdobu 1 pl nastrouhaného sýra
Postup přípravy receptu
Plecko nakrájíme na nudličky, dobře promícháme s olejem, květem, zázvorem a kmínem. Vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme přes noc v lednici.
V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme naložené maso a necháme zprudka zatáhnout. Pak přidáme rajčatový protlak, na plátky pokrájené žampiony a vše promícháme. Podlijeme 250 ml horké vody, mírně osolíme a uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na mírném plameni 20 minut.
Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme a obsah v hrnci zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku. Vše ještě cca 15 minut provaříme.
V šálku rozmícháme 3 polévkové lžíce omáčky s octem, vlijeme do hotového pokrmu a necháme projít varem. Dle potřeby dosolíme a můžeme podávat s těstovinou, rýží, nebo s houskovým, či kynutým knedlíkem. Pokud chceme, můžeme každou porci ozdobit kopičkou z nahrubo nastrouhaného sýra.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Muškátovo-zázvorové nudličky na smetaně,z papiňáku
-
Dana61:díky
-
opět nádhera
-
Ta krásná barvička je díky muškátovému květu a raj.protlaku
Všem moc díky -
Ááách ta barva omáčky
. Pracovně jim říkám "červená omáčka se smetanou"
. Moc dobré, může se použít různý druh masa a různé koření, přidat zelenina. Aničko, tahle je určitě moc dobrá, už kvůli zázvoru. Posílám bodík
-
Úžasné jako vždy
+
-
Právě jsem dostal hlad a farfale mám úplně nejraději.
-
Úžasná barva
-
prima
-
Anna Kocikova:
ty jsi jak ten můj.. furt řízek... nejste příbuzní
-
Anna Kocikova:Aničko tak jo, já čekám, že pošleš tu mňaminu
-
rebeka:
tak to fakt nee
Já bych si z ní zítra udělala řízek
mňááám
-
Anna Kocikova: jenomže krkovička je ještě napolovic zmrzlá.. a to musí hajat v marinádě 24 hodin.. to neušvicuju
-
Díky za milé komentáře a bodíky
Rebuško,můžeš naložit i tu krkovičku.Já bych klidně zaimprovizovala a plátky jen naklepala,naložila a pak stejný postup
Aisho-určitě i z kuřecího,nebo telecího.Záleží,jaké se u Vás může bašit
Šavlinko,já bych i přišlaUž jsem dlouho nebyla
ale všimla jsem si,že je to tam dost pod drobnohledem
Jaruško,jedna porce zbyla.Zabalím a pošlu -
Andulko máš to nádherné, pochtnala bych si
-
to vypadá úžasně
a kouje jít také někdy na pokec