Muškátovo-zázvorové nudličky na smetaně,z papiňáku

Vepřové maso Doba přípravy: do 40 minut+ zaležení naloženého masa 17 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: do 40 minut+ zaležení naloženého masa 17 názorů

Suroviny 3 porce

400 g vepřového plecka
2 pl oleje
1 kl mletého muškátového květu
1 kl mletého zázvoru
1/2 kl drceného kmínu
dále budeme potřebovat
2 pl oleje
1 větší cibuli
8 menších žampionů
2 pl rajčatového protlaku
1 pl hladké mouky
250 g 30% smetany ke šlehání(trvanlivá v krabičce)
1 pl octa
dle potřeby sůl
na jednu porci na ozdobu 1 pl nastrouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Plecko nakrájíme na nudličky, dobře promícháme s olejem, květem, zázvorem a kmínem. Vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme přes noc v lednici.

  2. V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme naložené maso a necháme zprudka zatáhnout. Pak přidáme rajčatový protlak, na plátky pokrájené žampiony a vše promícháme. Podlijeme 250 ml horké vody, mírně osolíme a uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na mírném plameni 20 minut.

  3. Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme a obsah v hrnci zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku. Vše ještě cca 15 minut provaříme.

  4. V šálku rozmícháme 3 polévkové lžíce omáčky s octem, vlijeme do hotového pokrmu a necháme projít varem. Dle potřeby dosolíme a můžeme podávat s těstovinou, rýží, nebo s houskovým, či kynutým knedlíkem. Pokud chceme, můžeme každou porci ozdobit kopičkou z nahrubo nastrouhaného sýra.

Komentáře k receptu Muškátovo-zázvorové nudličky na smetaně,z papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dana61:díky:-K;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    opět nádhera:yes::-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ta krásná barvička je díky muškátovému květu a raj.protlaku:-)
    Všem moc díky:-K:-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Ááách ta barva omáčky:-O. Pracovně jim říkám "červená omáčka se smetanou":-D. Moc dobré, může se použít různý druh masa a různé koření, přidat zelenina. Aničko, tahle je určitě moc dobrá, už kvůli zázvoru. Posílám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Úžasné jako vždy:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Chambord Chambord

    Právě jsem dostal hlad a farfale mám úplně nejraději.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Úžasná barva;-);-);-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    :-pprima:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Anna Kocikova::-// ty jsi jak ten můj.. furt řízek... nejste příbuzní:-//:-?:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Anna Kocikova:Aničko tak jo, já čekám, že pošleš tu mňaminu:-)):-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rebeka::-/tak to fakt nee;-)Já bych si z ní zítra udělala řízek:-Omňááám:-p:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Anna Kocikova: jenomže krkovička je ještě napolovic zmrzlá.. a to musí hajat v marinádě 24 hodin.. to neušvicuju:-(:-8:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Díky za milé komentáře a bodíky:-):-K
    Rebuško,můžeš naložit i tu krkovičku.Já bych klidně zaimprovizovala a plátky jen naklepala,naložila a pak stejný postup:-))
    Aisho-určitě i z kuřecího,nebo telecího.Záleží,jaké se u Vás může bašit:-)
    Šavlinko,já bych i přišla:-*Už jsem dlouho nebyla;-(ale všimla jsem si,že je to tam dost pod drobnohledem;-):-D:-D
    Jaruško,jedna porce zbyla.Zabalím a pošlu:-D

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Andulko máš to nádherné, pochtnala bych si:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    to vypadá úžasně:yes::yes::yes:a kouje jít také někdy na pokec;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovezi nudlicky v papinaku vaření šálka v papiňáku recepty z papiňáku jak dlouho vepřové nudličky v papinaku vepřové nudličky na smetaně zazvorové hovězí nudličky vaření zmrzlého masa v papináku zmrzlé maso papiňák vepřové maso na nudličky v papiňáku