Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Perníkové řezy jsou samy o sobě velmi chutné a oblíbené. Když je ale navíc potřete marcipánovým krémem a polijete čokoládovou polevou, z kuchyně se bude linout neodolatelná vůně, která přiláká všechny mlsné jazýčky.

Suroviny pro 1 plech

hluboký plech o velikosti 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 824 kJ /
3 782 kcal
Bílkoviny95,51 g
Tuky148,07 g
Vláknina16,30 g
Cholesterol 735 mg
Sodík 659 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy508,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 ˚C. Hluboký plech vyložíme pečicím papírem tak, aby okraje papíru dosahovaly nad okraje formy. Místo pečicího papíru můžeme formu vymazat olejem a vysypat hrubou moukou nebo krupicí. Krok 2: V míse prošleháme vejce s krupicovým cukrem. Přilijeme olej a mléko a promícháme. Poté do směsi důkladně vmícháme prosátou mouku s kakaem a kypřicím práškem. Těsto nalijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby. Krok 3: Pečeme asi 25-30 minut. Správné propečení těsta vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta. Po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá a suchá. Krok 4: Do hrnku odlijeme 100 ml mléka. Zbytek mléka nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a přidáme na malé kousky nadrobený marcipán a cukr. Mícháme, dokud se marcipán nerozpustí. Přidáme pár kapek citronového aroma. Krok 5: Ve zbylých 100 ml mléka důkladně rozmícháme krémový prášek a směs nalijeme do horkého marcipánového mléka. Vaříme 2 minuty a vmícháme máslo. Krém nalijeme na upečený korpus a necháme vychladnout. Krok 6: Obě polevy rozehřejeme a střídavě naléváme na koláč. Roztíráme, aby se barvy lehce propojily. Necháme dobře vychladit.

TIP: Litý perník s čokoládovou polevou pro začátečníky

Zveřejněno 7. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPgr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPgr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Na základě vašich komentářů jsem opravila množství pudinkového prášku Zlatý klas na 2 sáčky, místo původního 1 kusu. ;-)

Děvčata včera mi to nedalo a řezy jsem upekla.Přidala jsem i obrázek.Korpus jsem si sice udělala svůj,ale krém jsem udělala dle návodu ale dala jsem do uvedeného množství mléka 2 Zlaté klasy.Krém byl krasne hustý.Autorka by měla recept upravit aby uz konečně nedocházelo ke špatným komentarum a tím vlastě i o zaslouzene body.

magdalena 13. 3. 2016 22:21
tejaja: Nojo, jenže to úplně nepoznáte, když je ten krém tekutý. A stahovat ho z upečené buchty a dohušťovat mi připadalo...no, nechutně.

magdalena: Máte úplnú pravdu. Chyba je jednoznačne v recepte. Do krému potrebujete hustý Zlatý klas. Takže druhý raz podľa návodu. ;-)

Jestli můžu poradit dejte do uvedeného množství mléka 2 Zlatý klasy.Ja to tak dělám a je vše O.K.;-)

magdalena 12. 3. 2016 10:54
spagetka: jo, stoprocentní souhlas. Bohužel, nechala jsem se zlákat fotkou a chtěla být v práci originální. To jsem fakt byla. Dezert vyjedla lžící z pekáče neteř s dětma...:-D

magdalena 12. 3. 2016 10:52
tejaja: Chodím na top recepty, abych vyzkoušela něco, co už někdo vyzkoušel a nabídla něco nového. Jak jsem psala, množství mléka se mi nezdálo, ale spolehla jsem se na zahuštění znovuztuženým marcipánem a na to, že autorka ví, co píše, že to opravdu pekla a má to vyzkoušené - vždyť ty recepty čtou stovky lidí. Já bych nechtěla mít na svědomí, že kvůli mě někdo zbytečně ztratí čas, peníze a hlavně náladu. Pokud bych zveřejňovala recept, pětkrát si to po sobě přečtu.

magdalena: Zlatý klas sa robí v troch hustotách, máte to na obale napísané. Pokiaľ potrebujem na krém, ako v tomto prípade, tak na 1 malé balenie (40g) je treba 1/2 l mlieka. Ak potrebujem krém strednej hustoty, tak na 1 balenie ide 8 dl mlieka (dukátové buchtičky), ak riedky, potrebujem 1 l mlieka. Opakujem, ak robím krém na zákusok, tak mi musí byť jasné, že to musí byť Zlatý klas hustý. Vy ste sa samozrejme orientovali podľa receptu, tam je chyba. Ale napriek tomu by som si ja osobne prečítala návod výrobcu a riadila sa podľa neho. Používam Zlatý klas desaťročia, predtým moja mamka, u nás na krém používa väčšina ľudí Zlatý klas a žiaden puding sa mu nevyrovná, len s ním treba vedieť zaobchádzať. Dovoľujem si pridať foto s použitím, oplatí sa čítať vždy doporučenie výrobcu. Ale autorka receptu by mala chybu opraviť.

magdalena: máte zkušenost, na oslavy zásadně dělám osvědčené pohoštění, nikdy nic nového, co jsem předem nedělala.

magdalena 11. 3. 2016 11:44
casino: blbé bylo, že dezert byl připravený do práce na oslavu narozenin. Přišla jsem s prázdnou a trapně vysvětlovala, co se stalo.

magdalena::yes:
Já dělal krém se Zlatým klasem (od toho doktora jehož jméno raději nevyslovovat) NAPOSLEDY asi před měsícem a dopadlo to podobně.
No, všechno je někdy poprve, že.;-)

magdalena 10. 3. 2016 09:35
Ještě dodám, proč taková kritika: krém je velmi málo tuhý, 800ml mléka se mi zdálo moc hned zpočátku, ale myslela jsem, že marcipán krém také zahustí. Bohužel se nestalo. Dezer je v chladu už 8 hodin, nakrájet se dá, ale krém se po ukrojení vždy trochu rozkydne do stran. Zlatý klas je cca pětinásobně dražší než klasický puding, rozdíl v chuti a konzistenci vzhledem ke stejné surovinové bázi není žádný. Vějička na zákazníky, nic víc.

magdalena 10. 3. 2016 09:22
Držela jsem se přesně návodu. Dezert je strašný, vyhozené peníze za zlatý klas, mohl být klasický puding. Promarněný čas a peníze. Ale reklamu jste udělala skvělou.

Vypada uzasne,urcite vyzkousim :-)

hosta:nepěstuje, je to spíš asi jen náhoda. Kdybych nebyla tázána, neodpověděla bych. ;-)

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
recept na perníkové řezy, buchta s krémem klas, perníkové řezy, tvarohové řezy nejlepší recepty, zlatý klas dr.oetker, řezy magdalena, pernikove rezy s kremem, řezy perníkove, perníkové řezy s marcipánem, perníková kolečka s krémem, řezy na plech s mascarpone, řezy na oslavu, perníkové řezy s karamelem, zlatý klas dr. oetker, marcipánový zákusok, pernikove testo na hluboky plech jake dat mleko, zdobeni rezu krémem, recept na jahodový krém do perníku, buchta se zlatym klasem, perníkové peníze

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mléko, mouka hladká, prášek do perníku, kakao, mléko, cukr, marcipán, citronové aroma, prášek zlatý klas, máslo, poleva čokoládová tmavá, poleva bílá čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu