

Perníkové řezy s povidly
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce medu
- 2 vejce
- 1/2 lžičky jedlé sody
- lžička mleté skořice
- citronová kůra
- 100 g sekaných vlašských ořechů
- 50 g hrozinek
- hrst kandovaného ovoce
- švestková povidla
Postup přípravy receptu
Z mouky, obou cukrů, medu, vajec, sody, skořice a citronové kůry vypracujeme těsto. Není ho mnoho, proto použijeme menší plech.
Na pomoučněném válu vyválíme z poloviny těsta placku, kterou přeneseme na vymazaný plech, namažeme povidly, posypeme ořechy, kandovaným ovocem a hrozinkami a přikryjeme druhou rozválenou polovinou těsta.
Pečeme ve vyhřáté troubě na asi 170°C zhruba 25 minut, hlídáme. Po upečení můžeme potřít citronovou, nebo čokoládovou polevou, ale nemusíme, stačí moučník pocukrovat.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-leták Kaufland
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Perníkové řezy s povidly
-
teniska zkus, vyzkoušej, u nás byl hned pryč
-
taky jsem si jej v letáku zaškrtla na vyzkoušení, ten váš vypadá daleko lahodněji
snad se k němu také dostanu
-
-
Dnes jsem ze schránky vytahovala leták Kauflandu a tento moučník mě upoutal, Jani jsi rychlovka
-
Jani vypadají krásně
i já na ně včera v tom letáku koukala
+1
-
hafikov, hubnu celý život a je to nahoru a dolů
. Zjistila jsem, že abych měla váhu aspoň trochu podle svých představ, musela bych snad jíst kořínky
. Nepřejídám se, snažím se vařit bez tuku a sem tam si dám jeden takový kousek moučníku. O zbytek se postará přítel a děti. Na světě jsme jen jednou, tak snad se jen snažit, aby to nebyla katastrofa. Jsou mladí lidé silně obézní a nevadí jim to. Já se tím trápím celý život a nebaví mne to.
Jen si klidně sem tam něco dobrého dopřej
-
Ach jo.Jani co mi to dšláš?Zase takové lákadlo,ale já už vážně musím hubnout.A reď mě zase honí mlsná.
-
Klariska díky, rozhodně nejsem žádný Picasso
!! Citronová poleva je zde, dělám ji nejraději.
http://www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol...
-
Osobně jsem to tipovala na ananas, Jani. Ale i papaya se dá sehnat nebarvená :). Za polevu jednička!
-
Klarisko, právě ta zelená je papaja, neměli tu vaničku s kandovaným ovocem, tak jsem vzala ty plátky papaji. Byla tam žlutá, zelená a červená. V tom moučníku se mi to docela líbilo. Kandované ovoce miluji.
Spagi, ty srandistko...
Ještě Klarisko, v letáku nebyly s polevou -
Špagetko, zelenou jsem prostě nečekala :)). Chemickým barvivům v jídle se snažím vyhýbat, takže až to budu zkoušet, použiju raději nedobarvované ovoce (ananas, papayu, meruňky, datle). Ale samozřejmě nic proti tomuhle barvami hrajícímu perníku, věřím, že leckoho nadchne.
-
Klarisko, proč? Ta směs kandovaného ovoce nemá chybu a je spíš náhoda, co ti vyjede při rozkrojení. Já jinak taky občas čerpám z letáků, nebo když koupím maso zabalené, tak na spodní straně jspou i použitelné recepty, zrovna tak na koření - a už je inspirace
že bych dala bod? aby mě někdo nenapadl, že si tu lichotíme -
Nejdřív mě dost vyděsily ty zelené kandované kousky, ale jinak
. Takhle krásně ty řezy vypadaly i v letáku?
-
Paprika
Povysnažím se
-
Já bych tak chtěla, aby mi dávali letáky do schránky ... ale k nám se s nima nikdo tahat nebude. Tak je Jani hezky študuj a ty vychytávky dávej sem, ať to taky vidím.