Nakládané blaťácké zlato

dzungila Kuchařka: dzungila

Sýry 19 názorů

Suroviny

750 g blaťáckého zlata
3 cibule
4 stroužky česneku
1 malá sklenička sterilovaných kapií
1 sáček koření "Grilovaný sýr" od Vitany
slunečnicový olej
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Blaťácké zlato nakrájíme na špalíky, cibuli a česnek na plátky.

  2. Dáme do uzavíratelné nádoby, přidáme přeceděné kapie, zasypeme kořením a zalijeme olejem, aby bylo vše ponořené.

  3. Pořádně promícháme a necháme v lednici alespoň 5 dní uležet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 654 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládané blaťácké zlato

  • Hajda Hajda(neregistrovaná)

    MilaH: Zkus sehnat Bel Paese. zlato by mělo být totéž. ;-)

    MilaH:

    Odpovědět

  • MilaH MilaH

    Poradte mi nekdo cim muzu tady v Canade nahradit Blatacke zlato syr??
    Diky moc. :-K:-K

    Odpovědět

  • LnSlevin LnSlevin(neregistrovaný)

    Dnes som nakladal, nemusite kupovat to korenie, viete si to doma poskladat, je to cierne, zelene, cervene a biele drvene korenie, drveny tymian, drveny rozmarin, suseny petrzlen, cesnak ide surovy, neni nutne davat suseny... ;-)

    Odpovědět

  • brasill brasill(neregistrovaný)

    Měl bych takový dotaz, jak dlouho tato směs asi vydrží? Předpokládám že 14-dní v ledničce by ta bašta mohla vydržet, co myslíte?

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Hadravovaa, pokud tohle, anebo obdobné koření vyrábějí i výroci, které uvádíte, pak bych se experimentu nebála. I já jsem vlastně tak trochu experimentovala...;-)

    Odpovědět

  • hadravovaa hadravovaa

    chtěla bych se vás zeptat to koření musí být jen od vitany nebo jste použily i jiné třeba avokado nebo kotány chtěla bych recept zkusit ale nemám koření od vitany mají tu v obchodě jiné a nevím mám to risknout co myslíte děkuji

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Supino - s olivovým olejem by to podle mě bylo úplně jiné, protože má svojí specifickou chuť. Ještě by tu jeho chuť mohl nasáknout i ten sýr. Na tyhle nakládačky dávám nejraději opravdu slunečnicový, který je bez chuti. Anebo vyzkoušej a pak napiš výsledek.;-)

    Odpovědět

  • supina supina

    hm....:yes: Andrejko myslíš, že s olivovým olejem by to nebylo lepší a zdravější? Nebo se nakládá zásadně do slunečnicového? Já nemám paru:-8

    Odpovědět

  • aanicka aanicka

    Hmmm, už se mi sbíhají sliny :-p. Bodík!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-pUkládám si do oblíbených, díky za recept:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Eliza Eliza

    Koření Grilovaný sýr mám už nějakou dobu v kredenci... Takže díky za připomenutí i za něj, konečně najde uplatnění... Když jsem ho před časem ochutnala (na špičku prstu), přišlo mi příliš výrazné, ale teď, když si ho představím v popsané kombinaci... Prostě dozajista :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Já jsem měla nedávno nakládané zlato v restauaci a bylo to výborné.:-p Samozřemě nevím přesně, jaké tam dali koření, ale Tvůj recept už mám v oblíbených a určitě brzy naložím. Bodík posílám předem :yes::-))

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    To koření Grilovaný sýr tam dělá zázraky.:-p Je fakt, že už jsme doma nakládali hermelín, nivu i madeland, ale zlato, to je něco! Tak tak jsem vydržela do něj nehrábnout už druhý den po naložení!:-p:-))

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Už ukládám a fakt vyzkouším, ale už vím, že budu jen mlaskat :-):yes:4.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pomazánka z blaťáckého zlata recepty z blaťáckého zlata blaťátské zlato blatenske zlato blaťáckého zlata sýr zlato recept na nalozeni blatackeho zlata naložený blaťácký sýr blatenský zlato pomazánky z blatackeho zlata sýr zlato naložený blaták blatecké zlato blatenský sýr syr blatenske zlato blatanské zlato jak se děla zlato blatenské zlato sýr záruční lhůty - nakládaný hermelín nadoba na naložený hermelín

Zapomněl/a jsem heslo