Bavorské vdolky
Bavorské vdolky. Jídlo, které nás v dětství smiřovalo s existencí školních jídelen. Oblíbené napříč generacemi. Zkuste je připravit podle tohoto podrobného receptu i doma. Budou skvělé a daleko za sebou nechají vzpomínky na ty jídelnové.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 739 kJ / 2 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,82 g |
Tuky | 49,72 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 710 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 348,59 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vdolků jsem měla 25 a ze zbylého těsta jsem udělala pletence.
Video recept: https://youtu.be/mDMudEZ_YtU
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 9. 2023 11:53
Vdolky nám moc chutnaly, děkuji za recept
11. 2. 2023 19:21
17. 4. 2021 11:49
Vynikající recept Vdolky se při smažení krásně nafouknou a těsto přitom zůstane krásně pružné.
24. 2. 2021 16:36
Právě jsem je dodělala a jsou skvělé. S těstem se dobře pracuje, vdolečky jsou jemné a moc dobré.
20. 1. 2021 13:13
Výborný recept
6. 2. 2020 10:54
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 8 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 10 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 13 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 5 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 6 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 6 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 6 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 7 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 7 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské vdolky dostaly název podle pánve, v níž se dřív pekly. Víte, jak se správně dělají?
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky: Jsou neuvěřitelně vláčné, nadýchané jako peříčko a chutnají naprosto božsky
Jaké jsou nejznámější masopustní moučníky. Smažené koblihy i skvělé vdolky s povidly
Další recepty
Tématické fráze: bavorský vdolek vdolky z hladké mouky bavorské vdolky bavorský vdolek recept vdolky recept recept na vdolky recept na bavorské vdolky dulek do vdolku bavorské vdolky video bavorské vdolečky top recept bavorské vdolečky s parádou vdolky bavorske vdolku recept bavorské vdolky z hladke mouky vdolky z robotu vdolky z robota bavorský dolek vdolky video recept vláčné recept na vdolky nejlepší recept na na bavorské vdolečky
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, droždí čerstvé, cukr krupice, mléko, máslo, vejce, sůl, rum, olej, povidla švestková, tvaroh, cukr vanilkový
Bavorské vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0zxG
6 názorů