Perníčky - měkké bez čekání
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. S tímto receptem ale budou perníčky měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 213 kJ / 5 787 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,79 g |
Tuky | 143,48 g |
Vláknina | 40,90 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 5,47 g |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 974,69 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2018 17:22
tak jsem je právě dopekla a jsou super
7. 12. 2017 20:50
Zkusila jsem je poprvé. No je to mňamka a pracovalo se s těstem moc dobře, vnučce chutnají a dceři se povedly taky. Dokonce si recept brala i její kamarádka, takže už jiné dělat nebudeme
6. 12. 2017 15:38
Soňa: Ne, že bych se chtěl dotknout vašeho kuchařského umu, ale já jej dělal jen s tím rozdílem, že jsem místo hery dal máslo a namísto sody prášek do pečiva a s těstem se pracovalo krásně, bylo vláčné a vůbec se netrhalo :) Takže u vás je to buďto rukama a nebo máte na hovno váhu :D Malá technická rada, zkuste použít silikonový vál, na ten se to lepit nebude :) Chutově jsou dobré před chvílí jsem je dopékal a už jsou i měkké :)
3. 12. 2017 12:47
Jedním slovem - HNUS - těsto se trhalo - i když jsem ho nechala v lednici odležet a vypracovala - chuťově taky nic moc.... nejhorší perníčky co jsem kdy udělala......
28. 11. 2017 13:50
Min kakaa je z toho tak pět plechu mě by stačila polovina dávky jinak dobrý
10. 11. 2017 11:37
7. 12. 2016 11:08
IvuškaÍf: Dobrý den,chci se zeptat kolik kousku zhruba je z tohoto receptu?Děkuji
5. 12. 2016 09:11
Pekla jsem s dcerami a byly báječný, opravdu měkké po celou dobu a za 5 dní už nebyly :).
6. 11. 2016 09:50
sindel.b: Odležení je lepší, já třeba čekám týden než začnu péct perníčky, chutě se krásně prolnou a je to mnohem chutnější
16. 3. 2016 10:36
Jana.Vaculinova@seznam.cz:Hezký den. Ptáte se tady, zda se musí nechat u tohoto receptu perníčkové těsto do druhého dne v lednici odležet. Nebyla tu žádná odpověď. A proto se ptám Vás,jestli jste těsto nechávala odležet nebo jestli jste pekla hned a jak to dopadlo. Jsem teď natěšená na pečení, nechce se mi čekat do zítra. Díky za odpověď
16. 3. 2016 10:31
Hezký den.Chci se pustit do perníčků, ale nejradši bych je dělala hned, tedy pekla. Je důležité to odležení do druhého dne? Už tu byl takový dotaz, ale žádná odpověď. Prosím, odpovězte mi. Dík.
30. 12. 2015 21:07
Paráda, mám lepší perníčky než moje tchyně ale pšttt... fakt jsou povedeny, jak bude příležitost tak je udělám znovu. .Děkuji za recept
6. 12. 2015 11:08
Dopečeno, dozdobeno, a příští rok už budu péct jen tyto. Každý rok jsem pořád zkoušela nové a nové, vždycky byly tak nějak průměrné..
Těsto super, válení a vykrajování super....chuť perfektní
Těsto super, válení a vykrajování super....chuť perfektní
3. 12. 2015 16:03
udělám z těchto perníků i domeček/chaloupku? Není perník až moc měkký?
28. 11. 2015 17:58
S dovolením přidám foto pro inspiraci
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Jelení kýta na smetaně
Lucie Hertlova uvařila před 42 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Petaja uvařila před 55 minutami
Polévka s kapáním
JanaBerckova uvařila před 1 hodinou
Výpečky
Walderama08 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí přírodní plátek
tara23 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí směs
MiraBar uvařila před 1 hodinou
Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mjanickam uvařila před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
VaclavKo uvařila před 3 hodinami
Bramboračka č. 3
Rudischova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na lesklé perníčky: Potřením perníčky nejen zkrásní a vyniknou, ale také se budou lépe zdobit polevou
Pečeme vánoční perníčky: Osvědčené rady a tipy, jak je mít nejlepší a nejhezčí
Jak udělat citronovou polevu? Svěží nakyslou polevu využijeme nejen na cukroví, ale také na polití různých moučníků
Další recepty
Tématické fráze: perničky recept mekke pernicky recept na perníčky perníčky perníčky měkké recept na měkké perníčky křehké perníčky recept perničky perníčky hned měkké čím pomazat perníčky mekke pernicky recept koření do perníčků měkké vánoční perníčky recept na perníčky hned měkké těsto na perníčky hned měkké jak změknou perníčky recept perníčky měkké perníčky bez sody perníky měkké luxusní perníčky
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, med, tuk hera, vejce, kakao, koření do perníku, skořice, soda jedlá, bílek, poleva bílková, marmeláda, krém, čokoláda
Perníčky - měkké bez čekání
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZ8K
103 názorů