

Buchtičky s krémem
Suroviny
- 1 l mléko
- 70 g cukr krupice
- 500 g polohrubá mouka
- 1 balíček pudinku vanilkového
- 70 g hera
- 25 g droždí
- 2 žloutky
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Zahřejeme mléko tak, aby bylo vlažné.
Do hrnečku nadrolíme droždí, promícháme se lžící cukru a zalijeme trochou mléka (jen tak, aby bylo droždí potopené). Přiklopíme a na teplém místě necháme asi 15 min kynout.
Mezitím v míse utřeme tuk s cukrem a žloutky. Přidáme osolenou mouku a nakynutý kvásek.
Technikou "vhánění vzduchu do těsta" vypracujeme postupným přidáváním mléka (asi 250 ml) hladké těsto. To je správně zpracované, jestliže se na jeho povrchu tvoří puchýřky. Přikryjeme ho a necháme kynout 45 - 60 minut, podle potřeby.
Až těsto vykyne, vymažeme si pekáč.
Lžící z těsta ukrajujeme a modelujeme kouličky. Ty klademe do pekáče tak, aby byla každá stěna, která sousedí s jinou buchtou, pomaštěna (aby se po upečení daly buchty oddělit).
Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Krém připravíme jako řidší pudink, tj. postupujeme podle návodu na obalu, akorát přidáme víc mléka.
Poznámka od kuchařky
Krém je možné ochutit kapkou rumu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buchtičky s krémem
-
Dneska je jdu dělat svímu synovi místo pudinku přidám směs v prášku a taky je to dobry buchtičky máme rádi celá rodina takže si určitě pocutnáme
-
ppp:krém je hodně ubohý, dávám do něj šlehačku a žloutky
-
je tento recept opravdu dobrý?
-
Nadja: souhlasím
Název jsem opravila
-
Pajaja: nejde o slovíčkaření, ale aby si autoři nepletli pojmy s dojmy. Ve školní jídelně jsou to také buchtičky s krémem.
Proč má někdo, kdo hledá rcp na šodó - tedy vinnou pěnu, číst plno receptů na pudinkový krém.
-
velice dobře přítel je miluje zitra je musím udělat
-
Jééé, tady zase někdo slovíčkaří. Tak je zkrátka třeba vanilkové šodo. Bože! Tak to jsou buchtičky s krémem. Nechápu, proč tohle věčný sekýrování má kdo furt zapotřebí. Všichni tu přeci víme, že myslíme "TYHLE" buchtičky se šodo, jak je známe ze školní jídelny.
Recept je báječný! -
Prosím autory, aby své recepty označovali správně!
Šodó je z vína, ne z pudinku.
Člověk hledá recept na šodo a všude vyskakují pudinkové buchtičky. Už je to otravné. -
Podle návodu naší babičky děláme šodo z vody a vína: http://recepty.jiribures.cz/moucniky/dukatove-buch.... Babička taky radí dělat buchtičky ve více vrstvách. Vnější (opečené) lze podávat samostatně jako moučník. Vnitřní vrstva se zalije krémem.
-
Luxusní recept. Buchtičky jsou vynikající.
-
Dávám bod, protože buchtičky mám ráda, i když tenhle krém nemá se šodó nic společného. Těsto dělám v pekárně - množství droždí v tom případě snížím na 1/4 kostičky čerstvého droždí (10,5gramu) a nevykrajuju, ale uválím provázky, dám na pečící papír, potřu tukem a rozkrojím kolečkem na pizzu (případně obracečkou, fotku postupu přidávám...
-
jsou výborvé moc jsme si pochutnali je to za bodík
-
Ten nápad vykrajovat těsto znám už dlouho. já to těsto po vykrojení lžicí trochu roztáhnu dám do něj kousek meruňky, zabalím pomažu omastkem a upeču.Polévám někdy řidším pudinkem ale častěji vinným šodó.
-
Poznáme viac "šodó" - vínové, vanilkové, jahodové, atď...
-
Drobku chtěl jsem popíchnout,
ale jak jsem četl tak není třeba .