Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařování v mikrovlnce

Nevíte co s přebytky letní sklizně nebo ořechů? Zavařte je a i v zimě si tak můžete vychutnat chuť letního ovoce či zeleniny. Tento velice podrobný návod na zavařování v mikrovlnné troubě ušetří nejen váš čas, ale i elektrickou energii.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

12. 8. 2009 22:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Návod z knihy A. Balaštíka: Vaříme rádi ( otištěný v Knihovničce receptů 07/09).

Pokud se vyskytne problém - např. obsah sklenice překypí - je vždy problém ve víčku. Měla by se používat vždy víčka nová. Je to běžné, využívat již použitá víčka, jen si vždy vzpomeňte, jak je otevíráte, když nejdou otevřít (poklepáním, loktem atd...). Pokud jsou zohýbaná, určitě tlak v mikrovlnce nevydrží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Helena

7. 4. 2013 21:35

Já zavařuji v mikrovlnce už několik let a nikdy mi nic nebouchlo. Maximálně víčka trošku povolí. Když sklenice vyndám, utáhnu a položím na utěrku, dnem vzhůru. Můžu říct, že za sezonu zavařím tak sto až dvěstě sklenic. Jak ovoce, zeleninu, lečo atd. Opravdu nikdy mi nic nebouchlo a jestli se mi z toho množství, co zavařím, zkazí tak dvě až čtyři sklenice, je hodně. Tak se toho nebojte!!!:yes:

lili

24. 3. 2013 17:47

Jirka:

jeje tak to je nadeleni, myslela jsem, ze to nekdy vyzkousim i kdyz mam pocit, ze to muze bouchnout a jak tu ctu zkusenosti tak zase tuto moznost zapomenu. diky:-K za varovani.

yoolo

11. 1. 2013 21:01

Toto by som urcite neskusal - neviem, ako ostatni vyrobcovia, ale moja Whirlpool upozornuje aj v navode : Mikrovlnnu ruru nepouzivajte na ohrievanie potravin vo vzduchotesnych nadobach. Ohrevom sa zvysuje tlak a pri otvarani moze sposobit skodu alebo exploziu. Uz nasi predkovia zistili, ze para dokaze utiahnut aj vlak...
Ja dodavam, ze explodovat natesno zatvorena flasa moze bez otvarania. Ak by som nemal inu moznost sterilizovania, tak urcite by som viecko nechal pocas sterilizacie povolene, aby vznikajuca para mohla uniknut, po ukonceni a vybrani z rury by som ho dotiahol a flasu prevratil, aby sa aj viecko dosterilizovalo.

Hella Hella

11. 12. 2012 20:17

Marie: Ano, ten recept už jsem sem taky kdysi dala http://www.toprecepty.cz/recept/28254-zavarovani-v...

Marie

9. 12. 2012 22:23

Eva: No to se tedy máš čím chlubit:-O:no: Mezi špinavým nádobím, holt :-((

Eva

9. 12. 2012 21:42

Já zavařuji v mičce mezi špinavým nádobím ... Zbytek oběda šupnu do sklínky a mezi to nádobí. Nejdelší program a je to.
Jablka na štrůdl, jahody,prostě měkké ovoce - s tím není problém
Nemám pořád plnou lednici zbytků a chuť může přijít třeba za týden.

Hella Hella

26. 11. 2012 11:56

Jirka: To mě fakt mrzí, já jsem s tím nikdy neměla problém. Ale teď když tady čtu ty hororové situace, raději zavařuji jednu skleničku po druhé. Chyba je vždycky ve víčku a jistota je jistota. Nic jiného vám nedokážu poradit.

Jirka

17. 11. 2012 20:47

seznam.czTak jsem chtěl udělat ženě radost,nastrouhal jsem jablka,vymačkal,
zde není plyn,takže mikrovlnka,spočítáno s časy,klid pohoda,při vytahování,když jsem je měl cca20cm my všechny explodovaly jeden
směr byla má osoba,nepočítám tu hroznou u hlavy ránu,ale ten výs-
ledek na zdech byl katastrofou,celý den úklid.Vyberte si jak za-
vařovat:-(seznam.cz

Ola

8. 10. 2012 16:48

Dnes ráno to bylo u nás v kuchyni jako po výbuchu. Chtěla jsem zavařit pár sklenic jablek. Měla jsem různé velikosti sklenic, tak jsem si dle návodu spočítala minuty dle objemu sklenic, kusů a výkonu mikrovlnky. Myslím, že dobře. Pak jsem dala 2 litrové sklenky do mikrovlnky a začala zavařovat, měla jsem spočítáno 12 minut. Mám mvt 900 W. Měla jsem slastný pocit, jak je to fajn vymyšlené a super. Než jsem tuto myšlenku opustila, ozvala se rána jako z děla, otevřela se dvířka od mikrovlnky a všude bylo sklo a jablíčka. Sklo v mikrovlnce bylo zaražené i ve stěnách. I toto se může stát. Jinak přeji ostatním příjemné zavařování v mvt, já už ne!!!;-(;-(

karel

18. 9. 2012 10:35

zdravím, zkoušel jsem zavařit masozeleninový příkrm pro malou, ale během zavařování to syčelo. Myslíte, že je to špatně? díky H.

Co by na tom mělo být špatného,leze ze sklenice přebytečný vzduch
který zrovna tak utíká v hrnci při sterilování a bude chybět po zchlazení, podtlak bude držet víčko o což právě jde.:-))

Alca

16. 8. 2012 20:28

Jak dlouho zavarovat male sklenicky?Mam sklenicky od Jihoceskeho jogurtu :-).Dekuji za radu

Stryjoška

6. 8. 2012 13:54

:yes:K zavařování v mikrovlnce lze použít i normální víčka, používám ale raději úplně nová. Způsob a čas je stejný, jako při použití šroubovacích víček. Po vytažení z mikrovlnky na ně položím utěrku namočenou ve studené vodě a vykroucenou a nechám zcela vychladnout.

spagetka spagetka

13. 7. 2012 18:37

Eva:Trošku tvůj dotaz nechápu, dyk hodiny na mikrovlnce si řídíš dle skutečných hodin třeba v obýváku, takže to musí být stejný:-O:-O

Eva

13. 7. 2012 18:20

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,a už mě to vrtá dlouho hlavou:ty minuty se počítají na hodinách nebo na hodinách na mikrovlce.Už loni jsem to chtěla zkusit ale nemám odvahu.Díky

Hubert

15. 6. 2012 12:04

Jinak přímo epesní ohňostroj vzniká na oprýskaném smalto nádobí, když se toho všici bójí a nikdo to neviděl ... tak bacha na děti a smalto hrnky.

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování v mikrovlnné troubě zavařujeme v mikrovlnce zavařování v mikrovlné troubě zavařování broskví zavařujeme ořechy v mikrovlnce zavařování okurek v mikrovlnné troubě okurky v mikrovlnce zavařování masa sterilizace v mikrovlnce zavařování klobás zavařování jablek zavařování ořechů v mikrovlnné troubě zavařování leča zavařování okurek zavařování ořechů zavaření v mikrovlnce zavařujeme okurky v mikrovlnce mikrovlnka zavarovani konzervace vlašských ořechů v mikrovlnce zavaření ořechu v mikrovlnce

Suroviny: meruňky, broskve, jablko, rybíz, jahody, hruška, zelenina

TopRecepty.cz

Zavařování v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQ0r