

Piškot mikrovlnka
Suroviny
- 3 žloutky (3 bílky na sníh)
- 1 pl lžíce vody
- 10 dkg moučkového cukru
- 1 vanilkového cukru
- 15 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášek do pečiva
- 4 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience vyšleháme,nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané nádoby a na plný výkon pečeme 6-7 minut.
Po upečení necháme 5 minut dojít.
Piškot vyndáme a necháme vychladit.
Po vychladnutí můžeme ozdobit šlehačkou, krémem, ovocem apod.
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Piškot mikrovlnka
-
Vypadá to moc dobře, dala bych si :)
Jinak koláč je tuhý z toho důvodu, že je v receptu napsáno že se všechny ingredience mají vyšlehat, ale to určitě ne, nejdřív se šlehá žloutek s cukrem a potom se VMÍCHÁ olej, mouka s kypř. práškem... -
Taky jsem delala vse podle receptu, pridala vic vody, ale krome okraju bylo testo jako susenka a uplne uprostred takova hrudka
mozna nechat dyl pect...?
-
, vše děláno podle RPC a dost tuhé!
-
Tak dneska jsem vyzkoušela tento recept.Je opravdu rychlý a dobrý.Udělala jsem jeden světlý ,druhý tmavý.Přidala jsem nějaké fotky a posílám bodík
-
tento recept je skvělý,dělala jsem ho už několikrát jen té vody se tam musí dát o hodně víc a je pak krásně jemný a nadýchaný
-
Jani, jestli půjdeš příští týden do Lidlu, měli by tam mít i silikonovou formu na bábovku http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-42F531D3-5B1B7...
-
To je super buchtička, možná bych to zkusila v míse, co mám na těst
, jak by to asi vypadalo.
-
....neregistrovaný, proč by nešlo
Já v MT dělám jak želatinu, tak i pudink na krém, takže všechno jde, když se chce
-
Doporučuji všem. Jak mikrovlnce na vaření a pečení nevěřím, tak již dvakrát jsme udělali tento recept a ten korpus je prostě senzační.
ten kdo níže píše, že v obyčejné troubě ho udělá lépe, tak tenhle recept určitě ani nezkoušel.
-
Bezvadne, misto vody jsem pridala lzici silne kavy, pak jednu lzicku mlete kavy a 2 lzice KAHLUA ( kavovy liker ) a navsteva se olizovala za usima ! Diky.
-
....., vždy je něco za něco. Piškot z MT je rychlý, v obyčejné troubě to zase déle trvá. Jasně, že je jiný
-
no jo ale tu želatinu ani máslový krém v mikrovlnce neudělám
a navíc ten piškot nebude mít tu správnou krustu, jako má z obyčejné trouby