Libuse Romancikova: tak třeba aspoň takhle vysvětlené to dává větší smysl :) ale pořád - "a zalít troškou teplé vody,rozmíchat a nechat vzejít kvásek." Co znamená "nechat vzejít kvásek"? Jak dlouho to trvá? Má to být v teple? jak moc? Nebo to má zmodrat?
Jasně, nejsem tak úplně blbej a nakonec jsem něco zkusil a celkem to vyšlo. Ale i tak nevidím problém v receptu napsat aspoň třeba "zaděláme kvásek tak, že rozdrobíme droždí do vody, přidáme cukr a necháme to půl hodiny v teple, třeba na topení, než to jakoby napění".
Jasně, nejsem tak úplně blbej a nakonec jsem něco zkusil a celkem to vyšlo. Ale i tak nevidím problém v receptu napsat aspoň třeba "zaděláme kvásek tak, že rozdrobíme droždí do vody, přidáme cukr a necháme to půl hodiny v teple, třeba na topení, než to jakoby napění".