

Moje řízky naruby
Suroviny
- Vepřové maso (plecko, kýta, krkovice)
- strouhanka
- vejce
- mléko
- sůl
- pepř
- vegeta
- cibule
- anglická slanina (nebo uzený bůček)
- olej
- máslo
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme v mikroténovém sáčku, ve strouhance.
Vejce rozšleháme se solí, vegetou a mlékem.
Naklepané řízky v něm po obou stranách namočíme a rychle osmažíme na oleji dozlatova.
Do zapékecí mísy nebo pekáčku dáme usmažený řízek, na něj plátek slaniny a kolečko cibule, tohle opakujeme, až jsou všechny řízky naskládané.
Nahoru dáme plátky másla a pečeme v troubě na 180 stupňů asi hodinku.
Pak už jen stačí podávat s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a nějakým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moje řízky naruby
-
Vidím, že kritici jsou skoro na všech stránkách o vaření, to už jiné nebude.
Tento recept má hodně obměn, dnes jsem řízky dělala z kotlety (mám ji prostě na řízky nejradši), pekla bez cibule a slaniny zalité vývarem asi 20 minut, k nim jsme měli bramborovou kaši a okurkový salát, řízky se rozplývaly.
Opravdu, buď si recept změním k obrazu svému nebo jej nedělám.
Ale někteří prostě budou kritizovat vždycky a všude, to je jednodušší. -
Manžel má rád vysoké řízky, tak je také opeču, dám do pekáče a na každý dám plátek másla. Takhle jsem to ještě neudělala, děkuju za nápad , musí to být vynikající, příště to tak udělám.
-
meryl: máte pravdu
-
Meryl musim reagovat,kdyz ti to nechutna tak to proste nejez a vubec nemusis na tyto stranky chodi,ja tento recept chvalim.Kritika je velmi snadna.
-
Když budete čekat navštěvu skuste toto: usmažte si řízky jak je uvedeno v návodu nahoře a naskládejte je do pekáče, Na cibulce poduste nakrájené žampiony (bezkonkurenční jsou čerstvé houby), trochu kmínu, osolit, opepřit. Na každej řízek dejte kopeček těchto hub a lžíci sladké smetany a počkejte, až přijde návštěva. Pak strčte řízky do trouby, postavte vařit připravené brambory - a jděte se bavit s návštevou.
Pak se na chvilku omluvte, ...udělejte bamborovou kaši, vytahněte řízky z troby a pozvěte hosty ke stolu. Užijete si návštěvu, návštěva si užije vás a ještě sklidíte neskonalý obdiv.
-
taky je dělám,ale maso položím na anglickou slaninu,pak už stejně,ale máslo už nedávám,jen trošku podliju vodou.S máslem by to už bylo moc mastné
-
-
Co nejím nekritizuji,100 lidí sto chutí a mě se zrovna líbí a dělám to
-
Dělávám podobně, strouhanka-těstíčko-smažit. Zeleninový salát nedávam pod maso, ale na maso a pokud je málo nálevu, přidám lák z okurek. Vynikající!
-
Navir: 100% souhlas. Zrovna včera jsem tu o masoxu vedla diskuzi, přesně tak jsem to napsala,jako ty.
-
Navir:
-
Nechápu, nechápu, nechápu... Tak když mi recept nevyhovuje, tak ho přejdu a vyhledám mně vyhovující, to je stejná věc jako s masoxem. Naprosto zbytečné diskuze. Když masox nepoužívám, tak ho do jídla nedám, ale pořád dokola poučovat, jak je to nedobrý a nezdravý je opravdu na palici
-
Opět se mohu jen ptát, Bože, lidi, co to jíte, smažit, na to klobása, slanina, plátky másla, pokud možno zalít šlehačkou, to je tuku tak na týden, ještě to může někdo posypat sýrem, to už je české, a k tomu hranolky a tatarku, děkuji nechci. Chodím si sem pro inspiraci, bohužel nevládnu technikou tak, abych sem dala své recepty a už vůbec to neumím vyfotit, ale myslím, že se zase stáhnu, jen bych kritizovala
-
KDYSI PODOBNOU ZÁLEŽITOST PUBLIKOVALY TELEVIZNÍ HLASATELKY V KALENDÁŘI S RECEPTY POD NÁZVEM TŘÍCHLAPÉ HOVĚZÍ JÁ MÁM 4SYNY A TAK SE U NÁS JMENOVALO PĚTICHLAPÉ HOVĚZÍ
A OD TÉ DOBY JAKO SVÁTEČNÍ JÍDLO PODÁVÁM,ALE ZÁSADNĚ S PLÁTKY SKVĚLÉHO HOVĚZÍHO ROŠTĚNCE APOD.JEN DO VEJCE PŘIDÁM STROUHANÝ SÝR... NAPROSTO FAMOZNÍ!!! HEZKÝ DEN.http://www.toprecepty.cz
-