Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kanellbular - skořicové šneky

Jeden z nejlepší švédských vynálezů jsou rozhodně skořicové šneky, v originálu kannelbullar. Koupíme je například ve známém obchodním domě, stejně jako oblíbené masové kuličky. Anebo si je můžete vyrobit doma podle našeho receptu, protože voňavým a křehkým rolkám nikdo neodolá.

Hodnocení receptu je 4,8 (129×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Neelix Neelix

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez dob kynutí

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 450 kJ /
2 976 kcal
Bílkoviny67,46 g
Tuky110,92 g
Vláknina16,08 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,46 g
Sacharidy418,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme vlažné mléko se dvěma lžičkami moučkového cukru a droždím. Necháme stát 15 minut, dokud nevzejde kvásek. Krok 2: Do mísy navážíme mouku se dvěma lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojnásobného objemu (asi 45-60 minut). Krok 3: Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme na obdélník, na který rozetřeme 50 g změklého másla (tak, aby šlo roztírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí. Krok 4: Pláty srolujeme jako roládu a nakrájíme na kousky silné asi 2,5 cm. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout. Krok 5: Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalovým nebo perličkovým cukrem. Krok 6: Troubu předehřejeme na 210 °C. Pečeme asi 9-13 minut. Upečené šneky necháme zchladnout na mřížce.

TIP: Skořice v naší kuchyni

Zveřejněno 15. 3. 2013

Poznámka autora Neelix

Měl jsem velkou chuť na skořicové šneky, které prodávají v IKEA, a tak jsem se pustil do díla. Tento receptík jsem na Topreceptech nenašel, tak doufám, že budu první, kdo ho tu má.

Když budete kuchtit tak jako já, budete odměněni jedinečným gastro zážitkem. Děti se budou olizovat až za ušima a budou chtít ještě. U nás doma se po nich jen zaprášilo.

Byly krásně křehké a nadýchané.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kanellbular - skořicové šneky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZX5J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kanellbular - skořicové šneky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZX5J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (75)

Jsou výborné, akorát příště nebudu péct na 210°C ale třeba na 180°C - trochu se mi spálily.. 😔

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající. Vůbec nejsou suché, prostě pohádka. Děkuji za recept.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skvělý recept. Těsto výborné.👌❤️

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Opravdu výborní šneci. Bála jsem se, že budou suché, ale jsou krásně vláčné.

Jsou výborné a krásně voňavé :-) Těsto jsem připravila v domácí pekárně a vyšly dobře.

Výborné, chutnalo všem. Jednoduché na přípravu, i když čas samozřejmě podle kynutí těsta. Přidali jsme polevu a do náplně i kakao.

Naprosto dokonalé šneky. Děti je milují a i manžel, který sladké moc nemusí, je vždy smlsne 👍🏻👍🏻

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající! S těstem se krásně pracovalo a výsledek je jedna báseň! 😃 Mám je sice trochu do výšky, ale to zcela úmyslně… 😉

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Parádní recept, díky moc! Už očekávám četné nabídky k sňatku.

Recept i foto se mi moc líbí <3:yes::yes::-K

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jeden z nejlepších receptů, který tu na skořicové šneky je. Fakt super

Vynikající <3

Annaliesa: Souhlasím, jsou výborné!

Výborný, jednoduchý recept. Krásně spracované video a výsledek chutná super.

Fakt super recept, s testem se krasne pracuje, nelepi se a neudela moc neporadku, coz je ten duvod, proc s kynutym testem nerada pracuji.
Pridala jsem polevu - icing z pulky mekkeho tvarohy, 3 lzicek m. cukru, trochu ruspusteneho masla a par kapek vanilkoveho extraktu primo na sneky vytazene z trouby. S icingem se tak podavaji v USA a Kanade. Mnam ;-)

Maikie: Mně to vyšlo na dva plné plechy:)

Tématické fráze:
skoricovi sneci, skořicoví šneci recept, skořicovy šneci, skořicové šneky, skořicovy šnek, skořicový šnek ala ikea, skořicoví šneci ládi hrušky, skořicový šnek láďa hruška, recept na skořicové šneky, skořicoví šnečci, skořicovy šnek recept, skoricové sneci, skořicoví šneci od ladi hrusky, sneci se skorici, skořicové šneci od ládi hrušky, skořicové šneky od ládi hrušky, skořicové šneky recept, skořicový šneci recept, láda hruška skořicovi šneci, skořicový šneci ládi hrušky

Suroviny:
mléko, cukr moučkový, droždí, mouka hladká, sůl, máslo, cukr moučkový, máslo, cukr krystal, skořice, vejce, cukr krystal

Přidat fotografie receptu