

Kanellbular - skořicové šneky
Suroviny
- Těsto:
- 250 ml mléka
- 2 lžičky cukru moučka
- 25 g kvasnic
- 400 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 60 g rozpuštěného (ale ne horkého!) másla
- 2 lžíce cukru moučka
- Náplň (na každý obdélník po jedné dávce):
- 50 g změklého másla
- 3 lžíce cukru krystal
- 1,5 lžičky skořice
- 1 vejce na potření
- cukr krystal na posypání
Postup přípravy receptu
V míse smícháme mléko se dvěma lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min.
Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojitého objemu.Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, na který rozetřeme 50 g rozteklého másla (tak, aby šlo roztírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí. Plát srolujeme a krájíme na kousky silné 2,5 cm. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.
Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem nebo perličkovým cukrem (já jej neměl, tak jsem volil krystal).
Troubu předehřát na 220 stupňů – horkovzduch.
Pečeme 7-10 minut.
A upečené necháme zchladnout na mřížce.
Poznámka od kuchařky
Měl jsem velkou chuť na skořicové šneky, které prodávají v IKEA, a tak jsem se pustil do díla. Tento receptík jsem na Topreceptech nenašel, tak doufám, že budu první, kdo ho tu má.
Když budete kuchtit tak jako já, budete odměněni jedinečným gastro zážitkem. Děti se budou olizovat až za ušima a budou chtít ještě. U nás doma se po nich jen zaprášilo.
Byly krásně křehké a nadýchané.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kanellbular - skořicové šneky
-
220 stupnu je asi moc = pripalil se spodek
-
Nejlepší recept, co jsem zatím na internetu našla. Postupovala jsem maličko jinak, vejcem jsem nepotřela a kynout nechávám v troubě vyhřáté na stupeň 50 a pak hned přepnu na 220 a sleduji průběh, abych je nevysušila. Když jsem je pak dala ochutnat sestře, říkala, že to chutná jak trdelník, a tak jsem při druhé várce vzala kus stranou a těsto namotala na 3 zavařovací sklenice, dva z nich mi bohužel sklouzly, ale třetí, na té nejtenší sklenici se udržel, a tak jsme měli jeden domácí trdelník a hromadu šneků, k jejich smůle se druhého dne již nedožily.
-
Špica rychle mizí
-
dobry vecer... poprve kanelbullar jsem jedla kdyz prijela teta ze Svedska asi preddd ..hmm to si uz nepamatuji
.. od te doby jsou tradici v rodine
Plnin je nejen skorici,ale co dum da... ovoce,marmeladu , i na slano,ale samozrejmne potom to neni kanelbullar
... vyborny recept ,pridavam 1 a
-
Výborné a polovinu jsem hned schovala na zítra
-
Já už je dělám podle vašeho receptu po několikáté a vždycky s myšlenkou, že zbydou i na snídani a já si ráno ulehčím práci
A zatím na snídani nikdy nezbyl ani jeden, takže u nás to vypadá příště na dvojnásobnou dávku
Vždy se mi povedou a je to opravdu jednoduchý a rychlý recept. Díky za něj
-
Jsou výborné! U nás jsou velmi oblíbené, je to ideální zákusek k čaji nebo horkému kakau
-
Romana D.: Díky Romano, že jste napsala. Nechápu co je to za "mazanec" ale tuhle nesmyslnou úpravu musel udělat snad jen administrátor, po změně vzhledu těchto stránek nejspíš došlo k nějaké chybě či co.
a místo kanellbular tu je vážně perník, který jsem ještě nikdy nepekl. Hned to napravím.
-
Mohla bych poprosit upřesnění postupu? Je tam nějaký perník s polevou, ráda bych ty šneky upekla správně
-
Chystám si suroviny na šneky a ejhle, najednou peču perník
Ale jinak díky -
otestováno, krásně se s těstem pracovalo a výsledek je skvělý... díky
-
Janka: samozřejmě, kvasnice = droždí a seženete je klasicky v obchodě, někde u knedlí másel apodobně.
-
Asi se blbě zeptám, ale kvasnice = droždí? :) Nebo kde je seženu? :) Děkuji za pomoc!
-
Výborný a jednoduchý!
-
Vynikající, jednoduché, levné, nemám slov! Jen jedna dávka je opravdu málo...
Doporučuji vřele!