Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele medabeda

Karamel ve svíčkové, to je jako chmel v pivu. Přidává omáčce takovou téměř neidentifikovatelnou, jemnou hořkost a obzvlášť u zvěřiny to je další chuťový schod vzhůru k žaludečnímu orgasmíčku. Bez tohoto by naše babičky a maminky považovaly svíčkovou za nedodělanou. Zdraví Méďa Béďa.

yanull: Na to se musí myslet, když dozrávají, letos je to dříve. My sušíme zralé bezinky i s „větvičkou“ na sítech, na kterých jinak sušíme houby na půdě, která není uzavřená tepelnou izolací . Pak se oddělí plody od stonků a uloží do velkých sklenic s uzávěrem. Vaříme čaj, děláme sirup z rozpařených lehce nakvašený sirup. Docela funguje při takové vnitřní nepohodě a tísni, způsobené třeba nepohodou v práci, nebo dlouho trvajícím zimním počasí při nedostatku sluníčka.