Bramborové lokše (patenty, laty)
Suroviny
Porce: 20 placek
Nutriční hodnoty
Energie | 8 253 kJ / 1 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,18 g |
Tuky | 14,56 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 381,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 6. 2021 19:01
U nás je jíme na sladko. Výborné, jako od maminky.
27. 2. 2021 18:41
MiskaKulicka: Možná, ale hlasuji za česnek, na langoše, do bramboráků a lokše, jen dle individuální chuti .
Tedy ty, na slano!


27. 2. 2021 18:25
Veronika.Hrozna: nedorazí, musí se s ním velmi opatrně, jen trochu ovonět. Ale sto lidí, sto chutí 

27. 2. 2021 18:23
Veronika.Hrozna: já tuto náplň nezkoušela, zmínila ji dole Eja57. Já pouze doplnila, že místo kopru bych dala špenát, protože kopr se u nás nejí. Ale lokše jako takové jsou nejlepší tradiční - nasladko s povidly a mákem, nebo naslano s máslem a bylinkami, jako příloha k masu a zelí 

27. 2. 2021 17:18
MiskaKulicka: Česnek ne, ten to dorazí, ale polévka s česnekem a lokšemi- může být, tak to jo! 





27. 2. 2021 17:15
MiskaKulicka: To je docela netradiční náplň, mořská ryba, špenát a sýr .... ! Já bych volila, něco, co zvedne tu fajnovou bramborovou chuť, dobře upečených a pořádně namazaných lokší. Něco z našich tradičních, domácích, běžně dostupných surovin.
27. 2. 2021 17:05
zizala: Já to mám jednoduché, když chci tvrdé a dietní, zajdu do Slovenského Grobu na husí hody. 

Jediné, co je měkké, je to víno k tomu, ale stejně říkám, že to víno musí být, jen proto, aby se člověk těmi lokšami a tvrdou husou neudusil. 




27. 2. 2021 16:58
Tejaja: Já zase jen naslano, bez vejce ! Myslím, že naslano je vejce, naprosto zbytečné ! Lokše se netrhají u válení. Neválím natenko, ale minimum 3-5mm, aby byly vláčné. Dělám podle svého receptu, který se mi osvědčil na slano: Možná by šlo udělat toto těsto, i na sladko, ovšem odebrat sůl , místo 2 KL , bych dala 1/2 lžičky. Brambory jsou již trošku slané, když se vaří v osolené vodě.
Kolik dáváš soli, na sladkou verzi?https://www.toprecepty.cz/recept/40595-lokse-jemne...

27. 2. 2021 16:47
MiskaKulicka:
U nás na východe, na Šariši,sa robia lokše sladké, slané málo. Robíme ich podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/1713-lokse-sladke.... Sú vynikajúce.


27. 2. 2021 14:25
magdalenka: děkuji za zajímavé informace, ty kupované mně nikdy nelákaly a s nutellou už vůbec ne. Klasika je klasika. Babička je dělala právě jako přílohu k masu a zelí, omaštěné sádlem nebo výpekem z masa, to jsem měla také moc ráda. Děda si vzal pekáč od masa a plackama to vytřel do posledního zbytečku 



27. 2. 2021 14:23
Ty milujeme, potřené husím nebo kachním sádlem. Dietní to není, ale moc dobré 



27. 2. 2021 13:03
MiskaKulicka: máme vo zvyku hojne mastiť - najlepšie husacou alebo kačacou masťou...a tenké 2-3 mm...vynikajúce sú aj s kačacou alebo husacou pečeňou...na trhoch ich predávajú na rôzny spôsob, rôzne náplne, od prázdnych omastených s pečeňou, bryndzou, alebo orechy, mak, lekvár, tvaroh, čokoláda - ale klasika to už nie je...(nutella už je pre mňa des). Myslím, že na Slovensku je viac rozšírená slaná varianta, napr. aj ako príloha k sýtej polievke.
Ešte poznámka - ja ich robím vždy z deň dopredu uvarených a vychladnutých zemiakov.
Ešte poznámka - ja ich robím vždy z deň dopredu uvarených a vychladnutých zemiakov.
27. 2. 2021 12:47
magdalenka: nn suché ne, jsou potřené povidly, posypané mákem, cukrem a zakápnuté máslem. A nebo naslano s česnekem ????????
27. 2. 2021 12:43
MiskaKulicka: konzumujete len také suché, bez omastenia? Nemastíte maslom, masťou? Ja tiež ako Veronika Hrozná, pečiem na teflonovej platni na sucho. Hneď na dvoch, inak by mi to dlho trvalo, raz som piekla cca 70 ks a už ma šlak triafal...dcéra pomáhala vaľkať, ja som opekala. Máme radi na sladko (mak a slivkový lekvár), ale aj na slano ku kapuste a kačici. V podkarpatskej oblasti u nás fungujú reštaurácie, ktoré sa špecializujú na pečené husi, k nim sa podáva dusená kapusta a lokše. A víno z tejto oblasti nesmie chýbať.
27. 2. 2021 11:50
yanull: to zní také skvěle a děkuji za tip s bílkem, příště ho zkusím vynechat a dát pouze žloutek. A ano, brambory typu C jsou nejlepší volba 

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Rybízový závin s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami

Černé palačinky s pomerančovou marmeládou a omáčkou
Přidáno před 3 hodinami

Sumeček africký na zelenině a žampionech
Přidáno před 4 hodinami

Pomazánka z tresčích jater s vejci
Přidáno 20. 3. 2023 08:33

Marinované mexické kuřecí plátky
Přidáno 20. 3. 2023 08:24

Rybí filety s pikantní marinádou
Přidáno 20. 3. 2023 08:00
Právě bylo uvařeno:

Strakonické "štrúdle"
uvařil/a Franibald
před 21 minutami

Rychlé a křehoučké taštičky
uvařil/a Schwimmhexe
před 39 minutami

Svíčková na smetaně
uvařil/a Schwimmhexe
před 40 minutami

Marinovaný králík
uvařil/a ing.zdenek.trojan@seznam.cz
před 40 minutami

Koprová omáčka
uvařil/a Janebeth85
před 1 hodinou

Roláda z mletého masa se slaninkou
uvařil/a ovocny.caj
před 1 hodinou

Pomazánka z tresčích jater s vejci
uvařil/a ing.zdenek.trojan@seznam.cz
před 1 hodinou

Hrachová kaše
uvařil/a 7popelka7
před 2 hodinami

Brambory s vejci v hořčičné omáčce
uvařil/a Lucie1001
před 2 hodinami

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
uvařil/a lenica77
před 4 hodinami
Další recepty
Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, sůl, máslo
Bramborové lokše (patenty, laty)
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1X1j
22 názorů