Bramborové lokše (patenty, laty)
Suroviny
Porce: 20 placek
Nutriční hodnoty
Energie | 8 253 kJ / 1 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,18 g |
Tuky | 14,56 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 381,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 6. 2021 19:01
U nás je jíme na sladko. Výborné, jako od maminky.
27. 2. 2021 18:41
MiskaKulicka: Možná, ale hlasuji za česnek, na langoše, do bramboráků a lokše, jen dle individuální chuti . Tedy ty, na slano!
27. 2. 2021 18:25
Veronika.Hrozna: nedorazí, musí se s ním velmi opatrně, jen trochu ovonět. Ale sto lidí, sto chutí
27. 2. 2021 18:23
Veronika.Hrozna: já tuto náplň nezkoušela, zmínila ji dole Eja57. Já pouze doplnila, že místo kopru bych dala špenát, protože kopr se u nás nejí. Ale lokše jako takové jsou nejlepší tradiční - nasladko s povidly a mákem, nebo naslano s máslem a bylinkami, jako příloha k masu a zelí
27. 2. 2021 17:18
MiskaKulicka: Česnek ne, ten to dorazí, ale polévka s česnekem a lokšemi- může být, tak to jo!
27. 2. 2021 17:15
MiskaKulicka: To je docela netradiční náplň, mořská ryba, špenát a sýr .... ! Já bych volila, něco, co zvedne tu fajnovou bramborovou chuť, dobře upečených a pořádně namazaných lokší. Něco z našich tradičních, domácích, běžně dostupných surovin.
27. 2. 2021 17:05
zizala: Já to mám jednoduché, když chci tvrdé a dietní, zajdu do Slovenského Grobu na husí hody. Jediné, co je měkké, je to víno k tomu, ale stejně říkám, že to víno musí být, jen proto, aby se člověk těmi lokšami a tvrdou husou neudusil.
27. 2. 2021 16:58
Tejaja: Já zase jen naslano, bez vejce ! Myslím, že naslano je vejce, naprosto zbytečné ! Lokše se netrhají u válení. Neválím natenko, ale minimum 3-5mm, aby byly vláčné. Dělám podle svého receptu, který se mi osvědčil na slano: Možná by šlo udělat toto těsto, i na sladko, ovšem odebrat sůl , místo 2 KL , bych dala 1/2 lžičky. Brambory jsou již trošku slané, když se vaří v osolené vodě. Kolik dáváš soli, na sladkou verzi?https://www.toprecepty.cz/recept/40595-lokse-jemne...
27. 2. 2021 16:47
MiskaKulicka: U nás na východe, na Šariši,sa robia lokše sladké, slané málo. Robíme ich podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/1713-lokse-sladke.... Sú vynikajúce.
27. 2. 2021 14:25
magdalenka: děkuji za zajímavé informace, ty kupované mně nikdy nelákaly a s nutellou už vůbec ne. Klasika je klasika. Babička je dělala právě jako přílohu k masu a zelí, omaštěné sádlem nebo výpekem z masa, to jsem měla také moc ráda. Děda si vzal pekáč od masa a plackama to vytřel do posledního zbytečku
27. 2. 2021 14:23
Ty milujeme, potřené husím nebo kachním sádlem. Dietní to není, ale moc dobré
27. 2. 2021 13:03
MiskaKulicka: máme vo zvyku hojne mastiť - najlepšie husacou alebo kačacou masťou...a tenké 2-3 mm...vynikajúce sú aj s kačacou alebo husacou pečeňou...na trhoch ich predávajú na rôzny spôsob, rôzne náplne, od prázdnych omastených s pečeňou, bryndzou, alebo orechy, mak, lekvár, tvaroh, čokoláda - ale klasika to už nie je...(nutella už je pre mňa des). Myslím, že na Slovensku je viac rozšírená slaná varianta, napr. aj ako príloha k sýtej polievke.
Ešte poznámka - ja ich robím vždy z deň dopredu uvarených a vychladnutých zemiakov.
Ešte poznámka - ja ich robím vždy z deň dopredu uvarených a vychladnutých zemiakov.
27. 2. 2021 12:47
magdalenka: nn suché ne, jsou potřené povidly, posypané mákem, cukrem a zakápnuté máslem. A nebo naslano s česnekem ????????
27. 2. 2021 12:43
MiskaKulicka: konzumujete len také suché, bez omastenia? Nemastíte maslom, masťou? Ja tiež ako Veronika Hrozná, pečiem na teflonovej platni na sucho. Hneď na dvoch, inak by mi to dlho trvalo, raz som piekla cca 70 ks a už ma šlak triafal...dcéra pomáhala vaľkať, ja som opekala. Máme radi na sladko (mak a slivkový lekvár), ale aj na slano ku kapuste a kačici. V podkarpatskej oblasti u nás fungujú reštaurácie, ktoré sa špecializujú na pečené husi, k nim sa podáva dusená kapusta a lokše. A víno z tejto oblasti nesmie chýbať.
27. 2. 2021 11:50
yanull: to zní také skvěle a děkuji za tip s bílkem, příště ho zkusím vynechat a dát pouze žloutek. A ano, brambory typu C jsou nejlepší volba
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 18 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta s tvarohem
Fitulka uvařila před 26 minutami
Šumavský bramborák, pečený v troubě
barbar uvařil před 32 minutami
Vepřové výpečky na černém pivu
Hana2123 uvařila před 38 minutami
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 14 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 14 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 14 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, sůl, máslo
Bramborové lokše (patenty, laty)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1X1j
22 názorů