Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Porce: podle toho jak chutná:-)

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je po mé babičce. Každý, kdo tuto svíčkovou ochutnal, vylizoval talíř :-)

Přítel už si ani nedává svíčkovou své maminky. Prý není taková jako ta, kterou vařím já, zkuste ji.

P.S.: Omlouvám se za krkolomný popis postupu. Píši recept poprvé po paměti :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Legenda

12. 7. 2019 17:15

Nejak mě tam chybí koření . To fakt nedáváte?:-?

medabeda

22. 12. 2018 19:38

Karamel ve svíčkové, to je jako chmel v pivu. Přidává omáčce takovou téměř neidentifikovatelnou, jemnou hořkost a obzvlášť u zvěřiny to je další chuťový schod vzhůru k žaludečnímu orgasmíčku. Bez tohoto by naše babičky a maminky považovaly svíčkovou za nedodělanou. Zdraví Méďa Béďa.

Pesee

19. 2. 2011 21:55

Danko děkuji, já zase vyzkouším Tvůj lák :-) ať chutná:-)

Sodovka

19. 2. 2011 20:07

Svíčkovou dělám nejenom s karamelem ale i hořčicí. :yes: Ve výpeku osmáhnu zeleninu z láku, koření, cukr a když cukr zkaramelizuje tak i lžíci plnotučné hořčice.;-) Místo Halali dávám čerstvou kořenovou zeleninu - mrkev, petržel, celer. Maso i zeleninu nakládám do podobného láku jak je Halali - a postup ten stejný.
Lák = 1 l vody
• 1 dcl octa
• 5 bobkových listů
• 5 kuliček pepře
• 5 kuliček nového koření
• 3 hřebíčky
Zuzanko, tvůj recept si zakládám do oblíbených a příště vyzkouším. Místo láku dám Halali a jak píše Eliza, přidám ještě i mrkev a celer.:-))

Pesee

15. 2. 2011 10:44

Elizko děkuji za krásné fotečky a úžasný komentář! Mám obrovskou radost, že Vám chutnalo:-) na tuhle svíčkovou se vždy těší každý :-)

Eliza

14. 2. 2011 21:44

Tahle svíčková je opravdu vynikající a karamel výborně doladí kyselost Halali a ta barva:yes: - také jeho práce!! - I když přidala jsem jednu nastrouhanou mrkev a kousek celeru - síla zvyku...:-)
Měla jsem nějaký čas recept vytištěný a přimagnetovaný na ledničce a rodina mi podle názvu zakazovala ho realizovat...jakože... "s karamelem, fuj...to bude sladký..." ;-)
Kdybys je, Zuzanko, dneska viděla, ty boule za ušima;-):-D (karamel jsem nejdřív zatajila, ale pak uviděli kastrůlek a bylo po tajemství ;-):-D a museli chtě nechtě uznat, že je to perfektní vychytávka a já myslím, že pokud na svíčkovou použiju Halali, karamel už přidám pokaždé. :yes::yes:
Poslala jsem obrázky, takže ještě dlužím poděkování a velký bod!:-)

kudlova3

14. 2. 2011 20:19

:-p:-p:-p Jejda to jsou zase tady dobroty:-D:-K:yes:

:-)

7. 1. 2011 18:05

u nás je třeba svíčková na smetaně taky ze zadního ale zeleninka tam musí být pěkně pasírovaná a karemel je snad samozřejmost a je asi pravda že mistr by to taky pojmenoval maso na zelenině

Anna Kocikova

7. 1. 2011 15:53

Také občas dělávám s Halali,ale karamel zkusím také;-)+11:yes::yes:

senky

7. 1. 2011 11:46

Bodík přiletěl:-8

senky

7. 1. 2011 11:45

U svíčkové dávám přednost zelenince s citronem pěkně restované na slanině a na másle:-p,ale karamel určitě vyzkouším,to mě teda nenapadlo:-O.A protože jsem dostala kýtu z daňka, bude to brzy:-8

spuntiq

7. 1. 2011 11:23

svíčkovou jsem ještě nikdy nedělala :) jsem začínající kuchařinka, ale přítel ji má moc rád, tak zkusím a snad se povede :) dávám +:yes:

Suvicka

7. 1. 2011 08:08

Zni to vazne dobre, manzel svickovou moc rad. Zatim posilam 7. bodik. :-K:yes:

MajkaM

7. 1. 2011 07:48

Karamel dávám do rajské omáčky, do svíčkové jsem nikdy nezkoušela. Až budu dělat vyzkouším i když Halali nepoužívám, jen kořenovou zeleninu a koření.

Pajaska

7. 1. 2011 02:21

Ano,svíčková s karamelem je o třídu výš.Také to takto občas dělám,ale přiznám se,ne pokaždé,ale pokud chci něco slavnostnějšího,dám si tu práci.A i když Halali nepoužívám,neodsuzuji ho.;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně s karamelem tmavá svíčková jak udělat karamel na svíčkovou karamel na svíčkovou svickova omacka s karamelem svíčková z halali svíčková vynikající svíčková svíčková na smetaně recept s karamelem svíčková z danka lák na svíčkovou karamel pod svíčkovou jak udělat tmavou svíčkovou karamel do svíčkové omáčky svíčková tmavá svíčková na smetaně karamel tmavá svíčková na smetaně karamel do omacky petr havlíček a nejlepší jeho recepty vynikající svíčkova omáčka

Suroviny: hovězí zadní, špek, halali, smetana, šlehačka, mouka hladká, cukr

TopRecepty.cz

Svíčková s karamelem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ym5E