Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Radar75

Protože se s těstem na Bezlepkový jogurtový langoš bezvadně pracuje, napadlo mě udělat jeho zdravější variantu bez smažení jako Bezlepkový jogurtový pizza langoš. Recept na fotce je z poloviční dávky, těsto jsem nechal cca 30 minut kynout a sázel ho na pizza kámen do trouby předehřáté na 210°C horkovzduch. Pekl jsem ho cca 25-30 minut. Na náplň jsem použil 1/2 plechovky bílých fazolí v rajčatové omáčce, které jsem vidličkou rozmačkal a smíchal s polovinou nasekaného čerstvého rozmarýnu i čerstvého česneku (množství dle chuti) a směsí pizza langoš potřel. Navrch jsem naskládal 2 středně velké brambory uvařené ve slupce, oloupané a nakrájené na plátky, vše posypal zbylým česnekem a rozmarýnem. 2 malé červené cibule jsem nakrájel na měsíčky a rovnoměrně rozmístil na langoš, vše lehce zakápl olivovým olejem a posypal sýrem.
Náplň je naprosto variabilní a může se použít vše, co je po ruce, jen musí spolu všechny chutě korespondovat 👍

magdalenka: Myslel jsem, že jsem to napsal jasně, ale vidím že ne 🤣 Sorry! Použil jsem tentokrát čerstvé droždí o váze 42g a z něho 1/2, protože jsem dělal poloviční dávku, jak píšu v recenzi receptu (takže 21g). Kdybych chtěl použít sušené, protože bych doma neměl čerstvé, použil bych 1 sáček sušeného droždí 7g 👍 Výsledek bude stejný, jen se musí sušené droždí aktivovat v trochu teplejším mléce než droždí čerstvé. OK?

magdalenka: Nevím jak kolegyně, ale já použil kvasnice čerstvé. Jinak obecně platí, že 7g sušených kvasnic = 1/2 kostky čerstvých, tzn. 21g, protože celé droždí váží 42g.

Recept je naprosto úžasný, jen jsem nechal těsto po krátkém uhnětení cca 15-20 minut kynout. Pro začátek jsem udělal na zkoušku poloviční dávku a příště už budu dělat určitě minimálně dávku a půl 🤣👍