

Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Suroviny
- Vepřová krkovice plátky
- podle počtu strávníků
- cibule
- sůl
- pepř
- olej
- Kedlubnové zelí:
- Asi 4 kedlubny (pro 3 lidi)
- kousek slaniny
- cibule
- lžička cukru
- lžička octa
- zarovnaná lžíce hladké mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji s předsmaženou cibulkou. Zalejeme trochou vody a dusíme do měkka.
Kedlubny oloupeme, nahrubo nastrouháme.
Slaninu si nakrájíme na kostičky, cibuli taky na kostičky a přidáme ji na osmaženou slaninu. Na to přidáme nastrouhané kedlubny a dusíme cca asi 15 minut do měkka.
Pak zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Osolíme, dochutíme octem a cukrem, chvilku provaříme. Podáváme s krkovicí a bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
-
Vladimír 66:
kedluben je docela dost. Zrovna zítra to budu vařit
-
Díky za recept.20 let jsem kedlubnové zelí neměl,tenhle recept přišel včas!!Chutnalo nám všem,jen ho bylo,bohužel,málo.Kedlubny došly...
-
hazel: děkuji
-
Dnes jsem delala poprve kedlubnove zeli podle tohoto recepisu.
Je vyborne a i tem kteri nemeli zdani co je to kedlubna ,moc chutnalo. Urcite budu ted delat casteji