Dušená krkovice s kedlubnovým zelím

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Vepřové maso 4 názory

Suroviny

Vepřová krkovice plátky
podle počtu strávníků
cibule
sůl
pepř
olej
Kedlubnové zelí:
Asi 4 kedlubny (pro 3 lidi)
kousek slaniny
cibule
lžička cukru
lžička octa
zarovnaná lžíce hladké mouky
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji s předsmaženou cibulkou. Zalejeme trochou vody a dusíme do měkka.

  2. Kedlubny oloupeme, nahrubo nastrouháme.

  3. Slaninu si nakrájíme na kostičky, cibuli taky na kostičky a přidáme ji na osmaženou slaninu. Na to přidáme nastrouhané kedlubny a dusíme cca asi 15 minut do měkka.

  4. Pak zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Osolíme, dochutíme octem a cukrem, chvilku provaříme. Podáváme s krkovicí a bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená krkovice s kedlubnovým zelím

  • Vladimír 66:;-) kedluben je docela dost. Zrovna zítra to budu vařit :-)

    Odpovědět

  • Vladimír 66 Vladimír 66(neregistrovaný)

    Díky za recept.20 let jsem kedlubnové zelí neměl,tenhle recept přišel včas!!Chutnalo nám všem,jen ho bylo,bohužel,málo.Kedlubny došly...:yes::yes::-p:-!

    Odpovědět

  • hazel: děkuji :-)

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Dnes jsem delala poprve kedlubnove zeli podle tohoto recepisu.
    Je vyborne a i tem kteri nemeli zdani co je to kedlubna ,moc chutnalo. Urcite budu ted delat casteji

    Odpovědět

Tématické fráze: dušená krkovička zavařování kedluben kedlubové zelí dušené kedlubny s vepřovým masem vepřová krkovice dušená zavařování kedlubnového zelí krkovicka dusena dušena vepřová krkovice zelí z kedluben vepřová krkovice se zelím dušený kedluben dušená kedluben co ke kedlubnovemu zeli kedlubny recepty dušená krkovička recepty krkovice recepty se zelím zavařování kedlubny zavařování kedlubnů recept dusena krkovicka krkovička s kedlubnovým zelím

Zapomněl/a jsem heslo