Dokřupava smažené rýžové nudle se zeleninou

Eliza Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M 4 porce Bezmasá jídla 18 názorů

534

Suroviny

1 balení tenkých rýžových nudlí
400 g zeleniny (mrkev, pórek, kedlubna, paprika apod.)
cca 4 ks jidášova ucha
2 vejce
koření Čína Kotányi
sójová omáčka
sůl
olej (nejlépe sezamový)
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jidášovo ucho namočíme do studené vody a jakmile nabobtná, nakrájíme ho na tenké proužky. Rozpálíme olej a opečeme na něm nakrájenou zeleninu - mrkev, papriku, kedlubnu na proužky, pórek na kolečka - a jidášovo ucho. Pokud pospícháme, použijeme mraženou zeleninovou směs. Zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a posypeme kořením.

  2. Na horkou zeleninu nalijeme vejce, která jsme osolili a rozšlehali s dvěmi lžícemi vody. Přikryjeme pokličkou, bez míchání necháme vejce ztuhnout jako omeletu a poté vařečkou potrháme.

  3. Nudle uvaříme ve slané vodě (1-2 minuty), scedíme a promícháme s tukem, aby se od sebe oddělily (mně se pro tento účel osvědčila lžíce másla, které horké nudle oddělí lépe než jakýkoli olej).

  4. Na pánvi rozpálíme sezamový olej (asi 3 mm vrstvu), vhodíme nudle a občas jimi prohazujeme, aby se opekly ze všech stran. Přidáme zeleninovo-vaječnou směs, promícháme a smažíme vše společně dokřupava. Podle chuti dosolíme a dochutíme kořením a sójovou omáčkou. Nudle se pravděpodobně polámou a tedy zkrátí, neměly by se ale lepit k sobě.

Poznámka

Někdy přidávám i kuřecí maso, které nakrájím na kousky velikosti soust, osuším a pečlivě obalím ve směsi solamylu a čínského koření Kotányi a zprudka a poměrně krátce osmažím ve vyšší vrstvě oleje. Hotové promíchám se zeleninovými nudlemi.

Dnes jsem připravila bezmasou verzi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 553 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dokřupava smažené rýžové nudle se zeleninou

  • beda venerabilis beda venerabilis(neregistrovaný)

  • clupmi clupmi

  • Chipsicek Chipsicek(neregistrovaný)

    Já rýžové nudle nevařím ale jenom sleju horkou vodou :-O

    Odpovědět

  • FandaZS FandaZS(neregistrovaný)

    No ... :D Koupil jsem si rýžový nudle... nevím jestli je v tom nějaký rozdíl ale z nudlí byla S****A :D ale jíst se to dá

    Odpovědět

  • Jindrous91 Jindrous91

    Olej rozhodně ubrat čím méně tím lépe, raději naložit maso do koření čína s olejem troškou soli , sezamový olej NENÍ na smažení jinak úplně ztrácí význam přidává se až u konečné úpravy na "dochucení" ale pokud chcete do pánve lít 3 mm sezamového oleje (100ml cca 50kč) prosím :D

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    výborné, výborné, výborné:yes::-):-8:-D

    Odpovědět

  • Jindrouš Jindrouš(neregistrovaný)

    jak to je s tím smažením těch nudlí? naprudko v oleji? mě s toho pak udělali takové křupavé cucky (úplně skoro to samé jak ty bílé křupky co se rozpouštějí na jazyku :-)) ) ještě že jsem si udělal vzorek no a teď to jdu zkusit že je pak přidám k té zelenině s vajíčkem a celé to osmažím :D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásné nudličky, krásné foto:-K:-K:-K:yes::yes:
    tvé recepty jsou hrou barev, chutí a vůní:-):yes:

    Odpovědět

  • iviisek iviisek

    Nevím jak to ale vždycky když je dělám tak se mi slepí ale všechny dohromady..:(

    Odpovědět

  • hayney hayney(neregistrovaný)

    asi prasknu. díky za tip!
    doporučuju do tý zeleniny ještě kápnout trochu rybí omáčky

    Odpovědět

  • magika magika(neregistrovaná)

    prave jsem dojedla a bylo to naprosto vynikajici!!!diky za tip

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Eli, chutnalo to výborně, vypadalo o poznání hůř, protože se mi slepily nudle:-8 Fotku z pochopitelných důvodů nemám, ale určitě ještě zopakuju :-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jendo, jak to myslíš? Vždyť na tom nic není, to zvládne každý... Jen jsem jen "pyšná" na to, že jsem sama vlastním (i když dlouhodobým) experimentováním (...použitý olej, způsob smažení nudlí, koření, vaječná omeleta, máslo na rozdělení nudliček...) dovedla tohle jídlo k té chuti, kterou jsem vyhledávala (nakonec celá rodina) v tuzemských "čínských" stravovacích zařízeních...:-)
    Hub z lesa bych se bála, nesbírám, co neznám a navíc mám za sebou výplach žaludku a hospitalizaci pro otravu houbami, takže už nic neriskuji. A k tomu se bojím i chodit do lesa...ledaže by mě doprovázela skupina důvěryhodných lidí...:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Nenapadlo mne, zeptat se, jak my tady říkáme "ťamanů", mají tady prodejnu těch čínských jídel, no, dobrý nápad! Jinak, "Boltcovitka bezová", bože, Jendo, já bych ji nepoznala, ikdyby mne nakopla:-)):-D a ty jeden, nesedím tady non-stop!:-O, ale je fakt, že tady trávím dost času, ale polepším se, od zítra budu chodit po lesoparku a sbírat šťovík a Jidášovo ucho:-)):-D:-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, pokud se někdy odtrhneš od topreceptů:-)):-) a vyrazíš do lesa (i když je moc dobře, že na nich visíš:yes::yes:), určitě tam na jidášovo ucho narazíš;-). Roste na spadlých listnáčích, taky na bezu (Boltcovitka bezová). Tady v tom jsem samozásobitel. Když jsem viděl v Albertu tu cenu, protočily se mi panenky:-O:-O.
    Eli, nádherné fotečky:yes::yes:, zajímavý recept:-p:-p, ale musel by mi jej někdo uvařit:-S.
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo