Jablkovo-pomerančový pikantní džem
Budete překvapeni, jak lahodný pomerančový džem získáte. Neobsahuje žádnou pomerančovou kůru, která negativně ovlivňuje chuť v kupovaných marmeládách. Pikantní chuť džemu oceníte i při slepování cukroví.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 819 kJ / 4 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,32 g |
Tuky | 3,87 g |
Vláknina | 26,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 094,51 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krájení jablek si můžeme usnadnit tím, že použijeme kolečko, které používáme na bramborový salát. Pokud jsou jablka tvrdší, pokrájíme je neoloupaná na dílky, odstraníme jadřinec a protlačíme až k slupce (obr.2 a 3). Pak slupku odtrhneme nebo zespoda odřízneme. Pokud jsou jablka měkčí, oloupeme je a po kouskách "protlačujeme", až nám zbyde v ruce ohryzek (obr.4).
Zdroj: noviny Blesk
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 10. 2013 19:22
19. 10. 2013 17:33
Džem jsem uvařila,přidala jsem i trochu pomerančové trestě pro intenzivnější pomerančovou chuť. Je to dobré, ale u nás se asi neujme. Každopádně zkusím letos na spojování lineckého. Přidávám foto.
9. 9. 2013 19:09
9. 9. 2013 18:55
Přijmi omluvu - .
6. 9. 2013 15:04
6. 9. 2013 12:47
2. 12. 2011 09:15
1. 12. 2011 18:10
7. 11. 2011 16:44
5. 11. 2011 18:59
28. 9. 2010 09:55
27. 9. 2010 14:08
27. 9. 2010 13:48
27. 9. 2010 12:56
27. 9. 2010 12:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 5 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Královské rohlíky
lizamzizalku uvařila před 10 sekundami
Tvarohová rychlovka
Klarson uvařila před 14 sekundami
Moc dobré naložené kuřecí maso
horkja uvařila před 49 sekundami
Jednoduchý domácí chleba
OlgaBunatova uvařila před 42 minutami
Omáčka z řapíkatého celeru
Anaja uvařila před 55 minutami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Kolibinka uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
Estermik uvařil před 1 hodinou
Buchta Fešák
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Maková náplň
ZdeLena uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
AndreaAbb uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby se džem nekazil. Stačí se řídit jednoduchými pravidly a použít kvalitní ovoce
Jahodové dezerty a jiné dobroty: Užijte si jahodovou sezónu naplno. Máme pro vás ty nejlepší recepty
Jak si poradit s řídkou marmeládou nebo džemem? Díky testu tuhnutí snadno marmeládu napravíme
Další recepty
Tématické fráze: jablková marmeláda jablečný džem s pomerančem jablečná marmeláda s pomerančem dýnový džem s jablky jablková marmeláda recept jablková marmeláda recept jablečná marmeláda pikantní marmeláda jablečná marmeláda se zázvorem recept na jablečný džem s pomerančem dýňový džem recept dýňový džem se zázvorem jablečná marmeláda s pomeranci staré recepty na marmelády dýňový džem marmeláda z jablek a citron dýňový džem s pomerančem recept recept na dýňový džem dýňový džem s pomerančem bezinková marmeláda s jablky
Suroviny: jablko, pomeranče, citron, kyselina citronová, gelfix, cukr, rum
Jablkovo-pomerančový pikantní džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q7g0
16 názorů