Jablečný džem jako pochoutka

Suroviny

800 g jablek
75 g mandlových lupínků
1 lžička skořice
2 lžičky citronové šťávy
75 g rozinek
500 g želírovacího cukru

Postup přípravy receptu

  1. Mandlové lupínky upražíme na pánvi, pak smícháme se skořicí, želírovacím cukrem a pokrájenými jablky.

  2. Podlijeme 2 lžícemi vody a za stálého míchání uvedeme do varu.

  3. Do rozvařené směsi přidáme citronovou šťávu a plníme do nahřátých skleniček.

  4. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Krájení jablek si můžeme usnadnit tím, že použijeme kolečko, které používáme na bramborový salát. Pokud jsou jablka tvrdší, pokrájíme je neoloupaná na dílky, odstraníme jadřinec a protlačíme až k slupce (obr.4 a 5). Pak slupku otrhneme nebo zespoda odřízneme. Pokud jsou jablka měkčí, oloupeme je a po kouskách "protlačujeme", až nám zbyde v ruce ohryzek (obr.6).

Zdroj: noviny Blesk

Komentáře k receptu Jablečný džem jako pochoutka

Tématické fráze: jablečná marmeláda jablečný džem se skořicí jablecna marmelada recept jablečný rozvar jablečné marmelády rybízovo jablečný džem jablkový džem jablečný marmeláda marmeláda z letních jablek marmeláda z jablek jablečnýdžem marmeláda z jablek recept džem z letních jablek rozvar z jablek džem z jablek jableční marmeláda jablkova marmelada recept na jablečnou marmeládu jablečná zavařenina jablecny jam