Marmeláda z jablek a kiwi v DP

Pucci Kuchařka: Pucci

4-5 malých skleniček Domácí pekárna 7 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

0,5 kg jablek
0,5 kg kiwi(cca 8-9 velkých kusů)
0,5 kg želírovacího cukru
lžička Gelfix želírovacího prášku ( Gelfix klasik Dr. Oetker)
1dcl vody
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jabka i kiwi zbavíme slupek a rozmixujeme. Zalijeme vodou, smícháme s želir. cukrem a práškem. Směs dáme do domácí pekárny. Použijeme program marmelády. Horké plníme do sklenic a ty pak otočíme dnem vzhůru.

Poznámka

Jablka je lépe umixovat jako první pak přidat kiwi a společně umixovat ještě jednou. Výborné s bílým pečivem. Zkoušela jsem i recept Domácí chléb II. v rubrice domácí pekárna a musím přiznat, že skvělá kombinace. DOPORUČUJI!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Marmeláda z jablek a kiwi v DP

  • finneta finneta

    prosím vás, zkoušel jste již už někdo?

    Odpovědět

  • Pucci Pucci(autor receptu)

    Ahojky, používám želírovací cukr od výrobce Labeta-je to ten žlutý obal. A gelfix z toho důvodu, že když rozmixujete ty jablka tak je to vlastně piré a ten Gelfix podpoří konečnou koknzistenci marmelády. Jinak ten počet kiwi mi vyšel fakt na 8 velkých kiwi. Mám dovažovací váhu - oloupala jsem jablka na 0,5kg a k nim dovážila to kiwi aby to ovoce bylo na půl. Jsem moc ráda, že se vám ten nápad líbí. U nás se v tomto období stala tahle marmeláda top. Jak ji budu dělat příště nafotím fotky. Teď nebyl k dispozici:-8. Ale dodám.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jiřko, já právě taky a tak nevím. :-/

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Uložila jsem si to,láká to velice,ale doma jsou jen jab lka,tak pomažu do obchodu pro kiwi a želírovací cukr,taky bych vzala víc informaci,používám na všechno Gelfix...:yes::-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, mne taky láká, což o to, jen by bylo fajn, kdyby bylo trochu upřesněno, jaký želírovací cukr, je jich teď tolik a proč ještě lžičku Gelfix klasik a taky, který? Je 1+1 2+1 3+1, tek který? Jinak, fakt dobrý nápad. Jablek je hafo a kiwi teď máme po 3kč, tak proč né, že jo?;-)
    Ještě, kdyby ta informace tady byla ještě dnes, moc bych se přimlouvala:-8, tak já bych to ještě dnes prubla:-8

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tato marmeláda mne láká, už ukládám :-)..ale teď jsem si všimla, že postup je pro DP, ale i tak to zkusím, ikdyž trochu jinak :-) Bodík:yes:+ 2.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O jůůůů - kiwi marmeláda a v DP, do toho asi půjdu :-p:-p Jen si nejsem jistá množstvím kiwi uváděném v surovinách. Já kupuju košíček (1kg) kiwi a je jich tam tak 10-12ks malých plodů, takže velkých bude na 0,5 kg tak 4 ks.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: marmelada z kivi kivi marmeláda džem z kiwi babicivy dobroty výroba marmelády džem z jablek domácí marmeláda z jablek kiwi džem jablková marmeláda recept na džem z kiwi domácí marmeláda z kiwi výroba marmelády v domácí pekárně pekarna na jablko džem z kiwi recept jablka marmeláda džem z jablek a kiwi kivi dzem výroba marmelad kiwi džem recept džem z kivi