Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer můžete mlsat. Použít můžete párky, špekáčky nebo jinou uzeninu.
Suroviny pro 1
1
sklenice 0,5 litru
Nutriční hodnoty
Energie | 1 830 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,38 g |
Tuky | 31,87 g |
Vláknina | 5,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 32,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Příloha: dobrý chlebík a pivko
V lednici údajně vydrží měsíc, nemám vyzkoušeno, vždy jsme snědli dřív :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2016 18:39
Tak toto nemá s utopencami nič spoločné, utopenci - špekáčky, cibuľa, paprika pálivá, mleté korenie, ocot, voda a to je všetko....
13. 12. 2015 11:34
Jana:přesně tak,všechna uzenina z Lídlu má nejvíce masa
21. 11. 2015 00:00
Jana:
No a mimo markety,z českých výrobců uzenin,vyhrály špekáčky od firmy z Vysočiny z obce Fryšava (nedaleko Žďáru nad Sázavou).Stojí sice skoro dvakrát více než některé ty „lepší“ z marketů,ale zase si „pošmáknete“...
No a mimo markety,z českých výrobců uzenin,vyhrály špekáčky od firmy z Vysočiny z obce Fryšava (nedaleko Žďáru nad Sázavou).Stojí sice skoro dvakrát více než některé ty „lepší“ z marketů,ale zase si „pošmáknete“...
19. 11. 2015 18:09
Když tu je řeč o špekáčcích z hypermarketů,tak nejlepší jsou z Globusu,alespoň u nás v Opavě.Jinak od soukromníka,podotýkám,že poctivého jsou nejlepší.Já mám recept na utopence ještě z Rudého práva a ten když udělám tak se po něm jenom zapráší.Potřebujeme:1 velkou sklenici,1kg.,špekáčků,cibuli,kyselé okurky.hořčici a čili koření a ocet.Špekáčky rozřízneme po bocích(tři řezy),do jednoho dáme cibuli na půl kolečka,do druhého okurek(trošku silnější plátek)a do třetího hořčici a zasypu čili.Na dno sklenice dáme cibuli a okurky,poklademe špekáčky.Můžeme vrstvit.Zalijeme octem,asi do dvou třetin sklenice a dolijeme vodou.Převážeme celofánem a dáme do hrnce asi na dvacet min.vařit při 80 stupních.Necháme vychladit a po třech dnech by se měly jíst.U nás se to nevydrží a baští už druhý den.Uležené jsou ještě lepší.
22. 9. 2015 18:08
Roman:Je vidět že jste tu podle vás "patlaninu" neměl,jinak by jste psal jinak.
21. 5. 2015 20:33
Roman:
Nedá mě to nezareagovat, špekáčky z Lidlu vyhrály D-test, ze všech nákupních řetězců mají nejvyšší podíl masa.
Nedá mě to nezareagovat, špekáčky z Lidlu vyhrály D-test, ze všech nákupních řetězců mají nejvyšší podíl masa.
20. 5. 2015 13:17
velmi podobný recept mám na marinované buřty.musí ale být kvalitní a za studena se přidává majonéza
18. 5. 2015 21:43
no já si také neumím představit utopence s kečupem,horčicí a nevím s čím ještě brrr
18. 5. 2015 10:47
Roman Štefl > napište mi složení těch vašich špekáčků a pak můžeme o něčem mluvit. docela pochybuji, že mají 80% masa.
18. 5. 2015 08:08
Blanko Z? Především mě uzdivuje že to co nakupujete v lidlu nazýváte špekáčky
Špekáčky kupuju tady u nás u řezníka. Má vlastní výrobu... Pokud byste je jednou ochutnala, pochopila byste proč bych si nekoupil tzv. špekáčky z kteréhokoliv jiného supermarketu. Když budete trochu koukat kolem sebe určitě nějakého řezníka u vás taky najdete...
PS: celá moje reakce znamená, že bych bych tenhle recept z důvodů obavy o své zdraví raději nikdy nejedl a nikomu to nedoporučuju - taková směs vám nezničí jenom chuťové buňky (které, pokud vám to chutná už stejně zničené máate), ale i všechny vnitřnosti
Špekáčky kupuju tady u nás u řezníka. Má vlastní výrobu... Pokud byste je jednou ochutnala, pochopila byste proč bych si nekoupil tzv. špekáčky z kteréhokoliv jiného supermarketu. Když budete trochu koukat kolem sebe určitě nějakého řezníka u vás taky najdete...
PS: celá moje reakce znamená, že bych bych tenhle recept z důvodů obavy o své zdraví raději nikdy nejedl a nikomu to nedoporučuju - taková směs vám nezničí jenom chuťové buňky (které, pokud vám to chutná už stejně zničené máate), ale i všechny vnitřnosti
15. 5. 2015 15:15
Dana Rysová > asi záleží na tom,jestli chcete mít omáčku pálivou nebo ne :o))
15. 5. 2015 09:45
U nás mají vždycky úspěch
12. 5. 2015 23:19
Jen prosím dotázek, jakou chilli omáčku, sladkou nebo pálivou, je víc druhgů?? Chtěla bych vyzkoušet. Díkywww.toprecepty.cz/recept/30812-utopenci---rano-nal...
12. 5. 2015 19:32
RM.M > myslím,že jsi to hezky uzavřel(a)
12. 5. 2015 13:57
K tem utopencum neutopencum.Pokud to nekdo udelal a nechatna mu,prosim poslete ja to zbastim.A je mi to jedno jak se to jmenuje
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 3 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 4 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 5 minutami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 38 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 40 minutami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 49 minutami
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 1 hodinou
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 1 hodinou
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 1 hodinou
Můj chleba - favorit č.1
Dolucie uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: naložení utopenců recepty utopenci z párků utopenci s kecupem a horcici utopenci z párků recept na naložení utopence naložení utopenci jak naložit špekáčky utopenci hned k jídlu jak vyrobit utopence jak naložit buřty utopenci v majonéze recept na utopence utopenci recept utopenci z kabanosu salat z utopencu utopenci v marináde utopenci s párků utopenci utopenci s kecupem utopenci v kecupu
Suroviny: špekáček, cibule, ocet, olej, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, kečup sladký, omáčka chilli, voda
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX3z
64 názorů