Utopenci z cukety (naložené karbanátky)

Suroviny

1 kg cukety (váha čisté očištěné)
15 dkg tvrdého sýra (eidam)
sůl
pepř
vegeta (nemusí být)
2 vejce
1 lžička solamylu
2 lžíce hladké mouky
5-6 lžic strouhanky
3 stroužky česneku (nebo více)
strouhanka na obalení
olej na smažení
Nálev:
1,5 l vody
2 dcl octu
1 lžíce cukru krupice
1 lžička soli
1 lžíce DEKA (nakladač)
5 tablet sacharinu, 5 celých pepřů
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
Cibule na prokládání karbanátků

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu jemně nastrouháme, přidáme nastrouhaný sýr, lisovaný česnek, vejce,sůl dle chuti (kdo dá vegetu osolí méně), pepř dle chuti, mouku, solamyl a strouhanku a dobře promícháme.

  2. Těsto se zdá dost řídké, ale nebojte se, lžící odebírejte trochu těsta a vložte do misky se strouhankou a jemně obalte. Tvořte placičky a osmažte na oleji, jako každý jiný karbanátek.

  3. Karbanátky nechte vychladit, nálev svařte, nechte projít varem a odstavte, nemusí být úplně vychlazený, ale nesmí být příliš teplý.

  4. Do sklenice se širším hrdlem naskládejte karbanátky, prokládejte je cibulí nakrájenou na kolečka (čím více, tím lépe) a plnou sklenici zalijte nálevem tak, aby byly karbanátky potopené.

  5. To koření z nálevu tam dejte také. Pak už jen uzavřete a dejte do lednice vychladit a uležet alespoň 2 dny.

Poznámka od kuchařky

Kdo nechce dávat vegetu, nemusí, ale je to takové chutnější. Karbanátky chutnají podobně jako pečenáče (akorát to není ryba...:-). Čím déle jsou v lednici, tím lépe.

Recept mám už 20 let, konečně jsem ho našla, je od mé bývalé kolegyně, která je už v důchodu. Je to dobrý nápad, jak spotřebovat cukety. V originál receptu je DEKO, já jej nedávám, přidám sacharin (celkem 10 tablet) a více octu (ochutnejte nálev a klidně si ho udělejte dle své chuti).

Komentáře k receptu Utopenci z cukety (naložené karbanátky)

  • jituna666 jituna666

    dělala jsem poprvé, ale bohužel to u nás moc nefrčí.jsou moc rozmočené, ale tvar drží. ale když se usmaží karboše z bramborem, tak ty nám chutnají moc. 100 lidí 100 chutí:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Marci,zaokrouhluji na 10 a přidávám fotky i u nás oblíbené dobroty:-p:-K:yes:
    Dělávám z různých druhů zeleniny,jen je u nás problém,aby se"pečenáče"stihly zaležet:-))
    Tentokrát jsem použila mladé cukety,tak jsem je ani neloupala:-)

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    myslím, že u nás se dva dny odležet ani nestihnou (-:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    zajimavý rcp:-O:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dělávám, miluje je můj syn.:yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    :-Osuper nápad.:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:bude to fajn..já nakládám do nálevu i obyč. smažené cukety v trojobalu..a je to lahůdka:-*

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak tohle určitě zkusím, naložené karbanátky, ať rybí či jiné mám moc ráda. Cukety jsou taky, takže až zpracuju švestky a hrušky, vrhnu se na tohle. Super nápad:yes::yes:

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi (autorka receptu)

    holky..já stihla dokonce vyfotit mobilem zbytek láhve:-D akorát nemůžu najít káblík ke stažení do compu, takže musím najít a přidám fotku;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Tak to je bomba...:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ale to vůbec nezní špatně:-p:-p;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: karbanátky z cukety cuketove karbanatky v nalevu karbenátky z cukety karbanatky z cukety v nalevu pečenáče z cukety cuketa karbanátky naložené cuketové karbanátky naložené rybí karbanátky cuketove pecenace cuketové utopence jak spotřebovat cuketu cuketove utopenci cuketa v nálevu karbanátky s cukety cuketove karbanatky naložené naložený utopenec cuketové karbanátky karbanatek z cukety cuketa jako pečenáče naložené rybí karbenátky