Jemné buřtové karbanátky

M.Medkova Kuchařka:

Mleté maso 7 názorů

43

Suroviny

400 g tučnějšího mletého vepřového masa, nejlépe bůčku
4 buřty
2 dl mléka
4 lžíce strouhanky
1 vejce
1 lžíce škrobové moučky
mletý pepř
sůl
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Strouhanku rozmícháme s mlékem a škrobovou moučkou, přidáme mleté maso sůl pepř, vše řádně promícháme a uložíme nejméně na dvě hodiny v chladu.

  2. Pak vmícháme oloupané a na kostičky nakrájené buřty. A ze směsi vytvoříme malé karbanátky.

  3. Obalíme je postupně v mouce rozšlehaných vejcích a ve strouhance, usmažíme dozlatova ve větší vrstvě oleje, na pánvi nebo ve fritéze.

  4. Dětem budou karbanátky chutnat nejvíce s bramborovou kaší a ovocným kompotem. Dospělým je můžeme podávat s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem, nejlépe okurkovým se sladkokyselou zálivkou jako od maminky.

Poznámka

Lze přidat i majoránku a česnek pro ty co si jako já neumějí bez těchto koření karbanátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jemné buřtové karbanátky

  • Maruš Maruš(neregistrovaný)

    Já je budu zítra dělat pro dceru nevěděli sme co vařit a tak vyzkoušíme tohle sem zjedavá moje dcera je šéf kuchařík tak se na to podívám. :yes::-8

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Karbanátky mužu skoro jakékoli, takže tyto určitě vyzkouším ...:-):yes: +2

    Odpovědět

  • jaroslav231 jaroslav231

    Nebyl by receptík na omáčku krakonošovo tajemství.

    Odpovědět

  • M.Medkova M.Medkova(autorka receptu)

    Děkuji za pozitivní reakci na můj recept u nás se ujal hned na poprvé a zklidila jsem chválu od manžela.Děkuji taky za velice hezké foto.Miloslava Medková.:-8

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Helli, no, taky jsem na to byla zvědavá, tak jak chutnaly?:-O

    Odpovědět

  • Václav Froněk Václav Froněk(neregistrovaný)

    To se mi líbí. Mám rád jednoduchá lidová jídla, be dlouhých příprav. Připadá mi to velmi přijatelné. Václav

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Mili, super, moc se mi to líbí a určitě to vyzkouším. Může být zajímavá chuť s buřtíkem. Dělám jedno moc dobré jídlo (omáčka) jmenuje se to krakonošovo tajemství a taky tam jde párek. Té omáčce to dá takový nádech něčeho uzeného, no, je to moc dobré.. Dávám do oblíbených.;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: karbanatky z mleteho masa recept kapustové karbanátky s mletým masem karbanátky karbanátky z mletého masa recepty z mletýho masa karbanátky z vepřového masa krakonošovo tajemství recept karbanatky z mletyho masa krakonosovo tajemstvi jidla z mletýho masa buřtove utopenci jemný karbanátek utopenci z mletého masa www šef na grylu karbanátky s mletého masa utopenci z mletého masa recept karbanátky z mletého vepřového masa jídlo krakonošovo tajemství www,šef kuchař na grylu kucharik recepty

Zapomněl/a jsem heslo