Čanachy - jídlo z jehněčího

tejaja Kuchařka: tejaja

Jiné maso 11 názorů

Suroviny

500 g jehněčího masa
500 g brambor
4-5 rajčat
250 g fazolových lusků
2 cibule
petrželová nať nebo celerová nať
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mäso nakrájame na kocky, vložíme do pekáčika a zakryjeme cibuľou nakrájanou nadrobno. Osolíme a okoreníme.

  2. Zakryjeme na kocky narezanými zemiakmi, štvrťkami paradajok a nakrájanými fazuľovými strukmi. Všetko opäť osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a trocha podlejeme vodou.

  3. Prikryjeme a v rúre dusíme pri strednej teplote asi 1,5 hodiny.

    Na tanieri posypeme sekanou vňaťou.

Poznámka

Recept mám z DVD, ktoré mi pred rokmi nahral manžel, ale ani netuším, odkiaľ recepty zobral. Tam sa ten recept takto volá, odkiaľ má názov, je mi záhadou.

Ale je to chutné ľahké jedlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Čanachy - jídlo z jehněčího

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    jehněčí je opravdu pochoutka a Tvůj recept se mi moc líbí, + bodík:yes::yes::-)):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ja som tipovala Balkán, ale žížala má asi pravdu. Jednoduché a krásne a chutné určite.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zizala::-O:-O jak to víš:-O:-?:-?
    a to já bych si dala.. zase nemám jahňa.. ta Terezku mě už s ním štve:-// jak ta Magduška s medvědem:-//:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    u nás doma to nepřipravujeme, ale to neznamená, že to je dobré jídlo:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    zizala: no a právě "vo tom to je". Kdy nevíš, tak se netrápíš.:-D;-);-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • zizala zizala

    :-/ Já bych neuspěla ani s telecím, leda by nevěděli, co jedí.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    rozmarynaH:;-):-))U nás za"telecí"jsou býčí žlázy:-O:-D:-DAle já také opravdu mohu potvrdit,že pokud je jehněčí masko dobře připravené,tak to by musel být někdo už vážně velký fajnšmekr,že by poznal druh masa:-)
    Jehněčí máme rádi a tento zajímavý receptík se mi líbí:-p+:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Když se jehněčí (ne skopové) pořádně odblaní a dopředu se neřekne, že je to z beránka, opravdu to nikdo nepozná. Mám to vyzkoušené. U nás se jí vždycky "telecí":-D:-D a všichni si pochvalují, jaké je dobré:-D:-D Posílám bod:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    zizala: Díky za informáciu, myslela som si to podľa názvu, ale určite som to nevedela. ;-) Jarka, jahňacie je úžasne jemné, vážne by to nejedli ?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jídlo i název pochází z Gruzie. U nás by nikdo jehněčí nejedl :-(

    Odpovědět

Tématické fráze: pokrmy z jehněčího masa jehněčí zlazy recept marinované jehněčí gruzínské šašliky pokrmy z jehneciho čenachy jehněčí recepty gruzie gruzie-jidlo pokrmy s jehneciho masa jak dobre pripravit jehneci jehněčí kolínko pečené na zelenině jednoduché gruzínské čanachy řecké jídlo jahny pokrmy s jehněte recepty sekana z jehněciho masa recept na jehněči s křenem pokrmy z jehněčího recepty top recepty na jehneci co jedí v gruzii recepty z jehněciho cunachy

Zapomněl/a jsem heslo