Bezinkový med
Bezinkový med s tóny citrusů uvítáte jak v létě, tak i v zimě. Květy bezu uvaříte s citronem a pomerančem, takže se ke sladké chuti dokonale přidá i ta kyselejší. Další den pak už jen povaříte na požadovanou barvu a hustotu medu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 25 636 kJ / 6 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 521,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Čím budete vařit déle ( asi 4 hodiny ), tím bude hustší a tmavší. Aby jste zjistily jakou bude mít váš med barvu, zkuste na talířek kápnout a necháte trochu vychladnout a uvidíte jak je hustý a jakou bude mít barvu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2019 16:05
Takže, dělala jsem podle receptu, teda až na citron a pomeranč, který jsem použila pouze po kuse .. jinak jako ok, chuťově dobré, jen nedoporučuji vařit déle než dvě hodiny!!! Po hodině a 3/4 jsem odstavila. Protože poté by vám med velmi ztmavl, špatně jej budete dostávat ze skleniček tím, jak bude zkaramelizovaný a tvrdý .. ráda bych se zeptala autorky, jak jej pak ze skleniček dostává, mám takhle špatně navařené pampeliškové medy a nejdou ani nabrat, jak jsou tvrdý, jsou tak leda na vyhoz .. ponoření do teplé vody nepomáhá
3. 6. 2015 20:12
spagetka:když vaří déle je tmavší.
3. 6. 2015 19:40
Já mám zkušenost, že když se to vaří příliš dlouho (4 hodiny je příliš dlouho) tak "med" sice zhoustne - jak by ne, když se voda odpařila, ale zároveň cukr zkaramelizuje, ono je to sice tmavší a hustější, ale už to pak nechutná bezinkami ale jako zkaramelizovaný cukr.
3. 6. 2015 18:48
spagetka: tohle už je lepší, tamto byl asi sirup, to se stane - někdy
3. 6. 2015 18:43
kvetina: sorry, nelze mít jinou barvu dle použitých surovin a postupu
3. 6. 2015 18:26
každá sklenička je z jiné várky tak mají různé barvy
3. 6. 2015 18:18
Ano tenhle je řídký dám jinou fotku
3. 6. 2015 17:22
Podle fotky to vypadá, že je ten med řídký ? Není spíše šťáva ?
3. 6. 2015 17:15
ivulinka: Ivi, já o autorství nepochybuji, najdeš mnohou shodu u autorky v sreceptech p.Hlouškové a tady vkládaných receptech Květiny - ale je to tedy med nebo sirup? Jsou výrazně jiné poměry surovin a především doba vaření - a co tam vlétlo za fotku teď - to tedy na med moc nevypadá
3. 6. 2015 17:04
ivulinka je to moje fotka
1. 6. 2015 14:35
Protože se dodnes autorka fotografie květina navyjádřila k autorství hlavní fotografie, tak ji mažu se souhlasem admina.
28. 5. 2015 08:10
Květino, tahle fotka je i tady na tomto webu, je tvoje?
http://www.srecepty.cz/sirup-z-kvetu-cerneho-bezu
http://www.srecepty.cz/sirup-z-kvetu-cerneho-bezu
15. 6. 2013 09:56
Má příjemnou chuť i vůni, cukr jsem použila třtinový, medík je výborný.
9. 6. 2013 17:14
Dělala jsem ho dneska a zkusila jsem tam dát 2 vanilkové cukru.Byla jsem zvědavá jakou to bude mít chuť , bylo to dobrý.
12. 5. 2013 17:28
Přeřazuju do zavařenin S pomeranči to může mít zajímavý šmak
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 5 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Smrkový med ze samoty u lesa
Andy74 uvařila před 14 minutami
Křenová omáčka
paprika1000 uvařil před 17 minutami
Cibulové bagetky
lizamzizalku uvařila před 19 minutami
Královské rohlíky
lizamzizalku uvařila před 22 minutami
Tvarohová rychlovka
Klarson uvařila před 22 minutami
Moc dobré naložené kuřecí maso
horkja uvařila před 23 minutami
Jednoduchý domácí chleba
OlgaBunatova uvařila před 1 hodinou
Omáčka z řapíkatého celeru
Anaja uvařila před 1 hodinou
Koláč s rebarborou a tvarohem
Kolibinka uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Ne každý holduje rybí polévce. Jenže jaké máme možnosti bezmasé štědrovečerní polévky? Rozhodně je z čeho vybírat
Černý bez v květu: Máme pro vás tipy, jak správně postupovat při jeho sběru
Další recepty
Tématické fráze: bezinkový med bezinkovy med recept domácí bezinkový med recepty na bezinkový med recept bezinkový med recept na bezinkovy med bezinkový med z třtinového cukru med bezinkový med z černého bezu top recepty řídký med bezový med bezinkový koláč jak dlouho se vaří med bezinkovymed bezinkovy med s pomerančem med z černého bezu s pomerančem bezikový med nejlepší bezinkový med med z černého bezu recept bezinkovi sirup s pomeranci
Suroviny: voda, citron, pomeranče, cukr
Bezinkový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYBn
15 názorů