Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejrychlejší recepty: Dokonalý čokoládový dort jen ze tří ingrediencí!
Zdroj: Ilustrační foto, Pixabay.com, Onanacha

Řítí se k vám nečekaná návštěva? Rodinu honí mlsná a vy doma nic nemáte? Nevadí! S našimi super-rychlými recepty zvládnete přichystat pohoštění s minimem surovin a jen za několik minut. Například bohatým extra čokoládovým dortem s ovocem ohromíte úplně každého. A přitom je to tak jednoduché!

Rychlovky do hubky

Ať už potřebujete pohostit rodinu, potěšit partnera nebo prostě jenom máte na něco nezvladatelnou chuť, ale doma zrovna není nic moc k zakousnutí, nemusíte si zoufat. Ty nejrychlejší recepty ze všech totiž vystačí jen s několika málo ingrediencemi a jsou hotové v okamžiku. V článkovém seriálu vás seznámíme s našimi nejoblíbenějšími rychlorecepty, na něž mnohdy stačí třeba jenom tři suroviny. Začínáme naprosto luxusním čokodortem, který dostane do kolen každého milovníka sladkého. Kromě toho, že je snadný a hotový zhruba za půl hodiny navíc ani neobsahuje mouku, a je tedy vhodný i pro lidi s alergií na lepek.

Extra čokoládový dort s lesním ovocem

Co budeme potřebovat:

  • 7 až 8 vajec
  • 230 gramů másla
  • 500 gramů kvalitní hořké čokolády na vaření
  • volitelné: čerstvé lesní ovoce nebo nasekané oříšky podle chuti
  • volitelné: moučkový cukr nebo holandské kakao

Postup: Předehřejeme troubu na 150°C. V kastrolu rozpustíme čokoládu nalámanou na kostičky, a pak k ní přidáme máslo, rovněž pokrájené na menší kostičky. Vše dobře promícháme a rozpuštěnou směs odstavíme. Poté si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vmícháme do čokoládové směsi, z bílku v nerezové míse vyšleháme sníh. Poté sníh opatrně ap ostupně vmícháme do čokoládové směsi. Vše nalijeme do dortové formy, kterou postavíme do hlubšího plechu. Do plechu nalijeme vodu tak, aby sahala zhruba do poloviny výšky těsta. Pečeme 20 až 25 minut.

Tip: Hotový dort můžeme na ozdobu poprášit kakaem nebo moučkovým cukrem, posypat nasekanými oříšky či doplnit lesním ovocem, například malinami nebo borůvkami. Krájíme ho na malé porce, protože je opravdu vydatný. Nic pro dietáře, ale budete se oblizovat až za ušima, za to ručíme!

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více