Terina z foie gras s pomerančovou redukcí

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 30 minut + tuhnutí 1 - 2 porce Pokrmy z vnitřností 17 názorů

Suroviny

200 g tučných kachních jater nebo husích jater
4 cl portského vína
sůl
pepř
čerstvý tymián
2 plátky slaniny
Redukce:
1 polévková lžíce medu
2 dcl pomerančové šťávy
pomerančová kůra z 1/2 pomeranče (jen oranžovou)
1 polévková lžíce pomerančové dužiny (bez slupky)
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra důkladně odblaníme a vyžilkujeme. Nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přilijeme portské víno. Přimícháme nasekaný tymián a necháme chvilku proležet.

  2. Formičku vyložíme slaninou, přidáme játra, upěchujeme, přebývající slaninu přehneme přes játra a dáme péct do trouby. Pečeme v předehřáté troubě na 65-70°C cca 15-20 minut. Necháme vychladnout a pak dáme do lednice.

  3. V kastrolku necháme zkaramelizovat med, zalijeme pomerančovou šťávou a svaříme do husta. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Svařenou redukci dochutíme pomerančovou dužinou, pomerančovou kůrou a podle chuti dochutíme citronovou šťávou.

  4. Vychladlou terinku vyklopíme z formičky, překrojíme a naservírujeme na talíř spolu s pomerančovou redukcí. Podáváme nejlépe s listovým salátem, popřípadě bagetkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Terina z foie gras s pomerančovou redukcí

Předchozí 1 2

Tématické fráze: fuagra kachní prsíčka recepty masterchef co je fuagra fuagra co je foie gras recept surovina fuagra kachní terina recept jak zkaramelizovat med pastika fuagra masterchef játra fuagra co to je játra fuagra foie gras na lžíce recept na kachní terina terinka z tucnych jater husi pate foiegras redukce pomerančové šťávy cervena repa s pomerancovou stavou fuagra jídlo fuagra cz