Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Význam másla pro výživu člověka

Také souhlasím. Miluju máslo a vařím jenom s ním. Krom smažení na sádle (taky české výroby:-)))

Fantome já s tebou (nebo s uvedenou zprávičkou) plně souhlasím, nic nemůže nahradit máslo, kuře na másle je prostě něco úplně jiného než na rostlinném tuku;-)Když se ho denně nejí velké množství, je určitě lepší jíst máslo než uměle vyrobené tuky:-)

Tak moc se mi to líbilo že jsem se s Vámi musel podělit;-)
je to citát z knihy Sbírka osvědčených kuchařských předpisů z roku 1938

Máslo souhlasím,nemělo by se plně nahrazovat to určitě.;-)
Včera ukazovali ve zprávách,že už vědci uložili a zmrazili český česnek všechny odrůdy pěstované u nás,pro další generace.U nás se totiž pěstuje čím dál méně a dováží ten z Číny,který,ale zdaleka nemůže nahradit náš známý česnek s charakteristickou ostrostí.:-(

Fantome,souhlasím..máslo je máslo:yes:a není nad české výrobky.A nejen,co se másla týče...viz český česnek:-!:-!brambory a vůbec zeleninu a ovoce v naší krásné zemi, s láskou a péčí pěstované:-K:yes:

Máslo jest ve výživě člověka nenahraditelným, neboť ono má své specifické vlastnosti, které nelze tělu dodávati umělými tuky. Jeho úplná stravitelnost zajišťuje mu trvalé postavení a nepostradatelnost ve výživě. Pro svůj obsah výživných látek a zvláště pak pro obsah vitamínů jest nezbytným pro zdraví dětí,u nichž podporuje růst a chrání je před nemocemi.Rovněž nemocní chorobami zažívacího ústrojí nebo trpící horečkami a tím i ztrátou tělesné váhy najdou v másle nejlepší oporu své výživy. Máslo jest však nepostradatelným hlavně pro výživu nervového systému a krvetvorné dřeni kostní v těle lidském. Proto také systematické požívání může býti profylakčním prostředkem pro utužení zdraví a nutno tudíž vždy pamatovat na jeho náležité zastoupení v naší výživě. Máslo vždy a zvláště máslo na chléb a brambory jest nejen pochoutkou, ale také zárukou správné výživy a zabezpečení našeho zdraví.
Proto svědomitá hospodyně používá pro výživu rodiny, zejména dětí, máslo, které jest stoprocentním československým výrobkem. Vyšší cena másla oproti některým tukům jest daleko převyšována jeho hodnotou a cennými vlastnostmi.
:yes: sestavil: Sbor zkušených hospodyň při Státních výzkumných ústavech bramborářských v Německém Brodě. roku 1938:yes:

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 1 hodinou

„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ Hella, 20. 5. 2024 08:52

„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více