Jelení žebra na jalovci pečená

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut + naložení 2-3 dny 4-6 porcí Jiné maso 6 názorů

Suroviny

1,5 kg jeleních žeber
2 cibule
1 větší mrkve
20 kuliček jalovce
2 bobkové listy
1/2 sáčku koření na roštěnky (Avokádo)
hrubozrnná sůl
hladká mouka
máslo
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jelení žebra naporcujeme tak, aby nám vznikly přibližně stejné porce.

  2. V rozpuštěném másle rozmícháme koření a v hmoždíři rozdrcené kuličky jalovce se lžičkou hrubozrnné soli. Vzniklou kořenitou směsí bohatě potřeme naporcovaná jelení žebra a uložíme nejméně na jeden den, ale lépe na dva dny do lednice.

  3. Po uležení si nachystáme pekáč s poklopem (např. římský hrnec) do kterého poklademe porce jeleních žeber. Okolo naskládáme na hrubší kusy nakrájenou mrkev a cibule. Podlijeme vodou a přidáme bobkové listy.

  4. Dáme do trouby a pečeme na střední teplotu tak dlouho, dokud nebude maso odpadávat od kostí. V průběhu pečení alespoň jednou žebra obrátíme a případně lehce podlijeme troškou vody. Jakmile jsou žebra upečena tak slijeme výpek a zeleninu z části propasírujeme do výpeku.

  5. K zahuštění omáčky použijeme trošku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a pomalu necháme provařit cca 20 minut za občasného míchání, aby se nám ta dobrota nepřipálila. Omáčka je chuťově velmi silná a opravdu delikátní.

  6. Výbornou přílohou jsou vařené a lehce dodatečně opečené brambory lehce ochucené sušeným tymiánem a mletou paprikou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jelení žebra na jalovci pečená

  • Dana Churanova Dana Churanova

    Colombo!Jo!Jo!:yes::yes::yes:Divočinu máme rádi a i máme.:-))Každý nový recept beru.:-p:-K+

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Další parádní jídlo,které si zaslouží bodík:-p+:yes::yes:Moc príma dobrota,ale také asi budu praktikovat,co Kadlík;-)

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    S politováním musím prohlásit, že být muslim, tak na autora tohoto receptu a fotografií vyhlásím strašlivou fatwu....:-O:-O;-)
    ale to by možná šlo i z hovězích žeber, že? jenom odstranit lůj... aspoň část..

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Pomalu se mi rozbalovala fotěnka a už jsem věděla, kdo tuhle dobrotu spáchal;-):yes:
    Vypadá to luxusně a skvěle nafoceno:yes:
    p.s.Jelení maso jsem viděla i v Kauflandu, v mrazu:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    rebeka: to asi neseženeme.;-) Kdysi mi kluci nosili z Makra jelení maso, ale na guláš, přímo nakrájené kostky. Otto, jako vždy a ne proto, že jsi chlap, ale proto, že tohle se mi fakt líbí;-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ty dnes (opět) perlíš:-!:yes::yes::yes:
    skvostné:yes::-K:-K:-8
    ale jelení asi neseženu:-(což je při pohledu na tuhle parádičku,škoda:-S

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená divočina srnčí žebra jelení žebírka žebra z divočiny pečená jehněčí žebra pecene jehněčí zebra pečená srnčí žebra recept na pečená srnčí žebra jelenni zebra srnci zebra recept pečená jehněčí žebra recepty srnci zebra recepty pečená žebra z divočiny recept na srnčí žebra divocina zebra pečené jelení maso srnci zebra pecena pečene žebro pečená srnčí žebírka pečená žebra