Jelení žebra na jalovci pečená

Jiné maso Doba přípravy: 120 minut + naložení 2-3 dny 6 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 120 minut + naložení 2-3 dny 6 názorů

Suroviny 4-6 porcí

1,5 kg jeleních žeber
2 cibule
1 větší mrkve
20 kuliček jalovce
2 bobkové listy
1/2 sáčku koření na roštěnky (Avokádo)
hrubozrnná sůl
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Jelení žebra naporcujeme tak, aby nám vznikly přibližně stejné porce.

  2. V rozpuštěném másle rozmícháme koření a v hmoždíři rozdrcené kuličky jalovce se lžičkou hrubozrnné soli. Vzniklou kořenitou směsí bohatě potřeme naporcovaná jelení žebra a uložíme nejméně na jeden den, ale lépe na dva dny do lednice.

  3. Po uležení si nachystáme pekáč s poklopem (např. římský hrnec) do kterého poklademe porce jeleních žeber. Okolo naskládáme na hrubší kusy nakrájenou mrkev a cibule. Podlijeme vodou a přidáme bobkové listy.

  4. Dáme do trouby a pečeme na střední teplotu tak dlouho, dokud nebude maso odpadávat od kostí. V průběhu pečení alespoň jednou žebra obrátíme a případně lehce podlijeme troškou vody. Jakmile jsou žebra upečena tak slijeme výpek a zeleninu z části propasírujeme do výpeku.

  5. K zahuštění omáčky použijeme trošku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a pomalu necháme provařit cca 20 minut za občasného míchání, aby se nám ta dobrota nepřipálila. Omáčka je chuťově velmi silná a opravdu delikátní.

  6. Výbornou přílohou jsou vařené a lehce dodatečně opečené brambory lehce ochucené sušeným tymiánem a mletou paprikou.

Komentáře k receptu Jelení žebra na jalovci pečená

  • Dana Churanova Dana Churanova

    Colombo!Jo!Jo!:yes::yes::yes:Divočinu máme rádi a i máme.:-))Každý nový recept beru.:-p:-K+

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Další parádní jídlo,které si zaslouží bodík:-p+:yes::yes:Moc príma dobrota,ale také asi budu praktikovat,co Kadlík;-)

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    S politováním musím prohlásit, že být muslim, tak na autora tohoto receptu a fotografií vyhlásím strašlivou fatwu....:-O:-O;-)
    ale to by možná šlo i z hovězích žeber, že? jenom odstranit lůj... aspoň část..

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Pomalu se mi rozbalovala fotěnka a už jsem věděla, kdo tuhle dobrotu spáchal;-):yes:
    Vypadá to luxusně a skvěle nafoceno:yes:
    p.s.Jelení maso jsem viděla i v Kauflandu, v mrazu:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    rebeka: to asi neseženeme.;-) Kdysi mi kluci nosili z Makra jelení maso, ale na guláš, přímo nakrájené kostky. Otto, jako vždy a ne proto, že jsi chlap, ale proto, že tohle se mi fakt líbí;-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ty dnes (opět) perlíš:-!:yes::yes::yes:
    skvostné:yes::-K:-K:-8
    ale jelení asi neseženu:-(což je při pohledu na tuhle parádičku,škoda:-S

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená divočina srnčí žebra jelení žebírka žebra z divočiny pečená jehněčí žebra pecene jehněčí zebra pečená srnčí žebra recept na pečená srnčí žebra jelenni zebra srnci zebra recept pečená jehněčí žebra recepty srnci zebra recepty pečená žebra z divočiny recept na srnčí žebra divocina zebra pečené jelení maso srnci zebra pecena pečene žebro pečená srnčí žebírka pečená žebra