Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosový tuk

Špagi i řepkový:yes:,ale upředňostňovala slunečnici,hlavně říkala,že záleží na tom zpracování,pokud je to za studena,tak ten je nejkvalitnější,čím více se při zpracování zahřívá tím jde kvalita dolů.:no:Ale když se člověk zamyslí,má to co do sebe.;-)Nejhorší oleje a nebo tuky jsou na fritování,ty musí vydržet velkou teplotu,ale už při zpracování jsou dost zahřívané a to je ta chyba pro náš organizmus.Proto ty panenské oleje jsou tak drahé,ale také nejkvalitnější:yes:

Simi, jsem ráda žes sem dala svůj názor:-K a souhlas - že reklama je reklama a každý lékař hájí to své ..., s tím slunečnicovým ale souhlasím, platí totéž i o řepkovém? Já aspoň slyšela, že ten náš patří mezi nejkvalitnější na světě a klidně se vyrovná i s olivovým?

cameira:musím s tebou souhlasit,ale on co lékař to jiný názor.;-)nám teď řekli na přednáškách,že pro nás je nejlepší olej slunečnicový,ta roste u nás;-)a panenský slunečnicový na saláty;-)Záleží i na zpracování toho oleje.;-)Vždycky jsem si myslela,že nejlepší je olivový:-8,ale byla jsem vyvedena z omylu.Takže si myslím,že je to každého volba,co vlastně zvolí;-)Protože co odborník,to jiný názor;-)Nám dietní sestra,říkala reklama udělá své;-)

cameira: tak ti nevím, přečti si tohle a i diabetolog mi to poradil a to nejen kvůli cukrovce ale i kvůli redukci nadváhy... - http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=590...

já bych jen zmínila,že kokosový tuk(nebo i olej) není zdravější,než jiné, možná spíš naopak - obsahuje větší množství kratších mastných kyselin (laurová,myristová..), které nejsou úplně ideální...Nebo alespoň to nám tvrdili ve škole v rámci Dietologie a Chemie potravin

Já mám doma 100% kokosový olje za studena...je to spíš takové kokosové sádlo, ale neužívám na vaření, ale jako prevenci plísním,virům atd.Lžičku každý den.nádherně to voní:-p:yes:
http://candida.inetcz.com/view.php?cisloclanku=200...

Já jsem si ho pro zvědavost koupila v Kaufu, mně osobně nevadil, ale muž i dcera prohlásili, že je to nějaký divný, že radši kokosový olej - jenže ten zas nemusím já. Tak nevím, jde o zvyk asi. Takže zkouším opatrně a pomalu.;-)
Zatím jsme si zvykli na ořechový a citronový olej a i na palmový tuk... - je fakt, že je to vše dražší, ale pokud zdravější...

Ahoj Leni:-KVšimla jsem si,že už máš 2 x položený dotaz;-)Já osobně kokosový tuk nepoužívám,ale dovolím si tady přiložit odkazhttp://www.srecepty.cz/ingredience/kokosovy-tukSnad ti bude něco platný,než se ozvou jiné kuchařinky a poradí:-*Měj se hezky:-K

Používáte doma na smažení a pečení kokosový tuk? :-?:-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více