Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový smetanový dort (mousse)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 2. 2012 14:43

Suroviny

Porce: Forma o průměru 23 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 834 kJ / 1 873 kcal
Bílkoviny46,17 g
Tuky69,41 g
Vláknina13,22 g
Cholesterol 921 mg
Sodík 467 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy259,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Eja57 Eja57

13. 6. 2021 17:55

pohoda.b@post.cz: použijí se plátky té vymačkane želatiny, viz postup

pohoda.b@post.cz

13. 6. 2021 17:50

Neumím to s plát. želatinou, plátky se nechají ve voděa po nabobnutí se vymačkají a vyhodí tu vymačkanou želatinu nebo voda vyleje? Fakt nechápu.:-((

Miquel Miquel

1. 5. 2019 12:20

Další verze, tentokrát à la tiramisu.
Použil jsem 5 plátků želatiny.
Na piškoty jsem dal rozmixované a propasírované maliny a na to jahodový krém.

mika59 mika59

21. 2. 2017 08:07

Miquel: Dokonalé...:yes::yes::-)

Miquel Miquel

21. 2. 2017 07:58

Jahodový krém jsem udělal z poloviční dávky, všechny jahody jsem rozmixoval, přidal tři plátky želatiny a plnil do pohárů. Po ztuhnutí krému v lednici jsem na povrch dal pokrájené jahody a zalil rozmixovanými jahodami do kterých jsem přidal trochu cukru a želatinu. Před podáváním jsem poháry ozdobil šlehačkou.

Miquel Miquel

5. 5. 2016 08:52

Robin: Hlavní důvod je ten, aby piškot byl co nejslabší, jen takový základ pro lepší manipulaci s dortem.
Myslím, že kdyby se dalo všechno těsto do 23 cm formy, tak by se mohlo stát že už se navrch nevejde želatina. A ani nevím jak by se zrovna tento piškot zachoval ve větší vrstvě ;-)

Robin

5. 5. 2016 00:06

Miquel: ahoj moc hezký dort. Je nějaký důvod neupect ten piškot přímo ve formě?

Miquel Miquel

15. 6. 2014 17:30

Tentokrát jako jahodový smetanový tunel, bez vrchní části želatiny a jahod. Piškot jsem zvlhčil pomerančovým likérem a povrch jsem pocákal bílou a tmavou čokoládou.

Miquel Miquel

13. 3. 2014 09:59

Dana61: Děkuji:-K

Dana61

12. 3. 2014 10:23

úžasné :yes::yes::yes: jsi třída:yes:;-)

ambrozinka

2. 5. 2012 17:57

Joj, takových krásných výtvorů :-O A určitě moc dobrých :yes: Já chci taky chlapa, co se takhle "patlá"! :-D :-):-8

Miquel Miquel

24. 2. 2012 20:43

Děkuji mnohokrát všem:-K:-K

danielle72 danielle72

24. 2. 2012 16:57

Úúúúúúúúúúúúúchvatný :-K:-*

Eliza Eliza

24. 2. 2012 16:51

tak ten je skutečně krásný...:-):yes:

Miquel Miquel

20. 2. 2012 15:59

Sarovka::-K:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smetanový dort s jahodami jahodovy dort smetanový dort dort s jahodami studený jahodový dort mousse dort mousse dorty jahodovo-smetanový dort mousse dort recept dort mousse jahodovy dort na plech dorty recepty jahodovo smetanivy dort smetanový dort snů pěnový jahodový dort jahodový pěnový dort jahodovosmetanový dort smetanový piškotový dort piskotovy jahodový dort smetanovi dort

Suroviny: vejce, cukr, mouka hladká, škrob kukuřičný, jahody, želatina, cukr, smetana, voda, jahody, želé dortové

TopRecepty.cz

Jahodový smetanový dort (mousse)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7Rm