Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Jahodový smetanový dort (mousse)

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 10 min

55 min (45 min příprava + 10 min tepelná úprava)

15. 2. 2012 15:43

Suroviny pro 1

1

Forma o průměru 23 cm

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 834 kJ / 1 873 kcal
Bílkoviny46,17 g
Tuky69,41 g
Vláknina13,22 g
Cholesterol 921 mg
Sodík 467 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy259,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57 (moderátorka)

13. 6. 2021 18:55

pohoda.b@post.cz: použijí se plátky té vymačkane želatiny, viz postup

pohoda.b@post.cz

13. 6. 2021 18:50

Neumím to s plát. želatinou, plátky se nechají ve voděa po nabobnutí se vymačkají a vyhodí tu vymačkanou želatinu nebo voda vyleje? Fakt nechápu.:-((

Miquel Miquel

1. 5. 2019 13:20

Další verze, tentokrát à la tiramisu.
Použil jsem 5 plátků želatiny.
Na piškoty jsem dal rozmixované a propasírované maliny a na to jahodový krém.

mika59 mika59

21. 2. 2017 09:07

Miquel: Dokonalé...:yes::yes::-)

Miquel Miquel

21. 2. 2017 08:58

Jahodový krém jsem udělal z poloviční dávky, všechny jahody jsem rozmixoval, přidal tři plátky želatiny a plnil do pohárů. Po ztuhnutí krému v lednici jsem na povrch dal pokrájené jahody a zalil rozmixovanými jahodami do kterých jsem přidal trochu cukru a želatinu. Před podáváním jsem poháry ozdobil šlehačkou.

Miquel Miquel

5. 5. 2016 09:52

Robin: Hlavní důvod je ten, aby piškot byl co nejslabší, jen takový základ pro lepší manipulaci s dortem.
Myslím, že kdyby se dalo všechno těsto do 23 cm formy, tak by se mohlo stát že už se navrch nevejde želatina. A ani nevím jak by se zrovna tento piškot zachoval ve větší vrstvě ;-)

Robin

5. 5. 2016 01:06

Miquel: ahoj moc hezký dort. Je nějaký důvod neupect ten piškot přímo ve formě?

Miquel Miquel

15. 6. 2014 18:30

Tentokrát jako jahodový smetanový tunel, bez vrchní části želatiny a jahod. Piškot jsem zvlhčil pomerančovým likérem a povrch jsem pocákal bílou a tmavou čokoládou.

Miquel Miquel

13. 3. 2014 10:59

Dana61: Děkuji:-K

Dana61

12. 3. 2014 11:23

úžasné :yes::yes::yes: jsi třída:yes:;-)

ambrozinka

2. 5. 2012 18:57

Joj, takových krásných výtvorů :-O A určitě moc dobrých :yes: Já chci taky chlapa, co se takhle "patlá"! :-D :-):-8

Miquel Miquel

24. 2. 2012 21:43

Děkuji mnohokrát všem:-K:-K

danielle72 danielle72

24. 2. 2012 17:57

Úúúúúúúúúúúúúchvatný :-K:-*

Eliza Eliza

24. 2. 2012 17:51

tak ten je skutečně krásný...:-):yes:

Miquel Miquel

20. 2. 2012 16:59

Sarovka::-K:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Další recepty

Tématické fráze: smetanový dort s jahodami jahodovy dort smetanový dort dort s jahodami studený jahodový dort mousse dort mousse dorty jahodovo-smetanový dort mousse dort recept dort mousse jahodovy dort na plech dorty recepty jahodovo smetanivy dort smetanový dort snů pěnový jahodový dort jahodový pěnový dort jahodovosmetanový dort smetanový piškotový dort piskotovy jahodový dort smetanovi dort

Suroviny: vejce, cukr, mouka hladká, škrob kukuřičný, jahody, želatina, cukr, smetana, voda, jahody, želé dortové

TopRecepty.cz

Jahodový smetanový dort (mousse)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7Rm