poradte mi
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ Nadja, 30. 8. 2025 08:02
„Komentáre k receptom“ veronika_straka, 27. 8. 2025 05:25
Poslední příspěvky
„Dobrý deň želám. U nás je pekný slnečný. Dnes som zapiekla…“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„Hezký den dnes frankfurtská polévka a kuří směs dělaná ve…“ Simona Skolakova, před 2 hodinami
„Hezký den, uvařila jsem plněné papriky s rajskou a…“ tara23, před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
29. 9. 2011 14:54
27. 9. 2011 19:03
Ono se to časem vychytá, ale i mě se stane, že jednou udělám oblíbený recept v pohodě a jednou se pokazí, co se dá
prof.lub: Zkoušej, vař a peč dál
27. 9. 2011 18:48
ještě čtu komentář jahody...s tou hustotou uvařeného pudinku... už se mi stalo, že i při vaření klasického pudinku, který se dává na 500ml mléka...tak po uvaření a vychladnutí neztuhl, rozhodně se nedal vyklopit jako bábovička, na jaké si pamatuji z dětství...možná "špatná" značka, možná menší obsah prášku (i vanilkový cukr nebo kypřík jsem už objevila v různých gramážích)...opravdu je potřeba, aby dobře "proplkal" - uvařil se a byl pevný po vychladnutí.
27. 9. 2011 18:30
Zásadně vařím pudink od Dr.Oetkera a na 400ml jeden pudink se mi zdá moc mléka (na 500ml dávám 2 pudinky). Takže bych ubrala - na 250ml jeden pudink, tady je důležité, aby pudink byl už při vaření hodně tuhý (musí se proto důkladně míchat už při tuhnutí...).
Máslo - u krémů raději používám klasické (dražší) máslo, s menším obsahem mléka (nevím, jaké se u Vás prodávají, dříve se nazývalo Stolní máslo), je totiž také tvrdé, proto ho musíte z ledničky dát včas povolit.
No a potom jen vyšlehám máslo s cukrem a postupně zcela vychládlý pudink a dílo se musí podařit.
Snad poradí i autorka, nevzdávejte to.
Jsou ale i krémy - místo pudinku bešamel (mléko s máslem rozehřát a opatrně přimíchat mouku a míchat a míchat, až je bešamel hladký (je hodně tuhý, tak se toho neleknout) a potom nechat za občasného míchání vychládnout a dále k máslu přišlehat stejně jako pudink.
Tento krém je vhodný v létě, protože déle vydrží, než krém s pudinkem.
Ale strukturou a chuťově je také trochu jiný, ale dobrý a vděčný.
27. 9. 2011 18:20
prof.lub: udělala jsem to rozklikávací, snad někdo pomůže, já jsem to nedělala.
27. 9. 2011 17:10
z tohoto jsem si vzal pouze ten krém,buchta se vydařila.