Domácí kečup

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Zavařeniny 226 názorů

Suroviny

2 kg rajčat
25 dkg neloupaných jablek
25 dkg cibule
1 lžíci soli
125 ml octa
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce pálivé papriky (nebo 1 feferonku)
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
150 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 71 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Umytá rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na kolečka dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčky, nového koření, pepřem a vaříme 1 1/2 hodiny.

  2. Pak přidáme cukr a vaříme bez pokličky ještě 15 minut (můžeme vařit i déle), aby byl kečup hustší. Po uvaření všechno rozmixujeme, přecedíme a nalijeme do sklenic.

  3. Pokud ho někdo používá málo, tak si kečup může i sterilizovat, aby vydržel déle.

Poznámka

Teď nejsou rajčata nijak valné chuti (moučná, bez šťávy),tak by se mohly hodit na kečup.

Kdo nemá rád ostřejší, dá místo ostré papriky o to víc sladké.

Zdroj: recept je rodinný, po mojí mamince.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 315 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí kečup

  • Vendy 1403 Vendy 1403

    Zdravím,tak jsem dnes vyzkoušela a měla jsem trochu méně rajčat tak jsem dala jen 80ml octu.
    I přesto je to na mě moc kyselé8-( Příště musím dát ještě méně. Jinak by mi chutnal:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    oliva82: Olivo, mám radost, že chutná a děkuji, že jsi si ho vybrala:yes::-K

    Odpovědět

  • oliva82 oliva82

    Kečup je vynikajícíííí!!!:yes:

    Odpovědět

  • janaz janaz

    Dnes jsem dělala, je fakt moc dobrý.Přidala jsem trochu skořice.<3:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Lexa176: Lexo, jsem potěšena, že byl kečup výborný:-K Já to také mixuji všechno a shodou okolností jsem ho dělala v sobotu:-D Děkuji, že jsi ho udělala :yes:

    Odpovědět

  • Lexa176 Lexa176

    Kečup je skvělý a díky tomu že jsme vše rozmixovali včetně pepře tak je i dost pikantní ! Ale chuťově opravdu výborný!!!:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    marreb: Martině, nemáš zač děkovat, jsem ráda, že se povedl a že chutná :yes::-K

    Odpovědět

  • marreb marreb

    Ahoj, děkuji za tento recept, ještě před pasirovanim to vypadalo ze špetka chilli je moc, ale potom naprosto vynikající. Jen priste dam méně cukru, ale to bude záležet na sladkosti jablek. M.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    helusa27: Helušo, jsem moc ráda, že Vám chutná a každé vylepšení je vítáno:yes: Letos už ho mám hotový ze 3 dávek, tak příští rok vyzkouším podle Tebe, snad si vzpomenu :-8

    Odpovědět

  • helusa27 helusa27

    Vynikající! :-K Udělala jsem zkušební ze 2 kg, pak z 10 kg rajčat. Přidala jsem navíc 4 kuličky koriandru a 1/3 ČL mleté skořice na dávku - to mi v té první chybělo, skořice. A jen polovinu chilli papričky mleté, ať je kečup jemnější. Část jsem dělala v troubě v obou půlkách kovového pekáče, na 250 stupňů, strčenou tenkou vařečku do dvířek, aby unikala ta vyvařující se voda a kečup houstnul. Celkově jsem jej vařila mnohem déle, aby byl hustější. Doporučuji široké dno, jde to rychleji. Teď jej mám zavařený a budu obdarovávat rodinu :-)

    Odpovědět

  • Darcek1997 Darcek1997

    Bibinka: děkuji moc <3<3

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Darcek1997: Nemusí, ale v chladnu ano. Já ho mám v chodbě na komodě a většinou, když lahev načnu, tak jí dám do lednice na poličku do dveří. Jsem ráda, že chutná :yes:

    Odpovědět

  • Darcek1997 Darcek1997

    Kde máte ten kečup?? Musí být v lednici ?? :-((

    Odpovědět

  • Darcek1997 Darcek1997

    Nejlepší kečup <3 <3 <3 <3

    Odpovědět

  • Jedna Jedna

1 2 3 5 9 12 16

Tématické fráze: kecup recept výroba domácího kečupu kečup recept na kečup výroba kečupu kečup z rajčat recept kečup recept na domácí kečup z rajčat recepty kečup recept na výborný kečup domácí kečup z rajčat recepty na kecup jak se dela kecup jak udělat kečup jak uvařit kečup rajský kečup domácí výroba kecup recepty kečup bez jablek top recepty kečup jak vyrobit kečup

Zapomněl/a jsem heslo