Domácí kečup

Bibinka Kuchařka:

Zavařeniny 171 názorů

540
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Suroviny

2 kg rajčat
25 dkg neloupaných jablek
25 dkg cibule
1 lžíci soli
125 ml octa
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce pálivá paprika (nebo 1 feferonka)
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
150 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na kolečka dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčky, nového koření, pepřem a vaříme 1 1/2 hodiny.

  2. Pak přidáme cukr a vaříme bez pokličky ještě 15 minut (můžeme vařit i déle), aby byl kečup hustší. Po uvaření všechno rozmixujeme, přecedíme a nalijeme do sklenic.

  3. Pokud ho někdo používá málo, tak si kečup může i sterilizovat, aby vydržel déle.

Poznámka

Teď nejsou rajčata nijak valné chuti (moučná, bez šťávy),tak by se mohly hodit na kečup.

Kdo nemá rád ostřejší, dá místo ostré papriky o to víc sladké.

Zdroj: recept je rodinný, po mojí mamince.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 242 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí kečup

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    JaniceOpice: Jani, velmi jsi mě potěšila a já Ti děkuji za krásný komentář a za to, že u Vás kečup zdomácněl:yes:

    Odpovědět

  • JaniceOpice JaniceOpice

    VÝBORNÝ!
    Musím říct, že jsem hodně vybíravá a tento kečup je pro mne nejlepší, který jsem jedla a souhlasím s mým manželem... "Jiný už dělat nebudeme". Máme raději hustý kečup, takže jsme si dali tu práci a rajčata zbavili šťávy se semínky. Ke konci vaření ještě rozdělujeme na dvě poloviny... jednu necháme nepálivou a do druhé přidáme chilli papričky - kajenský pepř ;-) :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivet: tak to smekám, ale Ivet chtělo by to, aby byl kečup někde v chladnu, není sterilovaný, jen převařený a nemám vyzkoušeno, jak dlouho vydrží. Já ho mám na studené chodbě a načatý v lednici a mám ho celou zimu.....tak ať se dál dařííí :yes:

    Odpovědět

  • Ivet Ivet(neregistrovaný)

    Ahoj, moc děkuju za recept. Kečup nemá chybu. Mám ráda ostřejší, tak jsem přidala víc pálivé papriky. Už jsem ho uvařila z 8 kg rajčat a budu pokračovat:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Marek: Marku, to je bezvadný, máte ho ostřejší a atak Vám asi víc chutná:-):yes:

    Odpovědět

  • Marek Marek(neregistrovaný)

    Opravdu hodně dobrý recept.Přidali jsme chili habanero a je luxusní.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Míša: Míšo, mám radost, že chutná:-K:yes:

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Kečeup je výborný! Už vařím druhou dávku a zapisuje do svých receptů. :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Lucie95: Lucko, to mě potěšilo a dík, že jsi kečup uvařila :yes:

    Odpovědět

  • Lucie95 Lucie95

    Nej recept na kečup :-) přidávám fotku :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Petr76: Za málo, já mám vždycky radost, když někdo můj recept uvaří , chutná mu a dá mi to vědět-to je to, co potěší a ne nějaké bodíky. Tak Ti děkuji :yes:

    Odpovědět

  • Petr76 Petr76

    Bibinka: je to prostě pecka a děkuji za recept

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    petr: Péťo, mám z toho velkou radost, že chutná, nám také a už mám lahvinku fuč:-p

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    super recept.. dnes jsem dělal ze 4kg a zítra si to dám znovu... opravdu moc dobrej

    Odpovědět

  • esvobodova93 esvobodova93

    Silva: nepřidává se voda, rajčata pustí dosttek šťávy, jen ze začátku opatrně vař,ať nepřipálíš :)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo