Domácí kečup

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Zavařeniny 218 názorů

Suroviny

2 kg rajčat
25 dkg neloupaných jablek
25 dkg cibule
1 lžíci soli
125 ml octa
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce pálivé papriky (nebo 1 feferonku)
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
150 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 66 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Umytá rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na kolečka dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčky, nového koření, pepřem a vaříme 1 1/2 hodiny.

  2. Pak přidáme cukr a vaříme bez pokličky ještě 15 minut (můžeme vařit i déle), aby byl kečup hustší. Po uvaření všechno rozmixujeme, přecedíme a nalijeme do sklenic.

  3. Pokud ho někdo používá málo, tak si kečup může i sterilizovat, aby vydržel déle.

Poznámka

Teď nejsou rajčata nijak valné chuti (moučná, bez šťávy),tak by se mohly hodit na kečup.

Kdo nemá rád ostřejší, dá místo ostré papriky o to víc sladké.

Zdroj: recept je rodinný, po mojí mamince.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 079 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí kečup

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    helusa27: Helušo, jsem moc ráda, že Vám chutná a každé vylepšení je vítáno:yes: Letos už ho mám hotový ze 3 dávek, tak příští rok vyzkouším podle Tebe, snad si vzpomenu :-8

    Odpovědět

  • helusa27 helusa27

    Vynikající! :-K Udělala jsem zkušební ze 2 kg, pak z 10 kg rajčat. Přidala jsem navíc 4 kuličky koriandru a 1/3 ČL mleté skořice na dávku - to mi v té první chybělo, skořice. A jen polovinu chilli papričky mleté, ať je kečup jemnější. Část jsem dělala v troubě v obou půlkách kovového pekáče, na 250 stupňů, strčenou tenkou vařečku do dvířek, aby unikala ta vyvařující se voda a kečup houstnul. Celkově jsem jej vařila mnohem déle, aby byl hustější. Doporučuji široké dno, jde to rychleji. Teď jej mám zavařený a budu obdarovávat rodinu :-)

    Odpovědět

  • Darcek1997 Darcek1997

    Bibinka: děkuji moc <3<3

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Darcek1997: Nemusí, ale v chladnu ano. Já ho mám v chodbě na komodě a většinou, když lahev načnu, tak jí dám do lednice na poličku do dveří. Jsem ráda, že chutná :yes:

    Odpovědět

  • Darcek1997 Darcek1997

    Kde máte ten kečup?? Musí být v lednici ?? :-((

    Odpovědět

  • Darcek1997 Darcek1997

    Nejlepší kečup <3 <3 <3 <3

    Odpovědět

  • Jedna Jedna

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    ZuzakaS+ lucinjka, děvčata, já jsem ho nikdy nesterilovala a nikdy se mi nezkazil, tak nemám zkušenost. Letos jsem dělala ze tří dávek , když Andrejka píše 20 min. na 80 st., tak tomu věřte, má to zaručeně vyzkoušené :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    lucinjka: Steriluji 20 minut při 80°C ;-)

    Odpovědět

  • lucinjka lucinjka

    Taky me zajima jak sterilizovat? Na kolik stupnu a jak dlouho? Děkuji :-)

    Odpovědět

  • ZuzakaS ZuzakaS

    Recept výborný ;-), jen musím sterilizovat. Máte zkušenost na jakou teplotu a čas? Děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    bohdana: Bohdanko, jsem ráda, že chutná:yes:

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

    Moc dobry kečup:yes:Děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Tininecka: Martinko, jsem ráda, že chutná a upravit si ho každý může jak má rád, tak to je v pohodě:yes:

    Odpovědět

  • Tininecka Tininecka

    Je výborný, zrovna jsem ho dodělala. Jen octa jsem dala 50 ml. :yes: :-)

    Odpovědět

1 2 3 5 8 12 15

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kecup recept výroba domácího kečupu kečup recept na kečup kečup z rajčat výroba kečupu recept kečup recept na domácí kečup z rajčat recepty kečup recepty na kecup jak se dela kecup recept na výborný kečup jak udělat kečup jak uvařit kečup rajský kečup domácí výroba kecup recepty domácí kečup z rajčat kečup bez jablek jak vyrobit kečup top recepty kečup

Zapomněl/a jsem heslo