Domácí kečup

Bibinka Kuchařka:

Zavařeniny 157 názorů

535
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Suroviny

2 kg rajčat
25 dkg neloupaných jablek
25 dkg cibule
1 lžíci soli
125 ml octa
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce pálivá paprika (nebo 1 feferonka)
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
150 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na kolečka dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčky, nového koření, pepřem a vaříme 1 1/2 hodiny.

  2. Pak přidáme cukr a vaříme bez pokličky ještě 15 minut (můžeme vařit i déle), aby byl kečup hustší. Po uvaření všechno rozmixujeme, přecedíme a nalijeme do sklenic.

  3. Pokud ho někdo používá málo, tak si kečup může i sterilizovat, aby vydržel déle.

Poznámka

Teď nejsou rajčata nijak valné chuti (moučná, bez šťávy),tak by se mohly hodit na kečup.

Kdo nemá rád ostřejší, dá místo ostré papriky o to víc sladké.

Zdroj: recept je rodinný, po mojí mamince.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 191 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Domácí kečup

  • esvobodova93 esvobodova93

    Silva: nepřidává se voda, rajčata pustí dosttek šťávy, jen ze začátku opatrně vař,ať nepřipálíš :)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Aneta: Anetko, tím nic nezkazíš a každý si to ochutí podle své chuti:yes:

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    Ja som pridala 1/2 hlávky cesnaku a tiež je výborný

    Odpovědět

  • jiřina jiřina(neregistrovaná)

    dneska jsem poprvé dělala domácí kečup, je dobrý, jen trošku mín octa , dělám druhou dávku..jinak ze 2 kg. rajčat jsem udělala 7 malých skleniček , pro představu..někdo se tu ptal na množství hotového kečupu:-p

    Odpovědět

  • Drulinka Drulinka

    Kečup je opravdu moc dobrý, takový dobrý receptík jsem ještě neměla, děkuji moc. Jak budou další rajčátka udělám další dávku ;-), kečup je krásně hustý, neměla jste uvedeno, jestli se podlívá vodou, já podlila, odpověď k předchozímu komentáři :-)

    Odpovědět

  • Silva Silva(neregistrovaná)

    Dobrý den, prosím vas, tam se nepřidává žádná voda? :-) nikdy jsem kečupy nedělala,tak se asi hloupě ptám. Dík Silva

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Bohuš: Bohuši, děkuji, to mi dělá radost:yes:

    Odpovědět

  • Bohuš Bohuš(neregistrovaný)

    Děkuji moc za váš recept dneska už dělám 3dávku je opravdu velice dobrý .A myslím ,že ještě nějaký udělám máme docela úrodu rajčat.:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Lenka: Leni, kečupu mám plus mínus 2 litry a pokud ho nesníme dřív, mám ho celou zimu v chladnu na komodě v chodbě baráčku, ve které se netopí.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Kolik kečupu máte ze 2kg rajčat :-)? Jak dlouho kečup ve sklenicích vydrží :-)?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivan: Ivane, jsem velmi ráda, že Vám kečup chutná:yes: Já ho dělám každý rok a letos už ho mám také hotový. Děkuji:-K

    Odpovědět

  • Ivan Ivan(neregistrovaný)

    Zkusil jsem a na naší chuť něco delikátní; jednoduché a rychlé.

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Kečup fajn,jen octu fakt méně. Ta kyselà pachut uz nejde přebít ani cukrem.:-!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Petra Ku.:Jůůů Péto, to mě těší;-) my už máme 1 snědenou, ale já to mám v lahvích od kečupů koupených;-)

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Jani, včera jsem otevřela první skleničku tvého kečupu a je výbornej :yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo