Domácí kečup

Bibinka Kuchařka:

Ostatní 144 názorů

531
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Suroviny

2 kg rajčat
Nyní v akci
25 dkg neloupaných jablek
Nyní v akci
25 dkg cibule
Nyní v akci
1 lžíci soli
Nyní v akci
125 ml octa
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce pálivá paprika (nebo 1 feferonka)
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
150 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na kolečka dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčky, nového koření, pepřem a vaříme 1 1/2 hodiny.

  2. Pak přidáme cukr a vaříme bez pokličky ještě 15 minut (můžeme vařit i déle), aby byl kečup hustší. Po uvaření všechno rozmixujeme, přecedíme a nalijeme do sklenic.

  3. Pokud ho někdo používá málo, tak si kečup může i sterilizovat, aby vydržel déle.

Poznámka

Teď nejsou rajčata nijak valné chuti (moučná, bez šťávy),tak by se mohly hodit na kečup.

Kdo nemá rád ostřejší, dá místo ostré papriky o to víc sladké.

Zdroj: recept je rodinný, po mojí mamince.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí kečup

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Petra Ku.:Jůůů Péto, to mě těší;-) my už máme 1 snědenou, ale já to mám v lahvích od kečupů koupených;-)

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Jani, včera jsem otevřela první skleničku tvého kečupu a je výbornej :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    IvaMak:Ivo, mám radost, že kečup chutná a že u vás zdomácní :yes:;-)

    Odpovědět

  • IvaMak IvaMak

    Vynikající kečup, moc nám chutná. Vařila jsem kečup poprvé, mám ho trochu řidší, ale je výborný. Receptík ukládám a ještě určitě uvařím :-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Vikina: Hani, brzy ho budu dělat, tak to s tou skořicí a zázvorem vyzkouším;-) Zázvor asi prášek a jen tak trochu obojího, nebo lžičku?

    Odpovědět

  • Vikina Vikina

    Mám skoro stejný recept,jen s přidáním trochu zázvoru a skořice. Ale to už je na chuti každého,co si přidá. Dělám ho již spoustu let a chutná nejlépe.:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jana:Jani, to je bezvadný, potěšila jsi mě a díky za chválu ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Kečup jsem zkusila z naší úrody přesně podle receptu. Konzistence super,barva nádherná a chuť lehce pikantní. Prostě bomba kečup jiný už dělat nebudu. :-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Miroslava Bláhová: Mirko, chválím, jen tak dál, každé vylepšení jde ku prospěchu výrobku, je to na každém, co si vybere ;-):yes:

    Odpovědět

  • Miroslava Bláhová Miroslava Bláhová(neregistrovaný)

    Ahoj. Zdravím všechny "ketchupáky" také jsem premiérově zkusila tento receptík, vzhledem k 5hvězdnýmu ohodnocení mě opravdu zaujal a musím moc pochválit jeho jednoduchou výrobu.Lehce jsem si upravila: velký stroužek česneku, červenou řepu velikosti pomeranče,ocet kvasný 100ml a 25ml vinného octu,cukr jsem dala třinový a jelikož jsem se přehlédla dala jsem ho hned do základu nevím jaký to má vliv na výrobu? Po uvaření jsem odožila na 7 schod a dnes jsem rozmixovala přelila přes síto nic v něm nezůstlo.Zamíchala jsem 1káv.lž.solamylu nechala přejít varem .Po naplnění do sklínek(5) sterilace :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Lenka: Leni, jem potěšená, že jsi kečup dovedla k dokonalosti a nakonec chutnal a z toho mám radost;-):yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Domácí kečup jsem dělala poprvé. Jako první na mě vyjuknul tento recept, tak jsem to zkusila. Řídila jsem se recepturou, jen dle komentářů jsem dala méně octa, a to bylo dobře, stejně jsem ještě musela dosladit. Koření jsem si nadrtila v hmoždíři. Ke konci vaření jsem vše rozmixovala a nakonec jsem pasírovala, nicméně v sítku byla vlastně jen zrníčka, vše se rozvařilo. Akorát po dvouhodinovém vaření ne a ne houstnout, takže dle rady jsem přihustila lžičkou solamylu. Na chuti to nic nezměnilo a kečup je suprový. Ani jsem nedávala řepu na barvu, myslím, že ji mám dobrou. Ze dvou kilo rajčat jsem měla 6 malých skleniček. Nakonec jsem ještě sterilovala, páč u nás nemáme takovou spotřebu kečupu. Už budu vařit jedině podle tohoto receptu. Díky.:yes:

    Odpovědět

  • Frenky Frenky(neregistrovaný)

    Bibinka:
    Nejde o to, zda mi něco dojde, či nedojde. Znám recept, kde se mixuje i to koření a pak se to vše pasíruje. Má to pak výraznější chuť.

    Nicméně, toho octa tam skutečně dáváte takové množství?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Frenky: samozřejmně, že koření vyndavám a to každému dojde, třeba u svíčkové se to také nepíše, protože je to samozřejmé ;-)

    Odpovědět

  • Frenky Frenky(neregistrovaný)

    Dělám kečup podobně, jen octu méně.
    Na autorku mám dotaz. To mixujete i s kořením (hřebíček, pepř, nové koření ...)? Pokud ano, tak pak pasírujete? Pokud ne, tak to doplňte. Je to nejednoznačné.
    Díky

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo