Domácí kečup

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Zavařeniny 218 názorů

Suroviny

2 kg rajčat
25 dkg neloupaných jablek
25 dkg cibule
1 lžíci soli
125 ml octa
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce pálivé papriky (nebo 1 feferonku)
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
150 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 65 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Umytá rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na kolečka dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčky, nového koření, pepřem a vaříme 1 1/2 hodiny.

  2. Pak přidáme cukr a vaříme bez pokličky ještě 15 minut (můžeme vařit i déle), aby byl kečup hustší. Po uvaření všechno rozmixujeme, přecedíme a nalijeme do sklenic.

  3. Pokud ho někdo používá málo, tak si kečup může i sterilizovat, aby vydržel déle.

Poznámka

Teď nejsou rajčata nijak valné chuti (moučná, bez šťávy),tak by se mohly hodit na kečup.

Kdo nemá rád ostřejší, dá místo ostré papriky o to víc sladké.

Zdroj: recept je rodinný, po mojí mamince.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 652 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí kečup

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    helusa27: Helušo, jsem moc ráda, že Vám chutná a každé vylepšení je vítáno:yes: Letos už ho mám hotový ze 3 dávek, tak příští rok vyzkouším podle Tebe, snad si vzpomenu :-8

    Odpovědět

  • helusa27 helusa27

    Vynikající! :-K Udělala jsem zkušební ze 2 kg, pak z 10 kg rajčat. Přidala jsem navíc 4 kuličky koriandru a 1/3 ČL mleté skořice na dávku - to mi v té první chybělo, skořice. A jen polovinu chilli papričky mleté, ať je kečup jemnější. Část jsem dělala v troubě v obou půlkách kovového pekáče, na 250 stupňů, strčenou tenkou vařečku do dvířek, aby unikala ta vyvařující se voda a kečup houstnul. Celkově jsem jej vařila mnohem déle, aby byl hustější. Doporučuji široké dno, jde to rychleji. Teď jej mám zavařený a budu obdarovávat rodinu :-)

    Odpovědět

  • Darcek1997 Darcek1997

    Bibinka: děkuji moc <3<3

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Darcek1997: Nemusí, ale v chladnu ano. Já ho mám v chodbě na komodě a většinou, když lahev načnu, tak jí dám do lednice na poličku do dveří. Jsem ráda, že chutná :yes:

    Odpovědět

  • Darcek1997 Darcek1997

    Kde máte ten kečup?? Musí být v lednici ?? :-((

    Odpovědět

  • Darcek1997 Darcek1997

    Nejlepší kečup <3 <3 <3 <3

    Odpovědět

  • Jedna Jedna

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    ZuzakaS+ lucinjka, děvčata, já jsem ho nikdy nesterilovala a nikdy se mi nezkazil, tak nemám zkušenost. Letos jsem dělala ze tří dávek , když Andrejka píše 20 min. na 80 st., tak tomu věřte, má to zaručeně vyzkoušené :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    lucinjka: Steriluji 20 minut při 80°C ;-)

    Odpovědět

  • lucinjka lucinjka

    Taky me zajima jak sterilizovat? Na kolik stupnu a jak dlouho? Děkuji :-)

    Odpovědět

  • ZuzakaS ZuzakaS

    Recept výborný ;-), jen musím sterilizovat. Máte zkušenost na jakou teplotu a čas? Děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    bohdana: Bohdanko, jsem ráda, že chutná:yes:

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

    Moc dobry kečup:yes:Děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Tininecka: Martinko, jsem ráda, že chutná a upravit si ho každý může jak má rád, tak to je v pohodě:yes:

    Odpovědět

  • Tininecka Tininecka

    Je výborný, zrovna jsem ho dodělala. Jen octa jsem dala 50 ml. :yes: :-)

    Odpovědět

1 2 3 5 8 12 15

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kecup recept výroba domácího kečupu kečup recept na kečup kečup z rajčat výroba kečupu recept kečup recept na domácí kečup z rajčat recepty kečup recepty na kecup jak se dela kecup recept na výborný kečup jak udělat kečup rajský kečup domácí výroba jak uvařit kečup kečup bez jablek kecup recepty domácí kečup z rajčat top recepty kečup jak vyrobit kečup

Zapomněl/a jsem heslo