Selský pečený bůček

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Vepřové maso 38 názorů

Suroviny

1 kg bůčku
kousek sádla
lžíce kmínu
2 špetky sladké papriky
2 špetky mletého pepře
Sůl
Recept si zatím oblíbilo 59 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček omyjeme a my případně vykostíme.

  2. Kůžičku bůčku nařežeme na kostičky 5x5 mm.

  3. Vetřeme papriku a pepř a dobře celý kus osolíme a pokmínujeme.

  4. Vložíme do pekáče s kouskem sádla pro začáteční zapečení. Podlijeme teplou vodou. Přiklopíme a dáme péci do trouby na 190-200°C.

  5. Během pečení maso podléváme teplou vodou a maso poléváme výpekem.

  6. Horní část pekáče odstraníme, je li maso téměř hotové. Dopékáme, aby maso bylo do červena a kůžička byla křupavá.

Poznámka

Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím. Kdo má rád může mít knedlík houskový a někde se jí s bramborem. Zelí může být z kvašeného, ale i čerstvého.

Co zbude, je náramně dobré jen tak za studena s dobrým chlebíčkem, cibulí, hořčicí a nebo okurčičkou. Mňam

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 107 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Selský pečený bůček

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    JARIN:PŘIDÁVÁM SE JAKO AUTOR TOHOTO RECEPTU K PROSBĚ Elizi DANCI. Moc mne to zajímá a rád bych viděl i pár foteček tvého jídílka. To se moc těším a i bych to rád vyzkoušel i když ty tvarůžky mně trochu matou. Ale budiž. PROSÍM. NPIŠ A VYFOŤ.

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    JARIN: přidávám se k Eliščině prosbě, tohle musí být veeeliká mňamka!!!:-p:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    JARIN: To je nádhera, nechcete to napsat jako recept? Prosím...:-K

    Odpovědět

  • JARIN JARIN(neregistrovaný)

    Delam bucek trosku netradicne. Po umyti ho narezu na centimetrove kosticky (rezy jsou az ke kosti, ale tak aby stale drzel u sebe). Do mezer vetru smes drceneho cesneku, sojove omacky, cerstve mleteho pepre, chilli, rozmackane tvaruzky a trochu oleje. Az mam bucek takto pripraven, tak ho jeste dukladne pokminuju. Pak bucek zabalim do nekolika vrstev alobalu, tak aby behem peceni stava nevytekala. Takto pripravenej bucek vlozim do trouby na 180 stupnu zhruba na 2 hodiny. Po dvou hodinach sundam alobal (sundavam ho na pekaci, vytece z nej hromady stavy). Trochu to podleju vodou a pecu dalsi cca 30 az 40 minut. No a pak vytahnete neco, co jste jeste nemeli ;-)

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Vaclav Fronek: Vašíku, tento recept mi úúúúplně unikl, také máme rádi bůček a toto je jeden z receptů, jak ho připravuji i já, proto vím, jak moc je dobrý a Tobě patří zasloužený, 45tý bod :-K

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    matysof: Pavlo. Nerad bych slízl zásluhy a pochvaly za něco co je zcela běžné. Já to tam napsal právě proto, že jsem z vesnice a tam se takto vlastně nezdravě jedlo a jí dá. Myslím, že tako vaří a vařilo mnoho českých rodin a já byl ten co to pouze plagiátoloval. ALE ZÁSLUHU ZA TOTO JÍDLO SI ZASLOUŽÍ NAŠI PŘEDCI z naší krásné vlasti, kde byla jídla chutná, voňavá a pomalu odcházíme od tradic. To je ta moderní doba.

    Odpovědět

  • matysof matysof

    :-)právě jsem vyndala z trouby. Voní nádherně a ještě lépe chutná. perfektní. :yes::yes:

    Odpovědět

  • kačenka kačenka(neregistrovaná)

    Už jdu na něj.. :D Mńami mńam.. :D:-p

    Odpovědět

  • jandelicek jandelicek

    právě se peče...a vypadá úžasně...dávám bodík...:)

    Odpovědět

  • pepinka04 pepinka04

    Zrovna se pece. Mnam :) Uz se moc tesime.. Stejne ho pekla i babicka. Takze dekuji za pripomenuti a posilam dalsi bod :)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Jana Remkova:Janičko nevadí. Děláš ho moc krásně. A to zelíčko je jistě MŇAM. Takový neumím.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vašíku, pečený bůček sem tam dělám a tak snad nebude vadit, že přidám foto;-):-p

    Odpovědět

  • Petr Z. Petr Z.(neregistrovaný)

    Tak dnes si ho udělám a těším se ! Ňam !!!

    Odpovědět

  • Shvecik Shvecik

    Zrovna ho pecu :-) neni nad bucek light :-D

    Odpovědět

  • Medialstar Medialstar(neregistrovaný)

    10.0 bodů:-K

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: pečeny buček pečený bůček recepty bůček recept pečený bůček recept bůček pečený recept na dobrý pečený bůček bůček recepty buček maso recepty recepty pečený bůček jak upéct bůček bůček buček nej recepty pečení bučku recept peceny bucek recept na pečený bůček pečený bok recepty z bůčku jak se pece bucek recept na bůček pečený bůček v troube

Zapomněl/a jsem heslo