Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Selský pečený bůček

Kdo by odolal vůni pečeného bůčku. A co teprve jeho chuti? Kůži bůčku nařežeme na drobné kostičky a pořádně jej okořeníme. Během pečení podléváme vodou a maso pak výpekem. Bůček pečeme dokud není kůžička křupavá.

Hodnocení receptu je 5,0 (70×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

31. 5. 2010 10:31

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 799 kJ / 3 298 kcal
Bílkoviny145,75 g
Tuky298,50 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 592 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy5,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím. Kdo má rád může mít knedlík houskový a někde se jí s bramborem. Zelí může být z kvašeného, ale i čerstvého. Co zbude, je náramně dobré jen tak za studena s dobrým chlebíčkem, cibulí, hořčicí a nebo okurčičkou. Mňam

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jardakupsa

23. 8. 2022 09:35

Dobré, snadné...

skopek skopek

21. 3. 2020 17:33

:yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

23. 8. 2013 14:57

JARIN:PŘIDÁVÁM SE JAKO AUTOR TOHOTO RECEPTU K PROSBĚ Elizi DANCI. Moc mne to zajímá a rád bych viděl i pár foteček tvého jídílka. To se moc těším a i bych to rád vyzkoušel i když ty tvarůžky mně trochu matou. Ale budiž. PROSÍM. NPIŠ A VYFOŤ.

Danca Danca

23. 8. 2013 14:32

JARIN: přidávám se k Eliščině prosbě, tohle musí být veeeliká mňamka!!!:-p:-p

Eliza Eliza

23. 8. 2013 13:42

JARIN: To je nádhera, nechcete to napsat jako recept? Prosím...:-K

JARIN

23. 8. 2013 13:19

Delam bucek trosku netradicne. Po umyti ho narezu na centimetrove kosticky (rezy jsou az ke kosti, ale tak aby stale drzel u sebe). Do mezer vetru smes drceneho cesneku, sojove omacky, cerstve mleteho pepre, chilli, rozmackane tvaruzky a trochu oleje. Az mam bucek takto pripraven, tak ho jeste dukladne pokminuju. Pak bucek zabalim do nekolika vrstev alobalu, tak aby behem peceni stava nevytekala. Takto pripravenej bucek vlozim do trouby na 180 stupnu zhruba na 2 hodiny. Po dvou hodinach sundam alobal (sundavam ho na pekaci, vytece z nej hromady stavy). Trochu to podleju vodou a pecu dalsi cca 30 az 40 minut. No a pak vytahnete neco, co jste jeste nemeli ;-)

Nikina Nikina

24. 6. 2013 11:29

Vaclav Fronek: Vašíku, tento recept mi úúúúplně unikl, také máme rádi bůček a toto je jeden z receptů, jak ho připravuji i já, proto vím, jak moc je dobrý a Tobě patří zasloužený, 45tý bod :-K

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

24. 6. 2013 11:24

matysof: Pavlo. Nerad bych slízl zásluhy a pochvaly za něco co je zcela běžné. Já to tam napsal právě proto, že jsem z vesnice a tam se takto vlastně nezdravě jedlo a jí dá. Myslím, že tako vaří a vařilo mnoho českých rodin a já byl ten co to pouze plagiátoloval. ALE ZÁSLUHU ZA TOTO JÍDLO SI ZASLOUŽÍ NAŠI PŘEDCI z naší krásné vlasti, kde byla jídla chutná, voňavá a pomalu odcházíme od tradic. To je ta moderní doba.

matysof

24. 6. 2013 11:16

:-)právě jsem vyndala z trouby. Voní nádherně a ještě lépe chutná. perfektní. :yes::yes:

kačenka

26. 5. 2013 10:43

Už jdu na něj.. :D Mńami mńam.. :D:-p

jandelicek

4. 5. 2013 11:26

právě se peče...a vypadá úžasně...dávám bodík...:)

pepinka04

18. 3. 2013 18:45

Zrovna se pece. Mnam :) Uz se moc tesime.. Stejne ho pekla i babicka. Takze dekuji za pripomenuti a posilam dalsi bod :)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

8. 12. 2012 09:53

Jana Remkova:Janičko nevadí. Děláš ho moc krásně. A to zelíčko je jistě MŇAM. Takový neumím.

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 12. 2012 13:42

Vašíku, pečený bůček sem tam dělám a tak snad nebude vadit, že přidám foto;-):-p

Petr Z.

25. 11. 2012 08:42

Tak dnes si ho udělám a těším se ! Ňam !!!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečeny buček pečený bůček recepty bůček recept pečený bůček recept bůček pečený recept na dobrý pečený bůček bůček recepty recepty pečený bůček buček maso recepty bůček jak upéct bůček buček nej recepty pečení bučku recept peceny bucek recept na pečený bůček pečený bok recepty z bůčku jak se pece bucek recept na bůček pečený bůček v troube

Suroviny: bůček, sádlo, kmín celý, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, voda

TopRecepty.cz

Selský pečený bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8M33